iPon Hírek

Vonzó egybegép ECS módra

Dátum | 2013. 02. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ECS G24-es egybegépe egy tetszetős, érdekes jelenség, amely 23,6 colos képátlójú, Full HD natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzővel érkezik. A 16:9-es képarányú, LED-es háttérvilágítást alkalmazó megjelenítő opcionálisan érintő támogatással is felvértezhető, így akár tíz ujjal is vezérelhetjük a Windows 8 érintőkijelzőkre optimalizált felhasználói kezelőfelületét.

Az új egybegép tökéletesen kompatibilis az Intel Thin Mini-ITX formátuma köré épülő alaplapokkal. A termékben LGA-1155-ös processzorokat fogadó H61H-G11, H61H2-TI, illetve Intel Atom processzort tartalmazó NM70-TI típusú alaplap kaphat helyet, választásunktól függően. Akármelyik deszkát is választjuk, minden esetben két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalattal gazdálkodhatunk.

Adattárolóból egy darab 3,5 colos, vagy két darab 2,5 colos formátumú példány számára van hely, optikai meghajtóból pedig egy vékony DVD+RW meghajtót kapunk, amelynek a helyére akár 2,5 colos adattárolót is pakolhatunk - Hot-Swap támogatás mellett.

A rendszerhez egy 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, illetve Gigabites Ethernet vezérlő is jár, de akár Bluetooth adaptert is kérhetünk hozzá, ugyanis az is szerepel az opciók listáján. A lehető legjobb hangzásról két darab, egyenként 5 wattos terhelhetőségű beépített hangszóró gondoskodik. Az egybegéppel akár videó konferenciát is lebonyolíthatunk, hála az 1,3 megapixeles felbontású beépített webkamerának, amihez beépített mikrofon is jár. Hab a tortán, hogy a repertoárban egy hat az egyben memóriakártya olvasó is jelen van, ami XD, SD, SDHC, MS, MS Pro és MMC típusú memóriakártyákat egyaránt kezel. Az 578 x 393 x 55 milliméteres mérettel, illetve 12 kilogrammos tömeggel érkező újdonság oldallapi portjai között két USB 2.0-s port, illetve egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet lapul. A "hátlapi" portok kínálata alaplaptól függően alakul, de HDMI kimenet minden esetben rendelkezésre áll - esetenként még HDMI bemenetet is kapunk, így médialejátszó vagy akár játékkonzol is kapcsolódhat a G24-re.

A tetszetős egybegép állványán kábelrendező furatot is találunk, így a kábelek esztétikusan összefoghatóak. A termék többféle előlap-dizájnnal érkezik, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. Az állvány persze tartókonzolra is cserélhető, hála a VESA 100 furatoknak.
A jelek szerint egyébként barebone rendszerről van szó, amelyhez magunk válogathatjuk össze az adattárolót, illetve a rendszermemóriát - plusz az LGA-1155-ös processzorfoglalattal szerelt alaplapoknál a processzort is saját magunk választhatjuk ki. A rendszerhez alaplaptól függően 90 wattos, 150 wattos vagy 180 wattos külső tápadaptert kapunk. Az irodai, illetve otthoni felhasználáshoz egyaránt remekül passzoló ECS G24 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban még rejtély, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Norbert09
2013.02.27. 12:40
Képekről így gagyinak tűnik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. expander
2013.02.27. 18:55
Szerintem nem cserélhető, hanem csak azokkal rendelhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Akos93
2013.02.28. 12:38
Most én siklottam el fölötte, vagy tényleg nincs benne USB 3?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2013.02.28. 12:56
expander:

Ajánlom figyelmedbe a Thin miniITX feliratot 51 másodpercnél a videóban, ami ugyanolyan szabvány mint az ATX vagy bármelyik más, csak még mivel új, nem annyira elterjedt. Az alaplap bármilyen Thin miniITX szabványú másik alaplapra cserélhető lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!