iPon Hírek

Warlords of Draenor: problémás indulás

Dátum | 2014. 11. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A World of Warcraft kiegészítőinek indulása az évek során eddig viszonylag problémamentesen zajlott, a Warlords of Draenor startjával sajnos nem ez a helyzet. A szerverek nem tudnak megbirkózni a hatalmas terheléssel, amelyet a világ egyetlen pontján várakozó embertömeg jelent, ráadásul a WoW-ot is elérte az a manapság sajnos divattá vált, főleg újonnan induló MMO-kat érintő népszokás, melynek lényege, hogy a világ trolljai egyesült erővel DDoS támadást indítanak a szerverek ellen. "Európa volt az első régió, ahol elindultunk, és belefutottunk pár problémába, amelynek oka a hatalmas mennyiségű játékos volt, akik egyetlen pontról akarták elérni Draenort" - írták a Blizzardosok közleményükben. "Dolgoztunk rajta, hogy többféle módon is el lehessen érni az új zónát, pl. a fővárosokból és néhány pandariai szentélyből, ez segített abban, hogy csökkentse az új kiegészítőt érő kezdeti roham hatásait. A játékosok közül sokan jelentettek timeout hibákat, amelyek nemcsak a játék teljesítményét rontják, de miattuk sokan be sem tudnak jelentkezni. A Blizzard legújabb közleményében leírta, hogy ezzel egyelőre úgy vették fel a harcot, hogy a problémás területeken kisebbre állították azoknak a játékosoknak a számát, akik egyszerre ott tartózkodhatnak. "Tovább dolgozunk annak érdekében, hogy a szerverek stabilak legyenek, és megoldjuk a késleltetéssel kapcsolatos problémákat. A legnagyobb akadály, amelyet le kell küzdenünk az egyes területeken tömörülő játékosokkal kapcsolatos, ennek nem várt hatásai vannak a szerverek stabilitására." A Blizzard a stabilitás érdekében továbbra is csökkentett értéken tartja a szerveren egyszerre jelen lévő játékosok számát, emiatt viszont a sorok hosszabbak. Tovább dolgoznak a szerverek egyedi problémáinak kijavításán és a nagyobb hálózatot érintő gondok megoldásán is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. matyi009
2014.11.14. 15:21
Remélem megoldjàk mert ez egy hasznàlhatalan Tegnap màsfél óra utàn beloggolt majd 15 perc utàn kaptam dc-t és utàna character not found üzenetet dobàlta. De aki be is volt lépve azse tudta élvezni a lagg miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim
2014.11.14. 18:15
"A World of Warcraft kiegészítőinek indulása az évek során eddig viszonylag problémamentesen zajlott ..."

Kedves Morte! Játszottál már WoW-val kieg első hetében? Én BC óta igen, egyedül MoP maradt ki, szóval tapasztalatból beszélek ha azt mondom, hogy mindegyiknél voltak eléggé súlyos gondok!

Amúgy a DDoS meg a népsűrűség a legkisebb probléma, a legutóbbit ráadásul saját maguknak keresték azzal, hogy összevonták az egy battlegroup alá tartozó realmeket egyetlen szerverre.

Van akinek a karija bennragadt a garrisonban (vagy éppen fordítva, nem tudják elérni), vannak többen akiknek a karijai a textúra alá zuhannak az unstuck meg nem működik stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ronnie03
2014.11.15. 07:57
Az a durva, hogy most jelen pillanatban se a battle net alkalmazása, se a wow, se battle.net honlap semmi nem jön be. Mi lett velük? Elnyelte a blizzardot a Föld?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. rcv6ss ronni...
2014.11.15. 08:32
5-11-ig karbantartás van, de nálam battle.net app simám megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Ronan
2014.11.15. 12:44
És még Athene sem lett az első 100-as szintű...Én remélem hogy elnyeli a blizzardot a föld egy kis időre és magukba szállnak de nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BReal
2014.11.15. 15:35
A mai karbantartás jót tett a garrisonoknak. Az elmúlt 2 napban a garrisonba jutás kb lutri volt, vagy bedob, vagy laggolsz/dc-t kapsz. Sokan írták, hogy ezt bétában miért nem tudták kiszűrni. Bétában egyrészt jól működött a garrison, másrészt nem volt nyilván akkora tömeg, mint kb minden realmen. A tartalom alapján (garrisonnal való időtöltés, zónák, azok zenéi, hangulata, küldetések, dungeonök) az eddigi legjobb kiegészítővel van dolgunk. Ha a raidek is hozzák ezt a színvonalat, és ez az indulás utáni bő 2 nap lesz a legrosszabb emlék a játékról, akkor ez egy nagyon sikeres kiegészítő lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Antee000
2014.11.15. 21:29
AZ összes indítások közül a legrosszabb ez volt, viszont jó lett a kieg.
Ahogy BReal is írta, remélem a raidek is hasonlóak lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. s_erno
2014.11.17. 12:12
Ahogy nézem mostanra nagyjából megoldódtak a problémák, itt-ott még előfordul egy-egy failed instance, de a hétvégén szinte probléma nélkül tudtam játszani vele. És ahogy BReal meg Antee000 is írta, eddig hangulatban meg miegymásban remekül teljesít. Mondjuk remélem Gorgrond ba nem sűrűn kell visszalátogatni, számomra kicsit túl sok ott a hegy meg a tüskefal .)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Benibubu99...
2014.11.17. 18:45
Kicsit döcögősen, de azért elindult. Vérfrissítés nagyon kellett. Az aktív játékos szám megugrott( kiváncsian várom az utolsó negyedéves jelentést). A kezdeti problémákat leszámítva nagyon izgalmas kiegnek nézünk elébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BReal
2014.11.18. 20:41
És adnak 5 ingyen napot a problémás időszakért cserébe. Well done, Blizz!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!