iPon Hírek

Vízhűtéses GeForce GTX 1080 Ti az MSI műhelyéből

Dátum | 2017. 05. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az MSI egy új GeForce GTX 1080 TI sorozatú videokártyát mutatott be, amely a GTX 1080 Ti SeaHawk EK X típusjelzést viseli és alaposan különbözik eddig bemutatott társaitól. Míg a korábban piacra dobott GeForce GTX 1080 TI SeaHawk sorozatú videokártyákon még egy hibrid hűtés teljesített szolgálatot, amely kompakt folyadékhűtő szettből és levegő alapú hűtésből állt, addig a SeaHawk EK X fedélzetén már egy teljes értékű folyadékhűtő blokk található, ami minden melegedő komponens hűtéséről gondoskodik.
További különbség, hogy az eddigi SeaHawk sorozatú modellek alapját egy, az Nvidia referencia nyomtatott áramköri lapjára hasonlító megoldás adta, ami egyben a GTX 1080 Ti Aero sorozaton is szolgálatot teljesített. Ezzel szemben a SeaHawk EK X már egy picivel hosszabb NYÁK lapot használ, ami a GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Plus modellről már ismerős lehet.
A melegedő komponensek hűtéséről ebben az esetben egy EK Water Blocks gyártmányú megoldás gondoskodik, ami a GPU mellett a VRM áramkör komponenseit és a memóriachipeket is lefedi. Ezáltal a hűtőteljesítmény és a hűtés hatásfoka egyaránt javul, viszont a videokártya használatának előfeltétele, hogy rendelkeznünk kell folyadékhűtő rendszerrel, amelyhez csatlakozhat a videokártya folyadékhűtő blokkja. Ha még nincs folyadékhűtő rendszerünk, úgy annak árát is bele kell kalkulálni a végösszegbe.
A combosabb hűtés ellenére a SeaHawk EK X is ugyanazokat az órajeleket alkalmazza, amelyek a SeaHawk sorozat tagjairól már ismerősek lehetnek, de a tuningpotenciál várhatóan jobb lesz, hála a hatékonyabb hűtésnek. Alap esetben a GPU 1544 MHz-es alap- és 1657 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen üzemel majd, míg a memóriachipek esetében 11 GHz-es effektív órajelre kell felkészülni. Az „OC Mode” aktiválásával a már 1569 MHz-es alap- és 1683 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelre, valamint 11,12 GHz-es effektív memória-órajelre számíthatunk, de ezek az értékek kis szerencsével még tovább is emelhetőek.
Az MSI GeForce GTX 1080 Ti SeaHawk EK X rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, ára pedig valahol 850 dollár magasságában helyezkedhet el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Meteoreso
2017.05.06. 19:38
Ez egy gyönyörű szép kártya !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KZol102
2017.05.07. 21:59
Nekem az tetszett az 1080 Ti-ben, hogy elhagyták a DVI csatlakozót, így ha vízhűteni akartad 3rd party megoldással lehetett egy slot-os a kártya, sajnálom hogy az msi nem élt ezzel a lehetőséggel, és itt is használta ezt a csatlakozót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!