iPon Hírek

Wada: Új Nintendo konzol jön 2011-ben?

Dátum | 2009. 09. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Square Enix elnöke, Yoichi Wada 2011-re új Nintendo konzolt vár. Elképzelése szerint az új hardver funkcionalitását tekintve jobban kell, hogy hasonlítson majd az Xbox 360-ra és a PS3-ra. Wada úr arra is számít, hogy majd egyszerre többféle kontrollerrel csomagolva érkezik a gép.


Ami pedig a Sony és a Microsoft új mozgásérzékelő rendszereit illeti, szerinte ezek nem lesznek döntő befolyással a PS3 és az Xbox 360 piacára. "A jelenlegi gépekben rengeteg funkció van, hálózati terminálok, blu-ray vagy DVD lejátszók és játékgépek is egyben." - tette hozzá. Ehhez a három alappillérhez viszonyítva a mozgásérzékelő kontroller használhatósága limitált, így a befolyása is kisebb lesz, hiszen csak a játékfunkció kibővítését jelenti."

Mindezek ellenére azért Wada nagyra értékeli a Microsoft által támogatott Natal technológiát. "Mint felhasználói felület, igazán fantasztikus, azt hiszem a jövőben általánossá fog majd válni a használata."

Hogy egy kicsit fejlesztői szemszögből is megközelítse a témát, elmondta, hogy igen nehéz dolga lesz a mozgásérzékeléssel irányított játékok dizájnereinek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!