iPon Hírek

Vízüzemű mobilok!

Dátum | 2007. 10. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Bejelentette a Samsung Electro-Mechanics, hogy sikeresen kifejlesztettek egy vízzel működő hidrogén-generátort és az ehhez illő mikro-üzemanyagcellát. Ha egy ilyen cellával üzemeltetett mobilt bekapcsolunk, a különleges szerkezet fém és víz reakciója útján hidrogént állít elő, ami aztán a mikro-üzemanyagcellában oxigénnel lép reakcióra, és így áramot termel.

A lényeges különbség más üzemanyagcellákhoz képest az, hogy míg azok metanolt igényelnek, addig ez már tiszta vízzel működik - és már így is előállítja azt a legfeljebb három watt elektromosságot, ami a mobil eszközök működtetéséhez szükséges, jelezte a cég. Mi több, ezek az új üzemanyagcellák kétszer annyi ideig is működtethetnek egy mobilt, mint az újratölthető akkumulátorok.

Várhatóan 2010-től kerülhet piacra ez az újdonság; ha a felhasználójuk átlagosan napi négy órán át használná a telefonját, úgy nagyjából öt naponta kellene kicserélnie a hidrogén-kazettát. A későbbiekben azonban már erre sem lesz majd gond, mivel olyan eszközök kifejlesztését is tervezik, amelyeket elég egyszerűen - és szó szerint - újratölteni vízzel.

Ezt az új fejlesztését a cég a 2007-es koreai elektronikai bemutatón leplezte le, a Gyeonggi Tartomány-béli Ilsan város Koreai Nemzetközi Bemutató Központjában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.15. 08:28
Bejelentette a Samsung Electro-Mechanics, hogy sikeresen kifejlesztettek egy vízzel működő hidrogén-generátort és az ehhez illő mikro-üzemanyagcellát. Ha egy ilyen cellával üzemeltetett ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!