iPon Hírek

Víz-, por- és ütésálló mobil HDD a Silicon Powertől

Dátum | 2015. 03. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Silicon Power elkészítette a piac első olyan víz-, por- és ütésálló külső merevlemezét, amely kifejezetten az Apple Mac konfigurációihoz, illetve MacBook sorozatú noteszgépeihez passzol.
Az Armor A65M egy rettentően strapabíró külső HDD, amely a MIL-STD-810G 516.6 Procedure IV névre keresztelt, 122 centiméteres magasságból induló leejtéses tesztet is túléli, hála a ház belsejében található speciális felfüggesztésnek, illetve a vaskos gumirétegnek, ami a HDD védelméről gondoskodik.
Az új külső merevlemez emellett megfelel az IP67 szabvány követelményeinek is, azaz víz- és porálló. A porral szembeni ellenállóság tökéletes, víz esetében pedig maximum 1 méteres mélységig garantált a külső HDD túlélése, ha a megpróbáltatás nem tart tovább 30 percnél.
A katonai szintű követelményeknek is megfelelő Armor A65M USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, háza pedig unibody típusú, azaz egyetlen nagy tömbből áll, ami még masszívabbá teszi. A speciális textúrával ellátott gumiborítás biztosítja a meghajtó csúszásmentességét, de ezzel együtt védett a karcokkal és az ujjlenyomatokkal szemben is. A luxusjachtok ihlette igényes formavilág mögött 500 GB-os, 1 TB-os vagy 2 TB-os merevlemez bújik meg. A 143,4 x 86,7 x 20,7 milliméteres mérettel rendelkező Armor A65M beépített kábeltartóval érkezik, így az USB 3.0-s kábel mindig kéznél lehet.
A maximum 277 grammot nyomó hordozható adattároló támogatja az Apple népszerű helyi adatmentő szolgáltatást, a Time Machine-t, de emellett különböző tartalmak tárolására és hordozására is hatékonyan bevethető. A repertoárban a Silicon Power SP Widget-je is megtalálható, ami új lehetőségekkel bővíti az adatmentéssel és biztonsággal kapcsolatos szolgáltatásokat.
Az Armor A65M várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd a három év garanciával harcba küldött modellek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Kajafun
2015.03.10. 19:08
Lehet hogy a doboz vizálló meg ütésálló, de a winchester nem.
Tegyük fel, az user arra gondol hogy ááá, nem kell vigyázni, működés közben nyugodtan le is veri, majd mikor a padlóhoz ér a cucc, a fej tol egy szép kört a korongra az eséstől.
Én inkább egy SSD-t tennék bele!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Kajaf...
2015.03.10. 19:23
A mai noti merevlemezek ezt natúrban is simán túlélik, van bennük gyorsulásmérő, ami azonnal leparkolja a fejet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. iattilagy Asagr...
2015.03.10. 20:44
Értelmes gépekben van, de én nem találtam róla semmit hogy egy átalagos vinyóban is lenne, üzleti gépekben szokott lenni.
http://en.wikipedia.org/wiki/Active_hard-drive_protection
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. cNobody
2015.03.10. 20:52
USB type C az túl luxus lett volna? .....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hunmyke
2015.03.11. 08:44
Nem olyan rég egy 2,5"-os WD-t akartunk notistól garanciába küldeni, mivel pár szektorhiba miatt nem cserélte volna a gyártó, ki akartuk nyírni a vinyót ütéssel, hát nem volt olyan egyszerű. Kb fél óra ütlegelés után végre sikerült.

Na most egy ilyen tokban már tényleg nem lehet egyszerű hazavágni.
Nyilván ettől még megvan a lehetősége annak, hogy magában a mechanika megdögöljön, de az ritka...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kajafun hunmy...
2015.03.11. 08:58
Én ugy jutottam ár alatt egy vaio laptophoz, hogy a gazdája mergében rácsapott a laptopra és egyből megdöglött benne a winyó.
Amikor nem kéne, akkor bezzeg egyből tönkre megy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!