iPon Hírek

Vonzóra sikerült az ASUS ZenPad 3S 10

Dátum | 2016. 07. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az ASUS rengeteg ZenPad variánst kínál, és most ezeknek a sora még tovább gyarapodott. A tajvani vállalat ezúttal egy olyan újdonsággal rukkolt elő, ami az Apple és a Samsung elől is potenciális vásárlókat happolhat el. A Galaxy Tab S2 9.7 és az iPad Air 2 riválisnak tekinthető készülék ZenPad 3S 10 néven került bemutatásra.
A Tajvanon reflektorfénybe állított eszköz egy 9,7 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ami 4:3-as képaránnyal rendelkezik. A szóban forgó panel 2048 x 1536 képpontos felbontást vonultat fel, akárcsak az imént említett vetélytársai is. Az ASUS mérnökei egy LED-es háttérvilágítással ellátott IPS technológiás kijelzőt használtak fel, ami támogatja a True2Life képjavító eljárást is. A készüléket lehet majd használni az ASUS Z Stylus aktív érintőtollal is. A ZenPad 3S 10 bekapcsolását követően az Android 6.0 üdvözli majd a felhasználókat, és nemcsak friss, hanem extrákkal is jól felszerelt a masina, ugyanis a ZenUI grafikus felület rengeteg előre telepített alkalmazással és hozzáadott tartalommal fogja felruházni a Marshmallow-t. A tábláknál mindig elmondjuk, hogy nem fő szempont a képalkotás, de azért az ASUS újdonsága akkor sem fog csalódást okozni, ha néhány fotó vagy videó készítése a cél. Az előlapi megoldás 5 megapixeles önarcképek készítésére alkalmas, ha pedig videóhívások folytatásáról van szó, 1080p-s támogatást nyújt. A főkamera már 8 MPixeles szenzorra épül, és szintén Full HD videózást tesz lehetővé, akárcsak a frontkamera. Sajnos LED-es villanó nincs, így a fényviszonyok romlása rányomhatja a bélyegét a képminőségre.
A szerkezet lelkét egy hatmagos MediaTek központi chip adja, amivel korábban nem volt még dolgunk. Az MT8176 jelölésű lapka kifejezetten táblagépek részére készült, és a big.LITTLE architektúrát használja ki. Részletesebben szemügyre véve kettő Cortex-A72 feldolgozó figyelhető meg benne négy darab Cortex-A53 egység és egy PowerVR GX6250 grafikus vezérlő mellett. A sebességfelelős magok 2,1 GHz-ig skálázódhatnak, a többiek pedig legfeljebb 1,6 GHz-ig mehetnek el, és ha már a frekvenciáknál tartunk, az IGP-nél 600 MHz-ről lehet beszélni. Előre láthatólag felső-középkategóriás teljesítményt lehet várni az MT8176-tól, és valószínűleg a felhasználó minden érintésére villámgyorsan fog reagálni a ZenPad 3S 10. A készülék nem kevesebb mint 4 GB-nyi rendszermemóriát vonultat fel, szóval ez sem fog panaszra okot adni. A tárhely kapacitása alapjáraton 32 GB-ra lett szabva, és persze ezt lehet majd bővíteni is, ha idővel kezdene szűkössé válni a helyzet. Arra, hogy milyen kapcsolati képességek birtokában van az eszköz, nem tért ki a bemutatón az ASUS. A GPS vevő megléte biztos, azon felül pedig valószínűleg lesz a kelléktárában 802.11ac szabványnak is megfelelő WLAN, Bluetooth modul – és talán még FM rádió is, bár ezt egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni.
A tabletet rendkívül letisztult vonalvezetés jellemzi, az anyaghasználata és a kidolgozottsága pedig azonnal jelezni fogja az érdeklődők felé, hogy ez bizony egy prémium termék. A teljes egészében alumíniumötvözetbe burkolt ZenPad 3S 10 modell a fizikai paramétereit tekintve a legjobbak között fog ringbe szállni: mindössze 7,16 milliméteres a legvastagabb pontján, a széleinél pedig egészen 5,8 mm-ig vékonyodik a háza, a gépezet tömege pedig csak 430 gramm. Van a fedélzeten ujjlenyomat-olvasó, ez a főmenübe vezető gombba „bújt”. Kiemelendő még, hogy a tervezők a legmodernebb elvárásoknak megfelelően már egy C-típusú USB csatlakozóval vértezték fel a ZenPad 3S 10-et. A vállalat arról nem beszélt, hogy milyen üzemidőre van kilátás, az viszont kiderült, hogy egy 5900 mAh-s kapacitású telep lapul a táblagép hátlapja mögött. Mivel egyáltalán nem tudjuk még, hogy mire lehet számítani a MediaTek MT8176 chiptől, azt sem igazán lehet előre megtippelni, milyen üzemidő helyezhető kilátásba – remélhetőleg eldöcög majd egy töltéssel legalább 8-10 órát. Van gyorstöltés támogatás (MediaTek Pump Express 3.0), így nem fog túl hosszú időt igénybe venni, hogy újra menetkész legyen a masina.
Az ASUS ZenPad 3S 10 augusztus elsejével kerül majd kereskedelmi forgalomba, és a gyártó hazájában, Tajvanon lehet majd először hozzájutni. A remekbe szabott táblagép aránylag jó ár-érték aránnyal rendelkezik majd, ugyanis tizenegyezer tajvani dollárba fog kerülni, ami átszámítva kb. 345 dolláros összegnek felel meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. rfj1989
2016.07.13. 11:07
Korrekt kis táblagép, minden komponense rendben van, nincs gyengepont. A PowerVR GX6250 mivel lehet egy súlycsoportban az adreno vagy mali megoldások közül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer
2016.07.13. 11:59
Azokkal a gombokkal tiszta Samsung copy. Nem tudom mért kell egyáltalán erőltetni a fizikai gombokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim j.pan...
2016.07.13. 12:40
Mondjuk azért, hogy ne feleslegesen bitorolják a helyet a képernyőn. Felnyitom a billentyűzetet chatelés közben, és nemhogy azt nem látom, hogy mire írom a választ, oldalára fordított eszközön még azt sem, hogy mit írok, eltakarja a szövegbeviteli mezőmet is a billentyűzet.

Persze 9 colon ez már nem nagyon fordulhat elő, de 5-6 colon állandó probléma, ezért chat progikban el is rejtettem a gombsávot, ami elég sokat segít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rfj1989 j.pan...
2016.07.13. 12:46
Mobiloknál nálam szóba se jöhet olyan aminek nincsenek fizikai irányító gombjai... miért lopják a helyet a képernyőről fölöslegesen? Azért hogy a HTC meg LG logónak legyen helye az előlapon...? undorító
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. expander
2016.07.13. 13:59
A hardver-el sosem volt gond, a szofti a gagyi! Kár érte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rfj1989 expan...
2016.07.13. 14:53
"A hardver-el sosem volt gond" - nézd meg a Samsung új óriástabletjét... vicc ami hardver van benne....

"a szofti a gagyi! Kár érte..." - Android 6 nem elég friss talán neked? Vagy IOS / Windows fan vagy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!