iPon Hírek

VR kamerát tervezett az Acer, íme a Holo 360

Dátum | 2017. 05. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A virtuális valóság napjaink egyik legnagyobb figyelmet kapó témája, és ennek megfelelően egyre több gyártó áll elő olyan termékkel, ami valamilyen formán kapcsolódik ehhez. Az Acer sem szeretne kimaradni a virtuális valóságból, ezért a Next@Acer eseményen bemutatott egy igazán komplex VR kamerát.
A Holo 360 néven érkező szerkezet minden képességébe egyelőre nem avatta be az Acer a nagyérdeműt, de demonstrálta a készüléket, és a látottak alapján igazán nagy potenciál van az eszközben. A gömbpanoráma-videók készítésére alkalmas eszköz alapvetően ugyanúgy készíti a felvételeket, mint a legtöbb hasonló szerkezet. Kettő darab kamerából épül fel a Holo 360, melyek egymással ellentétes irányba tekintenek. Ezek olyan optikával vannak felszerelve, ami 180 fokot is meghaladó betekintési szöggel rendelkezik, így a kettő együtt a teljes környezetét lefedi 360 fokban – innen ered a masina elnevezése. A legtöbb virtuális valóság kamera a képalkotók párosán túl csak a legalapvetőbb alkotóelemeket tartalmazzák, szóval van bennük képfeldolgozó rendszer és néhány kapcsolati opció, melyek egyrészt a felvételek továbbításában, másrészt a vezérlésben játszanak szerepet. És ez az a pont, ahol az Acer Holo 360 lelépi majd a konkurenseit.
A tajvaniak egy sokkal összetettebb kamerával rukkoltak elő, ez az újdonság teljesen önállóan is nagyon sok lehetőséget biztos majd a jövendőbeli felhasználóknak. Az emberek megtehetik majd, hogy már a Holo 360-on feldolgozzák a rögzített videókat; összeilleszteni, vágni vagy akár konvertálni is képes a gömbpanorámában megörökített felvételeket a szerkezet. Szóval nagyvonalakban tényleg megoldhatóak vele a fontosabb műveletek, amihez egyébként már mobilra vagy számítógépre lenne szükség. A kamera rendelkezik egy saját érintésérzékeny kijelzővel, ami nagyjából 3 colos képátlójú. Igazán érdekessé teszi a masinát, hogy az Android operációs rendszer fut majd rajta, a kezelőszerveit pedig úgy alakítják ki az Acer szakemberei, hogy igazán könnyen lehessen használni. (Még az androidos gombok is külön helyet kaptak rajta.)
Fontos az is, hogy a Holo 360 bárhonnan és bármikor képes közvetlenül az internetre feltölteni tartalmakat, streamelni videókat. Személyi számítógép vagy okostelefon csatlakoztatására sincs ahhoz szükség, hogy a különböző tartalmakat meg lehessen vele osztani akár menet közben is. Ennél a lehetőségnél kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy még integrált 4G LTE hálózati modem is található a Holo 360-ban a Wi-Fi és a Bluetooth modul mellett. Előre telepítve lesz rajta a Twitter, az Instagram, a Facebook és egyebek mellett a YouTube is. Az olvasóinknak talán megfordul a fejében, hogy ez már olyan, mintha az Acer egy okostelefont épített volna egybe egy panorámakamerával. És igazából szinte tényleg erről beszélhetünk, ugyanis még telefonálni is lehet a Holo 360-nal. Minden jel szerint még fejlesztés alatt áll egyébként ez az újdonság, azért is fedi homály az egyes részleteket. Amit még el tudunk róla mondani, hogy van rajta egy sor dedikált gomb különböző funkciók gyors eléréséhez, kapott memória kártya és SIM fiókot is és még egy fényszenzorral is fel van szerelve.
Az Acer Holo 360 esetében egyelőre még nagyon sok nyitott kérdés vár megválaszolásra, de talán belátható időn belül újabb részleteket árul el a vállalat a rendkívül érdekesnek ígérkező kameráról. A megjelenés időpontja mindazonáltal még szintén titok, és azt sem lehet tudni, hogyan alakul az ajánlott fogyasztói ára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!