iPon Hírek

Vita dev csomagok független fejlesztőknek

Dátum | 2011. 08. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony azzal bátorítja a független fejlesztőket, hogy készítsenek játékokat innovatív új marokkonzoljára, hogy teljesen ingyenesen ad ki nekik fejlesztői csomagokat. A független Rubicon ezt meg is erősítette, ők már meg is kapták, így átportolhatják iOS-re készült címüket, a Great Little War Game-et.

A NeoGAF-on olvasható hozzászólás szerint négy pakkot is küldtek nekik, csak úgy grátiszban, írja a menedzserigazgató Paul Johnson. "Megerősíthetem, hogy a Sony bőkezűen osztotta nekünk a fejlesztői csomagokat, ez is egy újabb ok, amiért dicsérem őket minden adandó alkalommal. Tényleg támogatják a kisebb fejlesztőket, ezt tapasztalatból tudom, és mert beszéltem más kis csapatokkal is. Szerintem megérdemlik, hogy tisztelegjünk előttük."

Azért azt tegyük hozzá, hogy nem örökbe kapták az eszközöket, a Sony visszakéri őket, ha befejezték a fejlesztést. Persze ha új projektbe kezdenek, elkérhetik újra, ez már minden bizonnyal megbeszélés tárgyát képezi.

Ez az akció egyébként jóval jobb színben tünteti fel őket, mint a vetélytárs Nintendot, akik júniusban nem mutatkoztak ennyire bőkezűnek a 3DS-es csomagokkal, a Team Meat (szintén függetlenek) hiába kért tőlük eszközt a fejlesztéshez. A 3DS pakkok viszonylag kevés fejlesztőhöz jutottak el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Zelbacsi
2011.08.02. 15:18
Ja kérem, a Sony tudja, hogy a játék adja el a konzolt, nem a technológia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!