iPon Hírek

War Z: Nem küldetésekről szól...

Dátum | 2012. 07. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A The War Z vezető producere, Sergey Titov azt nyilatkozta a PC Gamernek, hogy a játék valóban a túlélésről szól és nem másról. Nem feltétlenül kell zombikra vadászni vagy achievementeket teljesíteni, vagy lövöldözni mindenre, ami mozog. A lényeg, hogy felfedezzétek a világot és mindent megtegyetek a túlélésetek érdekében.

@VG24/7
"Az már a Ti dolgotok, hogy dolgoztok-e azon, hogy újjáépítsétek a közösséget vagy éppen azon mesterkedtek, hogy elpusztítsátok. Nem állítottunk fel kőbe vésett célrendszert számotokra. Ami pedig az irányítást és a gameplay érzetet illeti, inkább shooter szerű. Az MMO aspektusát az adja, hogy állandó világú és egy csomó más játékos népesíti be rajtatok kívül.
 
Nem lesznek küldetések, missziók olyan értelemben, amint az az iparban már megszokott. Nem egy küldetésalapú játékot építünk, hanem egy sandboxot egy csomó eszközzel, amik lehetővé teszik számotokra, hogy saját magatoknak alakítsátok az élményt."
 
Titovék kiszúrtak egy kedvelt témát (zombi apokalipszis/túlélés) és elkezdtek azon agyalni, hogy hogyan nézne ki a világ, miként lehetne kapcsolatba lépni más játékosokkal és milyen lenne a gazdaság egy ilyen katasztrófa után. A túlélők által épített telepek, melyek egyáltalán nem 100%-ig bizonságosak, szabályokkal rendelkeznek, amit a lakóik azért állítottak, hogy a lehető legbiztonságosabb maradhasson.
 
Ami a gazdaságot illeti, a tőzsdék, a pénzpiac, az összes pénznem bedőlt, így visszaállt az arany univerzális fizetőeszköznek. Ez persze nem az egyetlen megoldás, a cserekereskedelem is játszik. A többi játékossal nyugodtan kereskedhettek például lőszerrel. Azt is nagyon meg kell becsülni. Ezzel kapcsolatban még fontos megemlíteni, hogy ha lecseréltek egy fél tárat újra, akkor bukjátok az abban maradt golyókat. A fegyverek ballisztikája hasonló lesz, mint a Battlefieldben, szóval a távolságokkal majd számolnotok kell tüzelésnél.
 
A The War Z jelenleg alfa tesztszakaszban van, még idénre várható a megjelenése. A zárt béta ősszel esedékes, ha szeretnétek részt venni, regisztráljatok itt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. zoltantan
2012.07.30. 19:22
Már régóta vártam egy ilyen zombis sandbox túlélő játékra, remélem lesz jövője is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dilofekete
2012.07.31. 12:28
Képtelen kiüríteni a tárat, de a fegyvert tudja használni? Ez ám az érdekes, max ha tudás szintű dolog, de így elég rusztikus game lenne megint!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2012.07.31. 23:18
Továbbra is tartom a véleményt, hogy onnét kezdve hogy multiplayer, tehát több száz vagy ezer egymással kapcsolatban levő játékos folytat halász-vadász-gyűjtögető életmódot, nem lesz hiány semmiben, működni fog a piac és a kereskedelem, minden fellelhető/megszerezhető lesz, onnantól fogva meg már nem a nyers túlélésről szól a dolog. Oké, hogy valahogy elő is kell teremteni a kereskedéshez szükséges fizetőeszközt a kiszemelt tárgyhoz, de ez megintcsak csapatba vergődve nem lesz probléma.

Szóval survival single playerben oké, multiban sántít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!