iPon Hírek

Warcraft film: Miért távozott Raimi?

Dátum | 2013. 03. 06.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Eddig semmit nem tudtunk arról, hogy a Tobey Maguire-ös Spider-Man filmek rendezője miért is hagyta ott a World of Warcraft filmet idén. Most már van némi fogalmunk, miután Raimi nyilatkozott a Vulture-nek.

A rendező szerint a Blizzard rosszul menedzselte a projektet. Lényegében arról van szó, hogy ő elvitte a filmet egy olyan irányba, ami a Blizzardnak nem tetszett, ám arról nem tudott, hogy a Warcraft univerzum alkotóinak vétójoga van az ő újraírt forgatókönyvére, csak akkor, amikor már késő volt. Hónapok munkája ment a kukába, ő pedig egyszerűen nem bírta tovább cérnával. "Megmondtam nekik, hogy meg akarom csinálni a saját sztorimat Roberttel (Rodat), ezt meg is beszéltünk a Legendaryval, akik rábólintottak. Aztán a Blizzard embereinek is megmutattuk, akiknek voltak fenntartásai, de beleegyeztek. Ezt követően Robert megírta a forgatókönyvet, de mi csak ekkor tudtuk meg, hogy a Blizzardnak vétójoga van. Mi ezt nem tudtuk, nekik pedig már az eredeti sztori sem tetszett igazán. Amikor azt mondták, hogy fenntartásaik vannak, az volt az ő kifejezésmódjuk arra, hogy nem tetszik a sztori és mi más irányba szeretnénk menni. Így miután 9 hónapot töltöttünk azzal, hogy dolgozunk ezen, gyakorlatilag előről kellett kezdenünk mindent." "Robert el is kezdte előröl, de ez az egész már túl hosszúra nyúlt a Blizzardos embereknek és elfogyott a türelmük. Őszintén szólva szerintem ez a dolgok rossz menedzselésére fogható az ő részükről, amiért nem mondták meg kereken már az elején, hogy megvétózták a sztorinkat. Miért hagyták, hogy tovább dolgozzunk rajta? Féltek megmondani nekem?" Ami azt illeti, lehet némi igazság abban amit Raimi nyilatkozott ugyanakkor a rossz kommunikáció az érintettek közt nem csak az egyik fél hibája. Továbbá kérdés, hogy ha nem lett volna a szerződés szerint vétó joga a Blizzardnak, akkor Raimit nem is érdekelte volna, hogy milyen fenntartásaik vannak a világ megalkotóinak a sztori kapcsán? Érdekes. Az új rendező, Duncan Jones azt vallotta magáról, hogy ő egy igazi gamer, és nyíltan hirdette, hogy féltékeny a WoW projekt rendezőjére. Most örülhet, mert az ölébe hullott a film. Raimi elismeri az ő eddigi munkásságát, szerinte ha valaki, akkor ő jól meg tudja csinálni ezt a filmet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. reen.core
2013.03.06. 14:41
Ez a Warcraft filmforgatás már egyre-jobban hasonlít egy kapós kurvához a sarkon. Már bocsánat a kifejezésért, de ez hányadik ilyen rendező?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Enno
2013.03.06. 14:49
hehe na igen , szerintem még 10-15 év és lesz 1 pár kockából összevágott mozielőzetesünk amit még pér év követ majd hogy lássunk is valamit a moziban.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Humbuk
2013.03.06. 15:37
Blizzard te hallod-e....?

Vajon mi lett ezzel a nagyszerű céggel? Csak csúszik lefelé...
Nem tudom, hogy egyáltalán meg lehet-e filmesíteni a Warcraft univerzumot...
Sajnos itt a bőség zavarában, kétkedve állok a dolog előtt, hogy ezt tényleg véghez akarják vinni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Terror
2013.03.06. 15:53
Szvsz a sztori ennyire nem egyszerű, de valószínű a nagy részét nem mondhatja el, mert üzleti titoknak minősül. Perbe fognák, mint a szart. Úgyhogy kénytelenek vagyunk beérni ezzel a magyarázattal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim reen....
2013.03.06. 16:22
Mintha bármilyen Blizzard projekt arról lenne híres, hogy gyorsan elkészül.

Ugyanaz lesz mint a játékoknál ... indokolatlan idő alatt készül el, aztán hiába várnak az emberek türelmesen, akkor is max valami középszerű szart kapnak, amit a neve fog eladni.

Ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Axane
2013.03.06. 16:33
Azért a Warcraft univerzum messze áll a középszerű szartól.

Nem értem mire fel ez az utálat, ha hagyták volna, hogy randomcsávó átbuzerálja a történetet, a világ hangulatát stb, akkor az lenne a baj, hogy ez nem igazi Warcraft, hát nem hagyták, most meg az a bajotok ?

A játékokból készült filmek (és fordítva) általában gyorsan készülnek el, hogy közel egyszerre lehessen kiadni, és 90%-ban hulladékok, mert a cég leszarja, csak legyen kiadva. Ezek legalább foglalkoznak vele. Ettől még a film lehet h k*rva gyenge hulladék lesz, de legalább próbálják tartani magukat a célhoz, hogy valóban warcraft film legyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. brroland
2013.03.06. 16:49
asagrim egy dühös dio3 vásárló (bár én is csalódtam a dio3-ban és blizzardban miután játszottam vele)

hát ezek után kiváncsi leszek hogy oldják meg a sztorit...vagy kampányok történetét adják le vagy más szemszögből. amit még kilehet hozni hogy mellék sztori ami kapcsolódik a kampányok főbb részeihez. sztoritól keveset várok már el, ha blizzt valóban érdekelné akkor közös munkával vagy vmi instrukciót adna, de így csak a látvány ami warcraftos lehet. ha ezt is elszúrják akkor blizz rajongói tábor nagyon durván csappani fog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Andos
2013.03.06. 17:02
Nem tudom miről beszéltek, van már Warcraft film. Ott a kung fu panda.
Wárkráft univerzum hagyjuk már, messze nem a régi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. BlackZodia...
2013.03.06. 17:08
Már nem azé,de a pandarenek már a stratégiai warcraftokba is benne voltak és akkor a kung fu panda még paprikába volt vitamin.... /facepalm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim
2013.03.06. 23:10
brroland

SCII óta nem nyúltam Blizzard termékhez, már arra ráillett a használt jelző. Aki Blizzardtól valami jót vár el, az már nem optimista, hanem szimplán naiv.

BlackZodiac

Tucatnyi úton mehettek volna tovább új kiegészítő gyanánt, a Burning Legion téma még mindig befejezetlen, az Emerald Dream lóg a levegőben stb. de neem, a polgárháborús pandamacis vonal volt most a szimpi ezek helyett, közben már ezelőtt fél évvel 3 millióval kevesebb ember játszott a játékkal mint fénykorában.

Ilyen játékfejlesztőktől várod/várjátok el, hogy tematikában helyesen válasszanak filmtémát? Lásd fentebb, második mondat.


Továbbra is fenntartom, hogy tévedhetek, amely esetben elnézést is kérek a rosszmájúságomért, de erre 2 azaz kettő éve nem volt szükségem, mert a közvélemény engem igazolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. biro.jano
2013.03.07. 09:09
Azért húzzák halasztják a film elkészítését, mert ezt később már nem tudják korrigálni úgy mint a játékaikat. Nem lesz "balance" patch vagy kiegészítő ami arra hivatott, hogy kijavítsa a bakikat és a fejlesztés/készítés alatt elkapkodott részeket. Ebben az esetben amit elküldenek a moziknak, az ott lesz és nincs már visszaút.
Szerintem egy ilyen "lassú víz partot mos" cégnél ez egyenlő azzal, hogy a film bizony soha nem fog elkészülni. A WoW film egyébként is sokkal nagyobbat szólt volna pár évvel ezelőtt (pl.: Wotlk vagy BC megjelenésekor) és ezt is tudják.
A népszerűségéből egyre jobban veszít, bár kétségtelen, hogy még mindig a legnépesebb univerzum és biztos megnézi majd a filmet mindenki aki valamikor is játszott a játékkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. qwertzzui
2013.03.07. 14:03
OFF: Biztos nem tetszett a blizznek, hogy nincs benne Arthas pokemonos jelenete, mikor illindanal küzd! (ércsd: Pet battle system)

ON: 2011 vége fele lestem 1 weblapon hogy 2013 nyár fele jön ki a WoW, mint film. Havernak mondtam is hogy megyek megnézem...ahha...nézném, ha jönne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Devio
2013.03.07. 14:38
A diablo 3-t hadjuk már, mert ezerszel mondtam már el, hogy az emberek akkora hype-ot kreáltak köré, ami szükségtelen volt! Ez mind köszönhető a "rajongóknak" akik igazából vérpistikék. Nah mindegy. Mi van akkor ha egy játék 10 évig készül? Miért fáj az neked ha 10 év után jön ki, amiből te nem is tudsz 6 évet, mert titokban volt tartva. Na ilyenkor mi van?
Meg ez a rossz lett Dio3. Pfff tudod mi a rossz. A Crysys meg a COD meg az ehhez hasonló 1-2 órás semmitmondó tömegcikknek eladott hulladékok. Az nem lehúzás amit az EA csinál mi? DD Nem csak hurrogni kéne a Blizzard-t, hanem megnézni, hogy a többi céghez képest mit csinál. Mert a Blizz a mai napig az összes többi létező játékkészítő/kiadó-hoz képest fényévekkel van a topp első helyen.
Szerintem a Dio3-t köszönjétek magatoknak aki "mikor jön már ki?? Mi tart ennyi ideig?? Jöjjön már!". Ez van.

Akinek jó volt a Spiderman az üljön le azt lesse. Pontosan 1x nézhető meg. Az is csak azért hogy elszörnyedjen az ember. Aztán jött valami felújított pókember vagy mi? A csodálatos pókember talán. hahah van egy film "ÁÁ ez nagyon rossz lett. Nem baj! Csináljuk meg megint és adjuk el újra ugyan azt! Ezaz! igen! " Az első részből mit tudom én lett 713 milla$ hasznuk az újra feldolgozottból meg 500 milla$ Nah és ti magyaráztok a Blizzard-ról, hogy szar, meg nem a régi? Én még valahogy nem láttam ilyet a Blizz-től. És a filmmel kapcsolatban meg ne egy ilyen kretén rendező mondja már meg a story-t ami 7 éve van a köztudatban. Ki ő, hogy csak úgy átírja azt a 7 évi munkát amit egy sikeress csapat alkotott, alkot és formál a mai napig. Valamint nem elég ez, hanem 7 millió - 12 millió játékosbázis követi nyomon a megjelenés óta. Erre ő úgy dönt, hogy ír egy jobbat, mert a rendezői székben ül. Inkább nem mondok rá semmit.

A blizzardban semmi lecsúszás sincs. Jöttök itt "nagy játékosok" címszó alatt. Szerintem közötök sincs hozzá. Vannak valóban jó, régi játékosok akiknek valóban nem tetszik, de ő ír egy normális irományt és elmondja, hogy NEKI miért nem tetszett. Nem az, hogy rossz a Blizz, mert olyat csinál ami neki nem tetszik. Szóval ez a különbség köztetek, és mint mondtam a Blizz semmit nem csinál rosszul. SC2. Mit akartatok? az első részel több 10 millió ember játszott az SC2-ig. Ugye világhírű versenyek stb. Szerintetek mit kellet volna csinálni vele? Újat írni egészében. Aki ezt mondja az hülye. Semmi gond nincsen az SC2-vel. Tökéletes. Tudni kell vele játszani. Aki meg normal meg easy modban van az inkább ne kommenteljen. Neten elég kemény dolgok zajlanak. Bár én sem magyarázok, mert nincsen olyan jó helyezkedésem. Viszont az agyam zsibbad már 2-3 meccs után, mert használva van. Az meg hogy a HotS 5 év után jön és csak egy kieg. Az megint mért fáj neked???!! Megmondom miért. Mert hozzá vagy szokva, hogy a szarokat hányják 5 hónaponként ( MOHA COD stb ) és neked ez már sok idő, de sebaj mert így tudod fikázni a Blizz-t. A másik meg, hogy valószínű, hogy normal módon végig vitted a campaign-et azt lecsó van. A normális játékosok még most is nyomják neten és próbálnak egyre jobb helyezéseket elérni a 4 ligán belül. Szóval azért mert te életképtelen vagy ezekre az nem azt jelenti, hogy szar a játék és a Blizz is. A kampány csak a bemelegítés. Neten vannak az igazi finomságok. Szóval aki tolja a SC2-t még mindig normálisan az nem rinyál és pofázik, hogy 5 év meg mit tudom én mi, hanem izgulva várja, hogy "áááá mindjárt kieg és ZERG POWAAA!!!. Erről ennyit.

A WoW-ra ki sem térek, mert már nagyon hosszú komment lett. Nem akartam ennyit írni, de ahhoz hogy azt mondja, hogy A BLIZZARD-al MINDEN RENDBEN VAN ÉS OKÉ. Ahhoz ezt le kellet írnom. A kommentelők 80% meg nem játszik a játékokkal vagy a fentebb említet gondok miatt trollkodik. És ezek az emberek szépen csoportba gyűlnek és nyögik az ökörségeiket a forumokra. Pedig nem kéne. Nah ez van. Nah meg persze Világbéke! D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Devio
2013.03.07. 14:46
Uhhh....Még egy sort qwertzzui-nak. A pet battle system egy nagyon jó opció. Ugyanis ott is mozog az agyad egy kicsit pvp esetében. Persze, ha úgy állsz hozzá, hogy pokemon, meg ahh ha veszítek nem baj, akkor nincs mit mondanom. Viszont ha kicsit is érdekel meglátod, hogy nem is olyan baromság az, mint ahogy a fórumokon fikázzák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Stark
2013.03.07. 15:00
Tökölnek rajta még egy kicsit, aztán ez a rendező is elmegy, és majd jön Uwe Boll bácsi, neki biztos nagyszerű ötletei lennének a filmhez :Đ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Heroes27 Devio
2013.03.07. 15:06
Szörnyűen tájékozatlan vagy, de van amiben igazat adok. De az, hogy a SC2-t háromba szedték szét 3X áron, az elég kretén dolog volt, meg is van róla a véleményem. És te kevered a volt Blizzard Northot a mostanival. Hidd el, a fele ember nincs már ott, mind elmentek, és okkal. De te Magyarországon, egy monitor előtt kiosztod az embereket, hogy márpdig a Blizzard a világ legjobb játékfejlesztő cége. Nem, nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Devio
2013.03.07. 15:27
Mért vagyok buta? Én az ott dolgozókról egy szót nem szoltam. Az számomra egy más téma amihez nem igazán értek. Én a játékaik színvonalát próbáltam ecsetelni és szerintem azzal semmi gond sincs.
Rendben ezt én is elismerem, hogy ez a 3 részre szedés kicsit gusztustalan. lLehet lovagolni, de engem ez annyira nem mozgatott meg, mert a Collectorsok ott pihiznek a polcon. Ez izlések és pofonok. Viszont az nagyon bántja a csőrőmet, hogy a HotS Ce változata ugyan az mint a WoL. Nah az kicsit sok. Ha már 3 rész akkor ugyan legyen már elég nagy külömbség.
Amúgy az meg, hogy okkal vagy a nélkül szerintem találgatás nagyon. Lehet, hogy azért ment el mert megunta. Lehet már nem volt ötlete. Elment. Erre jönnek a rossz szájízek és ááá szar mert elmennek a régi dolgozók!! Persze lehet ellenkező is, hogy azért mennek, mert a Blizz rossz irányba mozog. Nemt tudom, és én ezzel nem is foglalkozom, mert spekuláció az egész. Amit írtam ott a játékok voltak a fontosak nem az hogy mikor ki ment el.
Nevezhetel butának, de szerintem akkor sem írtam butaságokat. ( és nem azért mert fan vagyok. Nekem is vannak dolgok ami nyomják a lelkem. PL wow ballance. ) )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Heroe...
2013.03.07. 15:35
Egy Hellgate London után felmerül bennem a kérdés, hogy nem-e volt mégiscsak pozitív az, hogy elhagyták a céget páran ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kray Devio
2013.03.07. 16:01
Kicsit besegítettem már a fogalmazásba, mert látom problémás. A helyesírással egyetemben.
Mielőtt leírod a világmegváltó gondolataid kérlek csapj fel egy helyesírási kéziszótárt, de már az is elég bekapcsolod a böngészőben a magyar nyelvű helyesírás ellenőrzést.

Elmondhatod a véleményed, de azt kulturáltan tedd meg kérlek és lehetőleg úgy, hogy az a későbbiekben is olvasható és érthető lehessen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Heroes27 Asagr...
2013.03.07. 16:15
Lehet nem volt több tízmillió dolláros forrás meg a legfejlettebb technika a háttérben. És nem volt 100 év fejlesztési idejük se.

Amúgy a Torchlight-ot is ők csinálták, szerintem negyed annyiból és ha nem is lett Diablo minőség (amin persze évek óta ültek), akkor is fel vette vele nagyon sok mindenben a versenyt.

De a kedvedért, nézzük meg a 3 a kettőhöz hol van szavatosságban. Fényévekre! Úgy minősítsd őket. Arról már említést se teszek, kik tették le ezt a nagy "Blizzard a world best" minősítést a cégre. Nem a mostani öltönyösök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Heroe...
2013.03.07. 16:34
Az hogy valami szar, nem pénz, hanem ötlet/tehetség kérdése. Nem a megvalósítás módjával, hanem a tárgyával buktak el, ami egy fillérbe nem kerül. A gyökereiket viszont nem hazudtolták meg, mert abban jelesre vizsgáztak amiben minden Blizzard játék: a prezentációban ... mert a trailerek alapján a játékot mindenki sokkal jobbnak képzelte mint amilyen lett.

Diablo klónok meg nem érdekelnek, így a Torchlight se..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Devio
2013.03.07. 21:23
Kray: Gondolom nekem szólt az üzeneted. Igen valóban lemaradt pár betű. Sajnos nem olvastam át és van helyes írási hibám is. Nagyon örülök, hogy ezt észrevetted, de ha ennyi a hozzáfűzni valód a dolgokhoz inkább ne kommentelj.

Én konkrétan nem szeretem a Torch light-t. Nem tudom mi akkora szám benne. Próbáltam is, de hááátt...mindegy.

Heroes27: Ezt a játékosok tették le. Összegezzük az összes játékát és hogy azokkal mennyien játszottak. SC 1-2 , Dio 1-2-3, WoW ezek mind több milliós játékbázissal bírnak/bírtak. És ott vannak a világversenyek WoW SC2. És ha azt mondod vagy mondja bárki is, hogy ez a marketing, meg a videók. Leszúrom magam komolyan.

A pénzre meg. Nem akarom bántani, mert kapott eleget. Star Wars The Old Republic. Év legdrágább játéka. A collectorja 45K volt. ( anyád ) Mit is ad el a hírnév? Ahogy az év legdrágább játéka lett úgy az év legnagyobb bukása is.
És ha azt nézzük, hogy a SC2 3 fele szedve 18K a CE. ( 3x 18k = 54K Ft )És legalább ha nem is 3 külömböző játékot, de 3 teljesen különböző storyt kapsz érte. Amire azért odafigyelnek.

Amúgy a pókicához visszatérve picit. Volt valami sztori vele, hogy 100 hiba volt a kiadott filmben?! Egy nagyon megmaradt, mert amikor lerántotta a vázát és bejött a nagyia ugyan ott volt a percekkel előtte 1000db heverő váza egyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller Devio
2013.03.07. 21:44
Te most komolyan a Collectors Edition alapján ítéled meg az adott videójáték szavatosságát és ár/érték arányát?


Egy rendezőnek meg az a dolga hogy átírjon dolgokat. Nem hiába vágott ki részeket Peter Jackson, és írt át más részeket a LoTR megalkotásakor.
Fel kéne végre valahára fogni már, hogy egy videójáték, vagy könyv, vagy film egy más műalkotás mint az azonos történetet feldogozó, de más médiumon közölt produktum! Hasonló alapgondolatból merít, de a rendező helyesen teszi ha átírkál dolgokat, mert nem lehet ugyanazt rekreálni egy filmben amit egy játékban! Egy játékban több a párbeszéd, több a "fölösleges" mellékág, ezeket nem lehet (szabad) filmbe berakni.

Most az, hogy egykét rendező elrontja az egészet, nem jelenti azt hogy mindenki így fog eljárni..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Devio
2013.03.07. 23:39
Kiskoller: Nem a CE alapján ítélem meg. A válasz meg Heroes27 20. Hsz-re ment. Remélem így már érted az összefüggést. Amennyiben így sem akkor nem tudok segíteni. Amúgy meg szerintem jó a SC2 CE ár/érték aránya. A WoL-t én aszem olyan 20K-t vettem. Ahoz képest jó, mert van benne 0. számos képregény. Amit te a kezedben max akkor fogsz, ha oda adja valaki, vagy van neked is CE. Persze ha nem érdekel az SC akkor felesleges a téma. Meg persze a többi cucc, de nem sorolom mert nem az a lényeg.

A rendezőhöz meg annyit, hogy ... " Megmondtam nekik, hogy meg akarom csinálni a saját sztorimat Roberttel..." Szerintem az anyukájának csinálja meg a szerelmes, nyálas story-t. Erről ennyit. Az meg hogy egy játékról beszélsz sajnos te idáig látod! Tudod te, hogy mekkora lore áll a WoW mögött? Vagy csak beszélsz a vakvilágba? Olvastál te már WoW könyvet? Ezze nem azt mondom, hogy betűre bele kell tenni mindent a filmbe, de ne írogasson már saját story-t. A WoW pont story-ban nem szegényedik. Meg azért mert a játékban Garosh azt mondja, hogy ölj meg 10 db moob-t azt nem kell beletenni a filmbe!
Amúgy meg a film ugyan legyen már nagyon hasonló a játékhoz és a könyhöz, mert a könyvek és a játék tökkéletes összhangban van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller Devio
2013.03.08. 07:36
Igen, játszottam W1&W2&W3-al, aztán WoW-al, eközben olvastam pár regényt is, még régebben. (Ősök háborújáról pl.)


Egy film sokkal cselekményesebb, mint egy játék. Nem tartalmazhat túl sok szereplőt, mert a filmnéző elveszti a fonalat, játéknál ez nem akadály, ott 100 óra alatt kell felfognod hogy ki kivel van. Egy filmben sok a gyors jelenet, vágás, sokszor több szálat mutatnak be egyszerre. Egy játékban te mindig 1 adott térben vagy, ott, ahol a te karaktered van. Néha van egykét cutscene, de amúgy mindig a karaktered hátát látod, és csak az ő történetét követed. Általa megismersz más történeteket mert meghallgat NPC-ket, vagy elolvas ezt-azt, de mindig ő van a középpontban. Egy filmben ha el akarsz mesélnni egy történetet sokkal több szál kell (de ne túl sok karakterrel) amik között tudsz váltogatni hogy ne unjon rá a filmnéző, legyen változatos a képi világ, a ritmus, stb.

Ezek mind mind olyan apróságok amik miatt a végén teljesen más forgatókönyvet kell írni, ami passzolni fog egy filmhez.

Meg kell értened, hogy egy film nem elsősorban a fan-oknak készül, hanem a teljes nézőközönségnek. Tudom, ezt semelyik producer/rendező nem vallja be, de ez az igazság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SzAdamAndy
2013.03.09. 09:32
Hát igen, ezért is siralmas az összes videojáték adaptáció, far cry, hitman, bloodrayne, resident evil stb. átirnak mindent és kuka minőség az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nancsi
2013.03.10. 07:43
Bliz továbbra is a legjobb játékfejlesztő cég. Én már évek óta nem játszom WoW-ot, nekem ott a csúcs a BC volt, és tény, hogy meglátszott a következő 2 kiegészítőn, hogy az "A csapat" ezután átment a "Nextgen MMO" fejlesztésére, és jelenleg is azon dolgozik. Ezután - hogy a minőség miatt ne legyen hirtelen felhasználószám esés - nagyon átmentek casual irányba, mert casual player sok van. Amit kihagytak a számításból, hogy a casual player nem is marad addig játszani, mint a kicsit is hc. A Lich King-ben a raidek már egy rakás kaka voltak - volt pár jó ötlet, pl járművek, de ettől eltekintve messze nem volt olyan technikás, mint a BC-s raidek. És innen kezdve a kihívás folyamatosan csökkent, mert bár a pandás kiegészítőben tényleg vannak jó ötletek (pet battle is ilyen), de kihívás, az nem maradt benne.
Szóval amolyan jó iparos munkák a jelenlegi WoW kiegészítők - ahogy a Dio3 is - de ugye azt, amin az ászok dolgoznak, azt nem látjuk. x éven belül kijön a Bliz nextgen MMO, és az valószínűleg ismét nagyot fog ütni. x év persze más cégnek szinte felfoghatatlan perspektíva, mert ha pár hónapon belül nem gyártanak valami szart, éhen halnak, de a Bliz megengedheti magának, hogy ha kell, akkor 10 évet dolgozzon 1-1 játékon. Amivel utána 10 évig fognak játszani a rajongók, nem 10 óráig, mint mások játékaival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nancsi
2013.03.10. 07:45
A filmről: én örülök neki, hogy sorra rugdossák ki a forgatókönyv írókat. Gondolom mindegyik megnéz 3 képet, majd mikor látja, hogy orkok meg orgék, akkor beleírja még Shreket is. Előbb-utóbb csak jön 1, aki tiszteletben tartja a Warcraft univerzumot, és azon belül mozogva írja meg a forgatókönyvét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!