iPon Hírek

Vita: Flash támogatás

Dátum | 2011. 10. 26.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A PlayStation Vita a japán startnál még nem fogja támogatni a Flash lejátszást, de a Famitsu magazin GY.I.K. rovatában megjelentek szerint ez tervben van a jövőre nézve, csakúgy mint a Game Archive játékok támogatása (pl. PS1-es címek). Az Andriasang által lefordított részletek szerint a Vita webböngészője a következőket támogatja: Java, HTML5, sütik.

Mint tudjátok a Vita nem fogad majd SD kártyát vagy Memory Sticket, így a Sony készül valamivel, ami lehetővé teszi, hogy könnyen és gyorsan átvigyük PSP-s elmentett állásainkat Vitára. Amennyiben zenét vagy képeket akartok a Vitára másolni, ezt a PS3-on vagy a számítógépeteken keresztül tehetitek majd meg.

A Sony árulni fog a játékgéphez Portable Chargert (hordozható töltő), amely megduplázza a kapacitását a beépített akkumulátornak. A bekapcsoló gomb rövid megnyomásával alvó módba küldhetitek a masinát, a PS gomb hosszú nyomásával felfüggeszthetitek az aktuális játékot és egyből beugorhattok a Live Arenába. Innen beléphettek a PS Store-ba, ráugorhattok a barátlistátokra vagy a nézegethetitek a fotóitokat stb. Ha elindítotok egy másik játékot vagy a videólejátszót, akkor viszont már kilép a korábban felfüggesztett játékból a Vita.

Az új hordozható csodagép decemberben jelenik meg Japánban és február 22-én Európában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. csigabigaf
2011.10.26. 23:36
egy cikkben:

- csodagép
- nincs flash
- nincs rendes böngésző
- nincs memóriakártya
- nincs multitask
- nyomorult külső akksi mert a beépített sovány a géphez

Csodagép, télleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2011.10.27. 09:26
Olvasásból ötös, szövegértésből egyes!

Flash lesz benne mihelyst az Adobe lesz szives megcsinálni nekik. Gondolom ez az Adobe tempóját ismerve nem pár hét, mert akkor már megjelenéskor benne lenne. Ha ez kész lesz akkor már normálisan lehet majd vele böngészni. Memóriakártya is lesz benne, csak nem SD és nem Memory Stick szabványú, ezért nem tudsz beledugni mást csak a sajátját, de szerintem majd WiFi-n keresztül át lehet küldeni a mentéseket, PSP-ről mert az mindkettőben van. Multitask az eddig is csak korlátozottan volt. Kissebb dolgokat mint üzenetküldés, meg pár egyebet eddig is el lehetett érni játék közben, de mind PSP-n és a PS3-on is ha nagyobb dolgot, filmet akarsz nézni, vagy a rendszerbeállításokat akarod állítani akkor ki kell lépni a játékból az XMB-be. (Amúgy ha PC-n filmezel akkor ott is kilépsz a játékból.) A beépített akkumlátorra 3-5 órát írnak, úgyhogy körülbelül annyit tud majd mint a PSP, így a külső akksi sem lesz nagyobb, amit amúgy azért találtak ki mert az ember nem mindenhol talál konnektort vagy szivargyújtó aljzatot. Nézz videókat hogy milyen játékok jönnek ki rá, és akkor rájössz hogy ehhez kell is a CPU meg a GPU teljesítmény, ami az akksit nem kiméli! Ha nem tetszik az üzemidő, akkor vegyél egy Nintendót aminek a grafikája meg sem közelíti ezt, és akkor ott lesz akksi idő. Azért írják rá hogy csodagép, mert ez lesz majd a legjobb teljesítménnyel rendelkező kézikonzol, ha megjelenik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XtreemX
2011.10.27. 17:24
csigabigaf:
Ne trollolj... gyökér vagy. A PS Vita meg király lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!