iPon Hírek

VMWare: több OS-t egy mobilra!

Dátum | 2009. 12. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Egyszerre futtatna két oprendszert - vagy legalábbis "személyes" és "munka" profilt, az ő szavaikkal - a VMWare új fejlesztésű virtualizációs szoftvere egy mobilon, amelyek között könnyen és gyorsan, egyetlen gombnyomással válthatna az ember.

A munka persze még javában folyik, sok mindent kell még tisztázniuk, viszont mivel ötleteik is vannak bőven, ezért ez nem is jelent problémát számukra. Felmerült például annak a lehetősége, hogy egyes gombok csak az egyik OS-ben működnek, míg mások a másikban - bár kérdés, hogy ez mennyire lenne praktikus, és hogy nem vezetne-e gombtúltengéshez.

Meglátásuk szerint mivel az okostelefonok egyre inkább számítógépszerűekké válnak, ezért hamarosnak kiterjednek rájuk is az olyan PC-s kérdések, mint pl. biztonságosság és az üzemeltetési költségek. Ez utóbbi kapcsán kiemelték, hogy az ő megoldásuk (egy gép, két rendszer) nem csak kényelmesebb és egyszerűbb lenne, de költségkímélőbb is mindazok számára, akiknek szükségük van valamilyen okostelefonra a munkájukhoz.

Fejlesztéseik gyümölcsét már szemléltették is egy Androidot és Windows Mobile-t futtató, 128MB RAM-mal felszerelt készüléken, bár azt azért hozzá kellett tenniük, hogy 256MB RAM lenne az ideális. Már tárgyalnak európai és amerikai szolgáltatókkal is; a bétatesztek várhatóan 2011-ben indulnak majd, a tömeggyártás pedig 2012-ben. Ausztrál partnert egyelőre még nem találtak, de keresnek.

Mindezt a Microsoft azzal kommentálta, hogy meglátásuk szerint a mobilokon nincs jövője a virtualizációs szoftvereknek, mivel nagyban csökkentené a készülékek hatékonyságát az, ha mindkét rendszerbe külön-külön kéne bevinni ugyanazokat az adatokat és információkat. Amiben ugyan van igazság, de elvileg semmi akadálya annak, hogy a rendszerek adatokat cseréljenek egymás között; a VMWare pedig valószínűleg gondolt erre is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tomycz
2009.12.08. 17:28
óóhh..de..SZVSZ nem tartom sok értelmét...így is lassúak a "hiperokos" mobilok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pbando
2009.12.08. 19:34
ertelmetlen technology demonstration.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smith166
2009.12.08. 19:49
Hűűű hát ez úgy kell nekünk mint egy falat kenyér, pláne windows mobile.... az így is egy tohonya lassú cucc, ha még virtuálisan futna jesszusom. És most akkor mi lenne? Windows Mobile-ra felteszek egy WMWare-t, amiben elinditok egy Androidot???? Vagy egy Symbiant???? Bár lehet a symbian jobban szakitan a emu alatt mint a nativ winmobile

Vagy érdekes elgondolás még egy windows mobilet futtatni a telón, ha egy nem lenne elég.

Egyszerűen egy olyan helyzetet sem tudok elképzelni amikor ilyen lehetőségre lenne szükség. Szerintem ez csak kamu-hír
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!