iPon Hírek

Vizsgálatot indít az EU a Google ellen

Dátum | 2010. 02. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A Microsoft és az Intel után ezúttal a Google-t vette elő az EU a nagy amerikai vállalatok sorából versenytörvény-szegés gyanújával, miután több panasz is érkezett hozzájuk a keresőóriással kapcsolatban. A panaszosok név szerint a Foundem (ez egy angol ár-összehasonlító oldal), az ejustice.fr (egy francia jogi keresőmotor) és a Microsoft tulajdonában álló, "Bing-esített", olasz illetőségű Ciao!.

A Foundem és az ejustice.fr konkrétan azt állítja, hogy a Google keresőalgoritmusai hátrányos helyzetbe hozzák az oldalaikat, aminek következtében csökken a látogatottságuk, ezáltal pedig értelemszerűen a hirdetésekből befolyó bevételük is. A Ciao! érdekes módon 'csak' a Google AdSense hirdetőalkalmazásának felhasználási feltételeit kifogásolja.

Julia Holtz, a Google rangidős versenyügyi tanácsadója elmondta, hogy a Google mindig is gondosan ügyelt a kapott visszajelzésekre, és mindig azon voltak, hogy a felmerülő problémákat orvosolják, a felhasználóik érdekeit nézzék, méltányosak legyenek a partnereikkel és tisztességesen versenyezzenek a piacon. Szerinte ez az üzleti gyakorlatukból is egyértelműen kiderülhet.

Mivel azonban a felperesek ennyivel nyilván nem érik be, a jelek szerint egy újabb érdekes EU-dráma vette kezdetét; várjuk a további fejleményeket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. CYril
2010.02.25. 12:51
Akkor szóval: ha én hegesztő vagyok és jelentkezek egy munkahelyre és pont akkor jön egy másik hegesztő is, akkor most valamelyikőnket lelövik mert rontjuk a másik versenytörvényhez való jogát?

Tudom a példa kissé felszínes de a lényeget érzékelteti, mert most miért kéne feljelenteni azt "aki jobb nálam"? Ennyi erővel akkor mindenhol csak egy fajta bolt legyen mert"versenytörvény"?

Érdekes a világ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rini
2010.02.25. 13:46
Mindig szúrja az emberek szemét ha valaki szebb, nagyobb, gazdagabb, okosabb, stb. Ez egy alapvető jellemzője az emberi fajnak. Mindig is lesznek olyan cégek akiknek nem tetszik a másik tevékenysége főleg úgy, hogy ők ettől még szegényebbek lesznek és ezért egy idő után nem bírják a versenyt egy gazdagabb társukkal. Nagyon jó példa erre a póker. Akinek sok a zsetonja az sokkal kevesebbszer veszít mint az aki kevéssel rendelkezik. Az ilyen nagy cégek, jelen esetben a Google megpróbálnak addig tisztességesen cselekedni, jobb lehetőségeket biztosítani amíg meg nem vetik a lábukat a piacon pont azért, hogy ne támadhassák őket. Mivel a magatartásuk miatt sokáig nem tudják támadni őket ezalatt az idő alatt pedig az anyagi háterükkel elsorvasztják a konkurenciát. Ezek a cégek pont ezt a lehetőséget próbálják megállítani, hogy a Google anyagi lehetőségeivel ne tudja kiszorítani a piacról őket. Más lehetőségük nem nagyon van az anyagi lehetőségek miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. SirAlo
2010.02.25. 15:11
Inkabb az EU erdekes mindig ilyen hujeseggel jon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2010.02.25. 17:16
Kit érdekel a motor, ha mindig azt találja meg ami NEKEM kell, ellenben a bingel ami minden hülyeséged bedob.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Avisto
2010.02.25. 20:28
Milyen anyagi lehetőségek? a Google sem mindig volt ilyen gazdag cég, nem azért lett sikeres mert gazdag volt hanem fordítva. Persze egy a semmiből induló cégnek nyilván nehéz lehet versenyezni (próbálni) vele, de ez most kb olyan mintha én egy szakadt trabival akarnék forma1-en nyerni aztán perelném a többieket mert túl gyorsak és rontják az esélyeimet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2010.02.25. 22:38
Utobbi idoben egyre gyakrabban szegyellem az EU-t, pontosabban a jogaszokat.

Olyan jo lenne egy bolygo jogaszok nelkul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!