iPon Hírek

Vodafone: itt az internetmegosztó

Dátum | 2010. 03. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Vodafone egy év alatt 100 százalékkal növelte aktív mobilinternet-előfizetői számát, jelenleg 187 ezer ügyfele van. A piac körülbelül 60 százalékkal növekedett az említett időszakban - mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója egy tegnapi sajtótájékoztatón. A távközlési társaság ezt az eredményt az elmúlt években megvalósított hálózati fejlesztéseinek is köszönheti, amiben jelentős szerepe volt a kínai Huawei cégnek.

A Vodafone 2007-ben az együttműködésnek köszönhetően hazánkban elsőként vezette be a korlátlan mobilinternet-szolgáltatást és ugyanebben az évben elsőként teremtette meg a legnagyobb fajlagos (előfizetőnkénti) mobilinternet-adatforgalmat. A társaság 2008-ban szintén elsőként elérhetővé tette a teljes hálózatán a szupergyors feltöltési sebességet Huawei USB modemek használatával.

Szintén ebben az évben valósult meg az első 900 MHz-es HSDP-teszt. A Vodafone és a Huawei együttműködésével 2009-ben nagymértékben növelte az adatátviteli sebességet az átviteli, optikai hálózat kiépítésével és modernizálásával. Szintén 2009-ben laboratóriumi körülmények között elsőként demonstrálta a 21 Mbit/s sebességű adatátvitelt, amit 2010-ben a hazai operátorok közül elsőként az ügyfelek számára is elérhetővé tett - emlékeztetett Beck. A Vodafone innovativitását jelzi a legújabb szolgáltatása, a cég ugyanis mostantól elérhetővé teszi a mobilinternet-megosztó szolgáltatását, aminek révén egyszerre párhuzamosan többen, akár öt számítógépen is használhatják a mobilinternetet. Az internetmegosztó nemcsak otthoni körülmények között kedvező megoldás, de a vállalatok számára is költséghatékony a konferenciákon, tárgyalásokon való részvétel esetén. A WiFi-hotspot az utazó társaságok számára is előrelépést jelenthet szolgáltatásuk színvonalának emelésében.

A tájékoztatón a Huawei európai alelnöke, Xu Qin Song átadta a Vodafone-nak, az Európai Adattechnológiai Innovációs Díjat. A kínai cég azzal a céllal hozta létre a mobilinternet-díjat, hogy értékeljék a mobil-adatszolgáltatás területén legtöbb újítást bevezető partnereiket. Európában a díjat elsőként a Vodafone Magyarországnak ítélték meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Smith166
2010.03.11. 23:51
Ez egy olyan WIFI router amiben van 3G modem amivel felcsatlakozik (mint a sima router a PPPoE-vel) és megosztja a WIFI-n keresztül. Ekkora spanyolviaszt Ilyen már régóta létezik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ZowW
2010.03.12. 02:13
Na ja csak egy ilyenért minden más szolgáltató élve enne meg!
Lassan itt lenne az ideje, hogy a korlátlan mobilnetek itthonra is megérkezzenek. T-ék nyugodtan adhatnánk az iPhone-om mellé egy korlátlan netet, akárcsak Amerikában az AT&T....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vendég-Ven...
2010.03.12. 02:54
"A Vodafone 2007-ben az együttműködésnek köszönhetően hazánkban elsőként vezette be a korlátlan mobilinternet-szolgáltatást"

A napi.hu ebben a marketingízű írásban elfelejti megemlíteni, hogy a Vodafone 2008 őszén már meg is szüntette a korlátlanságot azzal, hogy havi 5GB forgalom után nappal, 10GB után pedig már egész nap betárcsázós modem sebességűre csökkentette az előfizetők sávszélességét. Miközben úgy hirdette a szolgáltatását, hogy alkalmas az ADSL kiváltására...

Smith166:

A beépített vagy kívülről csatlakoztatható 3G modemes WiFi routerek elég húzós árban vannak, legalábbis ha nem akarsz Asus routerrel és Oleg-féle firmware-rel bajlódni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. degumentes
2010.03.12. 09:22
Nekem is volt "korlátlan" vodás netem, de amint lejárt a hűségnyilatkozatom azonnal visszamondtam! Minden hónapba telefonálnom kellet, hogy ugyan adják már vissza a sávszélességemet, ritka pillanatok voltak, amikor a modem 1Mbit-et elért HSDPA lefedettség mellet! A válaszidő iszonyat magas volt, 300-400 körül volt az átlag. Ha nem volt netem, az ügyfélszolgálat soha nem tudott érdemi választ adni, arról, hogy miért nincs! Rendszerint előfordult, hogy számlázási napot megelőzőleg 15 nappal bekorlátoztak indokolatlanul, a panasztétel esetén pedig azt mondták, hogy 15 nap a kivizsgálási idő és így nem tudnak panaszt felvenni. Mindezt 6000ft-ért majd áfa emelés után 6250ft "szolgáltatták"! Szóval nem tudom ki az az elvetemült, aki egy ilyen netet még szét is akar osztani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sytyx
2010.03.12. 09:40
degumentes: Látom nem csak nekem volt részem a hihetetlen mobilinternet korlátlan szabadságához. Szabad volt sokat fizetni a semmiért. Bár én tréjmobilos nettel kínlódtam, aminek 20Giga/2hét volt a korlátja. Sikerült kétszer átlépni. Ott volt ám két hetes szenvedés 10%-os sebességnél Röhej az, hogy ki kellene értesíteniük az ügyfelet, de nem teszik. Csak a korlátozás elindítását írják meg, pedig a limit negyedénél és felénél is jelezniük kellene. De hál istennek lejárt az a ...... (sok csúnya szó jutott hírtelen eszembe). Ping-je valami borzalom. FPS multizni nem kell kell vele De RPG multi is elég gázos tud lenni mellette. Állsz a mob előtt és végignézed, a halálod. Mire veszi a jelet, hogy mit is akartál, már mindegy. Ezek mellett még ott volt a jól bevált idegesítő húzása: Minden ok nélkül lekapcsolódott a netről. Erre soha nem jöttem rá miért. Állítólag kapcsolódásnál kreál magának egy IP címet és ha valaki veled egy időben lép fel, neki is ugyan azt kreaálja, ekkor egyikőtök nem tud rendesen internetezni, mert folyamatosan ledobja. Megköszöntem tájékoztatást ügyfélszolgálatosnak és falbavertem fejem, hogy ekkora állat voltam, mert ilyenért még fizettem is. Tehát mindenkinek sok sikert és kitartást a mobil nethez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!