iPon Hírek

Vízálló csúcsmodellt mutatott be a Sharp

Dátum | 2016. 05. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sharp is bemutatta az idei első csúcsmobilját, ami néhány apróságtól eltekintve kívül és belül is meggyőző képességek birtokában van. Az Aquos termékcsalád új tagja a Zeta néven érkezik, és az SH-04H típusazonosítóval lehet majd pontosan behatárolni a kínálatban.
Az újdonság egy 5,3 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva az LG G5-höz hasonlóan, a Sharp azonban az LG zászlóshajójától teljesen eltérő panelt alkalmaz. A mobil előlapját egy olyan Full HD felbontású kijelző eleveníti majd meg, ami IGZO technológiát használ. A Ricohhal közösen készített főkamera 22,6 megapixeles fényképek megörökítésére alkalmas, ez pedig bizony szép teljesítmény. A teljes méretében visszanézett fotókon egészen biztos, hogy a legapróbb részletek is jól kivehetőek lesznek. Az egység mellé természetesen került egy LED-es villanó is, ami szó szerint fényt derít majd a sötét témákra. Az előlapi kamera 5 MPixeles, szóval nemcsak a videóhívásoknál lehet rá számítani, hanem akkor is, ha esetleg egy önarcképet szeretne készíteni az ember.
A Sharp nem készít saját központi chipet, így a Qualcomm legjobb alternatívája mellett tette le a voksát. A Snapdragon 820 szériás MSM8996 az 1,6 és 2,15 Ghz-es órajelen üzemelő Kryo processzormagok kvartettjének, valamint az Adreno 530 grafikus feldolgozó egységnek köszönhetően minden helyzetben villámgyorsan fogja mozgatni az Androidot és a különböző alkalmazásokat. A rendszermemória 3 GB-os méretben képviselteti magát az Aquos Zetában, ami szinte minden helyzetben elegendő lesz. A mobil háttértára 32 GB-tal szolgál a jövendőbeli felhasználóknak, amit természetesen lesz lehetőség tovább bővíteni, ha szűkössé válna idővel. A Sharp újdonsága villámgyors 4G LTE hálózati modemmel érkezik, a letöltési sebessége elérheti a 337,5 Mbps-ot, és támogatja a VoLTE szolgáltatást is. Ezen felül pedig kiemelendő még benne az NFC chip megléte, és a Bluetooth 4.2 modul is említést érdemel.
A Sharp szakemberei magukhoz képest most egészen egyszerű dizájnt használnak, csak a fémből készült keret kialakításában próbáltak kicsit eltérni a megszokottól. Fontos kitérni arra is, hogy az Aquos Zeta a Sharp legtöbb okostelefonjához hasonlóan vízálló burkolattal lett ellátva. A különböző tesztek során a készülék IP58 minősítést szerzett, ami azt jelenti, hogy por egyáltalán nem tud benne kárt tenni, és a nedvességet is jól bírja, akár még használni is lehet víz alatt – persze búvárkodni azért senki ne vigye magával, mert a nagy nyomás kifoghat a szigetelésén. A specifikációja szerint ujjlenyomat-azonosításra is képes, de sem az elején, sem pedig a hátulján nem lehet látni erre alkalmas szenzort, ami azért van, mert a Sonyhoz hasonlóan a Sharp is a készülék oldalára tette ezt. Az okostelefonon az Android 6.0 operációs rendszer lesz jelen, szóval a frissességére nem lehet panasz. A 7,6 milliméter vastag és 155 gramm tömegű Aquos Zeta egy 3000 mAh-s akkumulátort kapott, ami a gyorstöltés támogatás révén hamar újult erőre fog kapni a konnektorra való csatlakoztatást követően. A készülék az átlagosnak számító fekete és fehér kiviteleken felül beszerezhető lesz zöldben is, ami leginkább a fiatalok szemében lehet vonzó opció.
A Sharp Aquos Zeta előrendelése június elején veszi kezdetét, és hamarosan a szállítás is be fog indulni, a forgalmazást a japán NTT DoCoMo kezdi meg. Sajnos az árazásról egyelőre nem esett szó, de a képességeit elnézve aligha lesz szolid az árcédulán szereplő összeg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Smooth44
2016.05.27. 17:12
Nofene, ez elég izgalmasan hangzik. Sajnos Microsoft elég szépen elkezdte kirostálni az eddig hűséges felhasználóit - amit tényleg sajnálok, sok rendkívül jó és jól működő dolgot kínálnak - így egyre aktuálisabb lenne a váltás. OP3-ra várok, de ez is igen ígéretes opciónak tűnik... sőt. 5.5" már azért elég sok lenne (bár 5.3 se sokkal kisebb), a vízállósága meg külön előny.
Remélem, nem lesz sokkal drágább a kínaiak csúcskészülékénél. (jó lenne, ha beférne 300 font alá)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!