iPon Hírek

Vízhűtéses lesz az AMD új csodafegyvere?

Dátum | 2014. 03. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt napok akciói alapján egyre nyilvánvalóbb, hogy az AMD egy két GPU-s videokártya bemutatására készül. Korábban a média különböző képviselői rendhagyó meghívót kaptak, amelyen a "kettő jobb, mint egy" felirat szerepelt, méghozzá az adott szerkesztő fotójának hátulján. A jópofa akció most egy sejtelmes kép publikálásával folytatódik, amely a Twitterre került ki. A 2betterthan1 csatornán egyéb érdekes képek is megjelentek, amelyek mind-mind arra utalnak, hogy valamiből kettő mindig jobb, mint egy.
A publikált fotók közül az egyik meglehetősen beszédes: ezen két doboz chips és némi Hawaii-ról származó vulkanikus víz látható, ami arra utal, hogy az AMD két GPU-s újdonsága Hawaii GPU-kat és folyadékhűtést hordozhat magán. Utóbbira utal az a napokban bemutatott fotó is, amelyen látszódnak az új videokártya körvonalai, ez alapján egyre biztosabb, hogy az újdonságon egy folyadékhűtő blokk lapul, amely minden melegedő komponens hatékony hűtéséről gondoskodik. Érdekesség, hogy időközben az Nvidia is bemutatott egy két GPU-s videokártya szörnyeteget, amely a GeForce GTX Titan Z nevet kapta. Az újdonság léghűtéssel érkezik, árcéduláján pedig 2999 dolláros összeg szerepel. Hogy az AMD megoldása pontosan mennyibe kerül, illetve pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik? Nos, ez egyelőre rejtély. Az az egy már biztos, hogy Hawaii GPU-k teljesítenek rajta szolgálatot, valamint az is biztosnak tűnik, hogy ezek hűtéséről egy folyadékhűtő blokk gondoskodik – egyéb konkrétum egyelőre sajnos nincs. Ha teljesítményben nem is, ár tekintetében komoly meglepetést okozhat az AMD az Nvidiának az újdonsággal.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. markangabo...
2014.03.31. 11:14
Hurrá, ujabb csucskártya...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. arn
2014.03.31. 11:27
gondolom az alacsony fogyasztasa miatt. ezek a ketgpus cuccok eltunhetnenek mar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. BOCIHUN
2014.03.31. 11:36
arn:
1:Vegyél középkategóriás kártyát. abban a szegmensben nagyon jó a fogyasztás.
2: Van rá igény és a nagy teljesítmény több energiát igényel.
3: Engem sosem érdekelt mennyit eszik a gépem.
Bár a 3. szempont személyes és annyival nem lesz több a villanyszámlád.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. cotta BOCIH...
2014.03.31. 12:19
Majd ha albiba laksz és magad fizeted a villanyszámlát vagy a saját lakásodban akkor figyelni fogsz a fogyasztásra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. atti2010
2014.03.31. 12:47
Ezek a VGA-k IDLE már alig fogyasztanak csak annak vészes a dolog aki egész nap játszik, aki ilyen VGA-t vesz (Nvidia 3000$) az pont le is sz@rja hogy menyit fizet a villanyért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. rini
2014.03.31. 13:13
Viszont aki ilyeneket vesz az nem azért veszi, hogy idle-be járassa. A fogyasztásról meg annyit, hogy sok kicsi sokra megy. Azért a 250 Watt alaphoz képest a 400 vagy még több nem kicsi eltérésnek számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. atti2010 rini
2014.03.31. 13:21
Általában egy normális ember több mint 3-4 órát nem játszik naponta azt a +1KW meg kibírja, de még egyszer, 3000$ VGA-t nem a szegények vesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. rini
2014.03.31. 13:43
Már nem azért de normális (értsed átlagosnak) ember nem is vesz ilyen kártyát. Ilyet azok vesznek akiknek a családjuk a gépük és az életük a játékok, esetleg meló körül forog. Ők igénylik, hogy ultra brutális felbontások és képi beállítások mellett döccenés nélkül fusson minden. Legalábbis többségükben. Tudom, sokan vannak így, nem egy-két embert ismerek akik akár 8-12 órát is elvannak egy program mellett. Akik naponta 1-4 órát töltenek a gépnél azok beérik egy sokkal gyengébb termékkel is. Beleértve akár NV, akár AMD terméket is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. I.Jozsef83
2014.03.31. 19:54
rini +1

Fenn vagyok egy online játékban .... Guildba vagyunk 42 -en . Egyszer csak egyik srác kérdi a másiktól / _exe_hun / a gemenick neve : figyu , TE néha mosakodsz is és alszol is valamikor ? kaját elédrakják , mert nemigazán voltál offline , haladsz ezerrel

Szóval kockulnak eléggé és elég sokan. Csak azt látom , hogy karaktere mennyit nőtt/fejlődött . És amilyen képeket tesz a játék honlapjára , tényleg fullon tolja ... azt , hogy családja hogy van a kérdéssel , vagy hogyan hol él az ilyen ember

Akik naponta 1-4 órát töltenek a gépnél azok beérik egy...
így van nagy +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sirpalee
2014.03.31. 23:06
Jaj már, hagyjuk ezt a semmi szükség sincs erre. Nektek nincs szükségetek / keretetek erre, de attól másnak még lehet. És azért, mert másnak telik ilyenre, ne próbáljuk már meg lenézni, vagy lehúzni. Nyugaton egyáltalán nincsenek lenézve már a gamerek, tessék felnőni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim sirpa...
2014.04.01. 01:37
Ja, nyugaton aztán tényleg marhára kulturált, és egyáltalán nem gyerekes az IT társadalom "enthusiast" fele.

Ha nem rendelkezel 2-3 ezer dolláros géppel, hülyének néznek ha mondjuk egy 500 dolcsis konfig előtt ülve "osztod az észt" olyan embernek, akinek telik rá. Persze ha ugyanezt 2000 dolláros gép előtt ülve csinálnád, akkor már mindjárt a te szavad lenne a szentírás, mintha hirtelen szakértővé válnál azáltal, hogy volt pénzed megvenni a drága gépbe való szarokat.

Erre azt szokták reagálni hogy tapasztalat így meg úgy, de ahhoz például nem kell tapasztalat csak józan paraszti, hogy például megmagyarázd egy ürgének, hogy a Caselabs házában - ami üresen drágább mint amennyi pénzt összesen költöttem számítógépre az elmúlt 3 évben -, azért 71 fokos a 120-as quad radiátora GTX 580 3-way SLI-vel, mert megfullad az a szerencsétlenül elhelyezett radiátor, fordítsa meg a ventilátorokat rajta ... áh nem, a megoldás az hogy venni kell egy 180 dolláros kelléket a házhoz, ami egy állvány, és külön légtérbe helyezi a radiátort.

Na ezért a maximális sznobizmusért nem frekventálok idegen nyelvű IT fórumokat, az ő viselkedésformájuk sokkal undorítóbb a magyarnál!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. csabi02 Asagr...
2014.04.01. 01:56
+1 ez kb így van ahogy leírtad,de még azt is hozzá kell tenni a dologhoz,hogy vannak "normális" fazonok is akiknek csak hétvégén van idejük órákat játszani és mégis 290X/780-al tolják,mert egyszerűen megengedhetik maguknak,hiszen pl 3x200€-t le csippent a fizuból rá és meg sem érzi,nem kell semmiről lemondani mellette max. 1 átpiált éjszakával kevesebb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim csabi...
2014.04.01. 02:10
Nyilván, csak sirpalee utolsó mondatára reagáltam ezzel.

Hogy reagáljak a többi hozzászólásra is:

Kétféle ember engedheti meg magának ezt (meg minden mást ami pénzbe kerül). Az amelyiknek megveszik - és a kedves fórumozók akik eddig írtak nagyrészt ilyen emberből indultak ki, a naplopó kockából -, meg az aki megdolgozik érte.

Utóbbinak munkahelye van, és munka mellett engedtessék meg már az embernek, hogy a szabadidejét az általa meghatározott minőségben töltse.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. csabi02
2014.04.01. 02:49
A gond az,hogy mindenki a magyar bérekből indul ki,
bár egy hatalmas katasztrófa,hogy a sima magyar munkás embernek a hazájában az ilyesmi álom marad,de az emberek lehetetlen bérezéséről,eltorzult anyagi helyzetéről M.o.-n nem az AMD,nV, vagy Intel tehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mviski
2014.04.01. 08:37
Ha tehetném már megjelenéskor vennék 2 CF-be aztán pörögjön, de nem tehetem meg. Így marad a 270X
Sokan irigyek és nem tehetik meg, azért mondják hogy fölösleges, meg nincs értelme....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. PACSA
2014.04.01. 09:40
Sziasztok

Én is azon a véleményen vagyok,hogy nem kell lenézni/irigykedni azokat, akik megvehetnek 1 ilyen VGA-t vagy más hardware-t a gépbe.
Ha van rá pénzük tegyék meg. Mindig is voltak szegények és gazdagok, persze a gazdagok a szegényekből gazdagottak meg,de ez már 1 másik forum.
Azt viszont sose tudtam megértni,hogy olyan emberek vesznek ilyen cuccokat akiknek fogalmuk sincs a számítógépről, csak azért veszik meg mert k**va drága és lehet vele nagyképűsködni.
Minek 1 gépbe 32GB RAM meg I7-es ultra brutál CPU mondjuk 1 ilyen VGA-val. van 1 nagy képernyős TV. OK, nagyon szép és nagyon nagy feeling így játszani ,de meddig. Mikor lesz egészségre ártalamas ha 1 104 cm-es TV-t mondjuk 1 méterről nézed.
Ha mindenből fele ennyi van a gépbe akkor is tudsz játszani ugyanazon a TV-n. Lehet nem ultra grafikán, csak High-on, de nem fogod észrevenni a különbséget, hacsak azt nem figyeled 1 multi FPS közbe,hogy a fűszáll mozog-e vagy sem.A megspórolt pénzből pedig elmehetsz nyaralni mondjuk a tengerre. Ez nekem nagyobb élmény. Bár én is szeretek játszani és néha több mint 4 órát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kray
2014.04.01. 10:29
Ilyet már hallottunk az FX prociknál is Aztán talán mostanra pár darab eljutott kicsiny országunkba is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kray
2014.04.01. 10:36
Amúgy jól látom, hogy tényleg azon megy a sírás, hogy van aki megveheti magának ezt a kártyát?
Nem teljesen lényegtelen nektek? Akinek nem kell úgyse veszi meg. Akinek meg van rá pénze, és úgy érzi, hogy jó az neki, az meg vegye meg.

Ott van példának az Nvidia kártyái. Teljesítményben sokszor gyengébbek, átlagban 1,2-1,5x-es áron az AMD-hez képest. Mégis veszik az emberek.

A gép fogyasztással meg ne jöjjön senki, mert hülyeség. Napi 50Ft pluszba (feltéve ha egész nap űzöd az ipart neki) nem hal bele senki. Ha meg igen, akkor ne játsszon, csak laptopon, mert ott negyedére redukálódik a fogyasztás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atti2010 kray
2014.04.01. 10:47
Napi 50Ft pluszba (feltéve ha egész nap űzöd az ipart neki) nem hal bele senki. Ha meg igen, akkor ne játsszon, csak laptopon, mert ott negyedére redukálódik a fogyasztás.

Pont ezt próbáltam elmagyarázni de sikertelenül hogy aki megvesz egy 3000$ VGA-t az biztos a napi 50-100 Ft fog sajnálkozni vagy spórolni, arról nem is beszélve hogy ahol ezek a VGA -k fogynak Amerikában sokkal olcsóbb az áram.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.01. 10:47
Igen, láttam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sirpalee Asagr...
2014.04.01. 11:58
Gamerekről beszéltem, nem az IT enthusiastokról. Egyszerűen csak arra utaltam, hogy idekinn sokkal jobb a gamerek / geekek elfogadottsága, és kevésbé tekintenek úgy erre az elfoglaltságra, mint valami megvetendő, rossz dologra. Elfogadják, hogy ugyanolyan hobbi, mint a hegymászás, lovaglás, bicajozás, és ezt élvezik. Itt meg jönnek az ilyen kommentek, hogy biztos csak olyan ember veszi az ilyen kártyát, akinek ekörül forog az élete.

Btw, az "IT enthuasiast" réteg itthon sokkal rosszabb. Főleg mikor megy a magyarázkodás mi felesleges, és hogy ők milyen jól döntöttek a saját vásárlásukkal. Folyton megy a kicsinyeskedés, irigykedés, és a magyarázkodás. Szánalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2014.04.01. 20:43
Nameg vannak azok, akik 8hónapig spórolnak egy 290OC-s kártyára, mint én is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.02. 17:02
Hát szerintem is csak az vesz ilyen kártyákat, akinek "e körül forog az élete".
Oké, van pénzed, szeretsz játszani, legdurvább esetben veszel 80-120 ezer körül egy kártyát és azzal el leszel legalább 4-5 évig (de akár tovább is).
Nem sok munkakör és játék van, ami ilyen teljesítményt igényelne, ráadásul ha az olcsóbb kártya mellett döntesz, akkor ha már kezd elavulni eladod ~ féláron és veszel egy újat egy kis ráköltéssel-->ugyanott vagy hosszútávon, mint egy ilyen batárral, csak kevesebb pénzkidobással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!