iPon Hírek

VoIP-lehallgatási technikákat vizsgál az EU

Dátum | 2009. 02. 24.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A VoIP (Voice Over IP) beszélgetések lehallgatásának lehetőségeit vizsgálja az Európai Unió Jogi Együttműködési Egysége, az Eurojust.

Olaszország vezetésével készül az európai-alkalmazhatósági tanulmány, tudtuk meg a hétvégén. Az olasz kormány nyugtalanságát fejezte ki, miszerint szervezett bűnözők valamint fegyver- és drogkereskedők a VoIP-hálózatok, például a Skype használatával megkerülhetik a könnyen lehallgatható hagyományos telefonhálózatokat, ezért szorgalmazza a tanulmány elkészülését.

"Az internetes telefonálások lehallgatásának a lehetősége nélkülözhetetlen eszköze lenne a nemzetközi szervezett bűnözés elleni küzdelemnek Európában és azon túl." - közölte Carmen Manfreadda, az Eurojust olasz tagja. "A mi célünk nem az, hogy megakadályozzuk az átlag felhasználót a VoIP-hálózatok előnyeinek kihasználásától, hanem hogy meggátoljuk a bűnözőket attól, hogy törvénytelen cselekedeteiket Skype-on és hasonló hálózatokon szervezzék meg. Az Eurojust minden tőle telhetőt megtesz, hogy koordinálja és segítse az együttműködést a tagországok között."

Manfredda és az Eurojust olasz része fogja vezetni a vizsgálatokat az olaszországi nemzeti mafia-ellenes igazgatóság kérésére. Az Eurojust közleménye szerint azt vizsgálják, hogy "hogyan lehetne túllépni az internetes telefonhálózatok lehallgatásának jogi és technikai akadályain figyelembe véve a számos adatvédelmi szabályozást és polgári jogot."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.02.24. 19:10
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2009.02.24. 23:46
Szakmailag valoszinutlen, hogy csak a VoIP-rol lenne szo. Hiszen egy csoport egy szamara fontos szervezkedes kedveert megallapodhat extra kodolasban. Es a visszafejtes ellehetetleniteseben mindig elonyben lesznek.

Csak egyet nem tudnak konnyen megoldani, hogy NE tunjon fel az, hogy NEM sikerul az uzeneteiket feltorni.

Inkabb arrol lehet szo tenylegesen, hogy felderiteni azokat a csoportokat, akik a szokasosnal EROSEBB kodolast hasznalnak. Es utana kideriteni, hogy csak virtuskodo szorakozasbol teszik es artalmatlanok, vagy pedig tenyleg valamit forralnak a vilag ellen.

Persze a feltorhetetlenseget is el lehet rejteni. Ahogy az igazi lehallgato keszuleket is lehet alcazni tucatnyi konnyebben megtalalhato csali lehallgatokkal.

Az adott csopot mondjuk eleg erosen, de nem tul erosen kodoltan szexkepeket kuldozget. Ez nem irrealis, hiszen nem impotensek. Es a kodolas sem irrealis, mert "szemermesek".

Csakhogy ennyi volt a csali. A pokolgeppel kapcsolatos megbeszelest pedig a fenykepek pixelenkenti 24 bitjebol a leglenyegtelenebb biteken vegzik, ami nem latszik meg a kepeken. Ez egy igen regi trukk. De gyakorlatilag felderithetetlen.

Kiterjedt nemzetkozi bunbandat igen jol alcazhat egy ilyen, mert vegulis az sem irrealis, hogy valaki ilyen szemelyes kepeket nem a kozeli ismeroseivel oszt meg.

Titkosszolgalat egy igen izgalmas, de meglehetos nagy helyzeti hatrannyal kuzdo szakma. Kozismert szalloige, hogy mig a bunozoknek eleg egyszer celbatalalni, addig a titkosszolgalatoknak mindig haritani kell. Minden tiszteletem a nemes kuzdoke.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.02.25. 09:52
Ugyan ők se hülyék, ha robbantani akar nem fogja ezt telefonba mondani se kódoltan se kódolatlanul, teljesen hétköznapi beszélgetést folytatnak a háttérben meg ügye megvan mi mit jelent és ezt soha nem fogják tudni kiszűrni, több millió beszélgetést logikailag megszűrni, hogy melyik lehet egy esetleges támadás előzménye, hát szerintem képtelenség.
De lehet ennél sokkal jobb módszereik vannak, ki tudja, de az hülyeség, hogy terrorizmus ellen érne ez bármit is, lehet nem is használnak újkori kommunikációs eszközöket, telefont meg ilyesmi. Az ilyenek maximum céges titkok lehallgatására elég, talán, meg persze minket is bármikor lehallgathatnak, ami nem baj nekik.

Nemes felek?
Szerintem ilyen nem létezik, itt csak érdekek voltak vannak és lesznek is, semmi más.
Ne hidd, hogy Amerikát feszélyezte az Iraki terror fenyegetés, szó sincs róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!