iPon Hírek

Watch Dogs - az Nvidia miatt futna rosszul AMD-n?

Dátum | 2014. 05. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az első Watch Dogs beszámolók és tapasztalatok szerint az Nvidia kártyák tulajdonosai jobb teljesítményt tudnak kicsikarni az eléggé hardverigényes játékból, mint az AMD kártyákkal rendelkezők. Ez mondjuk nem túl meglepő azután, hogy a Ubisoft és az Nvidia még közös videót is kiadott, melyben a kifejezetten Nvidia GPU-kra optimalizált effekteket mutogatták. A Watch Dogs részese az Nvidia GameWorks programjának, melynek keretein belül a gyártó mérnökei együttműködnek a játékfejlesztőkkel, hogy kifejezetten Nvidia kártyákra optimalizálják a grafikát. Robert Hallock az AMD-től azonban úgy nyilatkozott, ez tulajdonképpen rendkívül káros a PC-s játékosokra nézve, akiknek 40%-a mellesleg AMD videokártyával rendelkezik. Az Nvidia GameWorks ugyanis szerinte azt jelenti, hogy az ebben résztvevő játékok jelentősen rosszabbul fognak futni az AMD kártyákon: "A GameWorks programban résztvevő fejlesztők gyakran nem fogadhatnak el tanácsokat az AMD-től arra vonatkozóan, hogyan optimalizálják közvetlenül a játék programkódját - pedig ez az optimalizáció legkívánatosabb formája". "Ráadásul a kód ilyetén eltorzítása azt is jelenti, hogy számunkra sokkal nehezebb végrehajtani a megjelenés utáni driveres optimalizációkat, hiszen a játék kódjának karakterisztikáit elrejti több rétegnyi nem egyértelmű rutin" - folytatta Hallock, majd megjegyezte azt is, hogy az Nvidia levett minden Direct3D-s példakódot a weboldaláról, és csak közvetlen kapcsolat útján adja ki azokat. Ebben pedig az AMD nem kíván részt venni. Hallock szerint egyébként az alapvetően nem lenne probléma, hogy az Nvidia együttműködik a fejlesztőkkel, az viszont már probléma, hogy ezt rejtett és titkolózós módon teszi. "A mi munkánk a fejlesztőkkel mindig is a nyílt, megosztható kódra épület, melyeket aztán publikálunk is a fejlesztői portálunkon". Hallock egyértelművé tette, hogy a megosztható, egyénileg testreszabható kódból mindenki profitálna, erre pedig példának a TressFX-et hozta fel, ami egyformán jól fut AMD és Nvidia kártyákon is. Azért mi finoman megjegyeznénk, hogy az első tesztek alapján nem katasztrofális a helyzet, az AMD kártyák is egész jól tartják magukat, optimalizációk ide vagy oda. Legalábbis egy GPU-s rendszereknél nincs gond, a CrossFire skálázódás viszont tényleg elég rossz egyelőre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

85. markangabo...
2014.05.27. 15:13
Bosszanto az Nvidia efféle magatartaása, cf rossz skálázodása meg az AMD-nek ongol, kétlem, hogy bármi koze lenne az elobbi problémához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. dinike911
2014.05.27. 15:19
Évről évre egyre gusztustalanabb az Nvidia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. somakb
2014.05.27. 15:31
Ó.... és ha Mantlen futna, az nem lenne gond... Beszarok komolyan az AMD-től.. ha az ő vasukhoz optimalizál egy fejlesztőcég, akkor az a játékosokért van, ha a konkurrencia vasára, az meg az egész PC játékiparnak káros... komolyan, vicces cég az AMD... az nem lehet, hogy nekik is kellett volna gyúrni a Watch Dogshoz a driverkükre, mint ahogy az NV tette? Amúgy meg nem ritka az, hogy épp NV kártyákon fut fele sebességgel a játék, és az NV mérnökei heggesztgetik adddig a driverüket amíg ugyanazt nem hozza idővel, mint az AMD... akkor most gyerünk AMD, reszelgetni a drivert, nem sírni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Chif52
2014.05.27. 15:41
Én GTX kártyához kaptam a játékot és ma fel is raktam, és vállalhatatlanul akad. GTX 660 OC + 6 magos AMD ... Maxon és minimumon is ugyanúgy akad 60 és 0 FPS között, de csak ha mozgok (gondolom nem tudja betölteni a pályát rendesen).
El sem tudom képzelni hogyan futhat AMD-s kártyákon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Juliska
2014.05.27. 15:43
Teszt - nem látom mi baja az AMD-nek. Pont, hogy náluk fut gyorsabban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Tafuh somak...
2014.05.27. 15:43
egyetértek
Nem szép dolog amit művelnek. Mindketten. De ez van. Most az AMD-n a sor. Szerintem ez így működik, egyszer az egyiknek, egyszer a másiknak kedvez egy-egy cím. Ez a fajta savazás meg semmiképp sem segít. mintha egy kisgyerek futna óbégatva a szoknyához.
Félreértés ne essék, biztos szar az ilyen, de nem ilyen egyoldalú a dolog. szvsz köszöntem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. xilence
2014.05.27. 15:45
Jól megy az AMD-men Viszont gtx 670 en meg beszaggat néha néha hahahaaa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. eriol Tafuh
2014.05.27. 15:59
Szeretném megjegyezni, hogy a nextgen konzolokba AMD vga van. Mivel a játék arra készült arra is lett optimalizálva. Ezután lett portolva PC -re, ahova ezek után elég egyértelműen megkapta a marketing optimalizációt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Beatmad
2014.05.27. 16:15
Felesleges feszegetni hogy melyiken hogy fut, mind a kettőn ugyanolyan jól fog menni egy patch meg az új driverek megjelenése után... Ez így van szinte minden nagyobb cím érkezésekor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. atti2010
2014.05.27. 16:16
Még így is jobban fut az AMD kártyákon az Nvidia meg beledöglene ha egyszer nem stiklizne, sunyiskodhatna valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. wishformor...
2014.05.27. 16:56
@somakb, igy van ez a legnevetsegesebb, hogy a sok piros fanboi csak ezt latja benne,

Valahogy nem tudok egyutt erezni az AMD-vel, nem mintha barmikor is tudtam volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Dobos911 Chif5...
2014.05.27. 16:58
Nekem is GTX 660 OC-m van és nekem vígan megy 50-80 FPS-el még egy laggot se láttam benne szóval ott szerintem más lesz a probléma!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. jozef8
2014.05.27. 17:08
HD 7950 kártyával minden ultrán 40-50 fps-em FHD-ben simán megvan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. d1101
2014.05.27. 17:25
Nekem egy R9 270X-em van 2Gb-os és időnként beakad. Megnéztem a játék megeszi mind a 2 Gb-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Svindler
2014.05.27. 17:38
Igen, magasabb beállításokon biztos, hogy a ram is nagyon számít, nem árt egy legalább 3GB-os kártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. TheRealTsL
2014.05.27. 17:57
Úgy tűnik egy pár embernek nem igazán jut el a tudatáig, hogy miről is van szó. Optimalizálj úgy utólag, hogy a rejtett/titkosított kódba nem látsz bele és csak próbálkozol, hátha valamelyik trükk beválik és nem csak fél nap elcseszett idő.
Amúgy az Unreal 4 motor is nvidia gameworks kéz a kézben téma, szóval elég sok tripla A-s címnél már előre borítékolható, hogy ugyanígy lesz, hetekig kell majd várni, mire esetleg lesz valami gyorsulás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. CyberPunk6...
2014.05.27. 18:03
Nem értettem soha ezt a márkaéltetést.
Mintha nekünk fogyasztóknak nem az lenne a legjobb, ha mind a kettő maxon pörögne és minden nyílt lenne, és akármit veszel megkapsz vele mindent.

Ehelyett örülünk, hogy a társaság fele szív, és ez fontosabb, minthogy mi se szívjunk a játékok másik felével...

számomra érthetetlen ez a hozzáállás. Mintha csomó részvényes lenne a fórumon.

Pedig itt minden fogyasztó vesztes, mert elveszti az elérhető technológiák felét, és a játékok egy részét is, amihez amúgy meglenne a felszerelés, csak más a logó az elején...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Geries
2014.05.27. 18:04
Imádom mindig ezeket a lefizetős fikázós jajj mert erre a gyártóra optimizált blabla marhaságokat Még ha OpenGLen futnának ezek a játékok akkor lenne valami alapja, mert ott tényleg vannak gyártóspecifikus eljárások és bővítmények, de a Dxben minden verzió kompatibilis kártya ugyanazt képes futtatni gyártótól függetlenül. TEHÁT NINCS OLYAN HOGY NVIDIÁRA VAGY AMDRE OPTIMIZÁLÁS. Az megint más dolog hogy bizonyos dx eljárások lassabban futnak-e a másik kártyáján, ott kell a gyártónak szépen javítgatnia a driverjét hogy hozza a szintet. Esetleg a szoftver írója kiderítheti hogy AMDn vagy NVn fut és direkt lassítja a nem szimpi gyártóén a kódot, de az meg nem optimizálás "Nvidia levett minden Direct3D-s példakódot a weboldaláról, és csak közvetlen kapcsolat útján adja ki azokat" EZ EGY F*SÁG Még csak regisztráli se kell! Fuu mekkora kötsög ez az nvidia tényleg azta, b*szódjanak meg mind! Jesszus ez nagyon nagy "nem fogadhatnak el tanácsokat az AMD-től arra vonatkozóan, hogyan optimalizálják közvetlenül a játék programkódját - pedig ez az optimalizáció legkívánatosabb formája" tehát az amd szava a szent? Lehet hogy az Nvidia direkt a MSt keni hogy övékére fejlessze a direktikszét...

Ha neadjisten véletlen akad itt valami AAA szoftverfejlesztő vagy más DirectXben járatos személy aki képes felmutatni CSAK AMD vagy NVidia kártyán futó D3d kódot akkor itt helyben térdre borulok és bocsánatot kérek, egyébként nincs miről beszélni hisz ugyanaz fut mindkettőn, simisimizni kell a drivert hátha felböffent egy kis teljesítményt.

Szerk: mik ezek a szín alapú captcha-k? Szegény színvak meg szívjon? ráadásúl ezek senem kockák, senem négyzetek, mind mind téglalap csak hogy kötözködjek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. kunrichard
2014.05.27. 18:06
Amikor ez a videó először nyilvánosságra került tudtam hogy így lesz. tehát már akkor is írtam fészen az egyik magazin posztjához hogy biztos vagyok benne hogy az AMD-seket tutira megszívatják.
Hát részemről nem gondd remélem elég sok fejlesztő voksol majd a Mantle API mellett.

mondjuk nem kívánok hasonlót az nVidiásoknak mert ezek után meg a korábbi húzásaik miatt már elvből nem veszek NV kártyát. nem szeretném ha ezt az AMD is meglépné mert szerintem csalás nélkül is lehet versenyképes egy termék vagy egy hardver.

Most gondolom jön a CPU meg az AMD szar. hát én meg pont lesz.rom. nekem megfelel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. CyberPunk6... Gerie...
2014.05.27. 18:14
Tudtad, hogy lehet detektálni, hogy min futtatod, és eszerint feltételt megadni, hogy bizonyos kódok csak ezen vagy csak azon fussanak, vagy éppen ugyanazt a feladatot meg lehet írni különböző módon is és a kártya szerinti verziót futtatni?

Egyébként pedig a hardwaretervezés sem olyan triviális dolog, hogy az MS megadja a directX-et és csak behúzod a szerkesztőbe.
Egy entitáshoz elég sok architektúra tartozhat. Ami meghatározza a sebességét, és bizony egyes dolgokban lehet jobb az egyik, a másikban pedig a másik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. TheRealTsL Gerie...
2014.05.27. 18:19
Kapcsold be a játékban lévő TXAA és a HBAO+ funkciókat AMD hardveren légyszíves. Megtapsollak, ha sikerül.
Persze lehet játszani AMD hardveren ezek nélkül is, csak hát akkor nem a teljes értékű játék lesz előtted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. kunrichard Gerie...
2014.05.27. 18:19
Megtaláltam azt a régi cikket ami valószínűleg ugyan csak az nVidia mesterkedésének köszönhető.

http://prohardver.hu/teszt/mestersegesen_krealt_crysis_2_oriasi_gepigeny2/rejtett_geometriak.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Geries Cyber...
2014.05.27. 18:20
"Esetleg a szoftver írója kiderítheti hogy AMDn vagy NVn fut és direkt lassítja a nem szimpi gyártóén a kódot, de az meg nem optimizálás". Igen tudom.

Miután eleve directxről beszélünk, specifikációtól eltérő kód(pl csak vendor-specific) azokat ki kell szűrni szépen a kódnak vagy Undefined Behaviour, esetleg hibák és kivételek merülhetek fel. Tehát ha ne adj isten tényleg vannak Nv specifikus kódok, azok eleve nem fognak futni amd-n és semmi köze nem lesz a catalyst drivernek. Az összes többi meg miután directx specifikáció, csak a driveren múlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. CyberPunk6... Gerie...
2014.05.27. 18:28
Én arra gondoltam, hogy pár időigényes folyamatnál ha X gyártó, akkor az optimális kód fut, ha meg Y gyártó, akkor a nem optimalizált, plusz betöltünk még feleslegesen pár dolgot a memóriába.
Ez minden gond nélkül megtehető.

Ahogy volt is egy játék, ahol átírták a vga azonosítóját nvidiára, és jelentősen nőtt az fps, majd visszakeresem a googlen.
Tökéletesen futott -> mert valóban szabványosnak kell lennie és a directx megy mindkettőn.
Gyorsabb volt -> lehetőség van gyártótól függően, más kód futtatására, tehát mondjuk berakni egy olyan kódot, mai nem csinál semmit, de sok erőforrást zabál és csal az Y gyártó kártyáin futtatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Chif52 Dobos...
2014.05.27. 18:29
Pedig nincs egy hetes a gép és minden más gond nélkül fut
Crysis 3 50FPS Full max
Bioshock infinite 80FPS detto max
Arkham City 60FPS max + physx
még az új driver is megvan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. predike07
2014.05.27. 18:34
Én láttam futni a játékot egy HD 7950 kari vezénylése alatt fullra felhuzva minden.Nos a grafika meg se közeliti a fenti videóban látottakat.És ennek kell ekkora vas??Az egész játék egy-két dolgot leszámítva semmi extrát nem mutat,kivéve gépigényben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Geries kunri...
2014.05.27. 18:35
Ennek a cikknek semmi köze ahhoz hogy melyiken fut jobban, de viszont miután az AMDs kártyáknak jelentősen magasabb (volt a közel múltban, nem tudom még mindig így van-e) a nyers számítási képessége ugyanazon az áron, az AMD szinte előnyben van. Az meg hogy mesterségesen csinálnak terhelést hogy angyobb gépigénye legyen és szegény csóri vesz is új kártyát még messze nem garantálja hogy NV-t vesz, ez ugyanúgy üzlet az AMDnek.

@Cyber: és amikor mindenki dobálózik azzal hogy milyen jól optimizálják a driverjüket a játékokhoz, ezt nem tudják kiszűrni?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. CyberPunk6... Gerie...
2014.05.27. 18:40
Hogyan szűrnék ezt ki a driverben, ha ezt a program csinálja?

Nem tilthatja le a gyártó specifikus megjegyzéseket, mert akkor kompatibilitási problémák lehetnének, egyes esetekben ugyanis indokolt a külön kód, és azt meg nem tudja megtenni, hogy átírja a játék kódját. Azt csak a játék gyártója tudná megtenni, de ők meg kapják valakitől a pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Geries
2014.05.27. 18:40
Ha meg tényleg a kötsög nvidia megkente volna a programozókat hogy szépen lassítsák az amds konfigokat akkor ne már arra panaszoljanak hogy megkente őket hogy övékre legyen optimizálva, mert a kettő között marhára nagy külömbség van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. CyberPunk6... Gerie...
2014.05.27. 18:50
Én csak arra reagáltam, hogy szerinted nem lehet egyikre optimalizálni, vagy a másikra.

Egyébként mind a kettő igaz lehet.

Írnak egy játékot. Ami alapból sok erőforrást eszik, ezért nekiállnak optimalizálni, és az optimalizált kódot csak az egyik fizető gyártó kártyái kapják meg. Máris kész. ezer módja van.

Sajnos tényleg létező jelenség, hogy indokolatlanul lassú az egyiken, az ami a mások megy, meg olyan effektek csak az egyiken vannak, aminek semmi racionális indoka nincs, hogy miért nem megy a másikon. Oda-vissza megy.
A probléma inkább az, hogy a sok hülye márkahívő nem fogja fel, hogy ezzel MINDEN fogyasztó csak veszít, mert az ilyenek egy részénél ő szív. Nem tudom miért vigasztalja ,hogy a másik meg a többinél szív.
Szerintem mindenkinek szar így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. siriq Chif5...
2014.05.27. 18:57
A 6 magos amd miatt akad a jatek: http://www.techspot.com/review/827-watch-dogs-benchmarks/page5.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Geries Cyber...
2014.05.27. 19:06
Az szándékos hátráltatásnak minősül imo, és nem optimizálásnak. Még a korábbi hszhez: a shader programhoz szinte teljes hozzáférése van a drivernek hiszen a gpun futnak. Én nekem azzal van a bajom, hogy egy alapból szabványosított API-n optimizálással vádolnak másokat, illetve olyat állítanak ami teljesen megcáfolható pl hogy leszedtek minden d3ds példakódot Opengles szoftverek esetén még meg is érteném teljesen ezt az optimizálós csatározást, mert jópárszáz bővítmény van minden gyártótól. Szoftveres résztől eltekintve még lehet hogy jó is lenne egy ilyen bővítményháború hadd szabaduljanak el az új technológiák.

Részemről holtmindegy hogy éppen melyik gyártó keni a szoftvereseket, ez a vádaskodás ugyanolyan undorító mint ami esetleg mögötte van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. tookmindeg...
2014.05.27. 19:26
Az ilyenek miatt kell konzolt venni, és ott nincs ez a szenvedés.

Tudom, más szenvedések vannak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Asagrim
2014.05.27. 19:36
Phenom II 955BE, Sapphire HD7850 2GB, 1280x1024-es felbontáson minden grafikai beállítás fullon, és nem akad be egyszer sem.

Persze nem fullHD, de ebből a lényeg érthető.

Amúgy TXAA/HBAO+ nélkül a játék grafikája nem ér szart sem, mert a textúrák relatíve kidolgozatlanok, és a megvilágításra van bízva minden grafikai részletességet érintő megjelenés, szóval AMD kártyán a grafikai minőség köszönőviszonyban sincs a videókban látottakkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. siriq tookm...
2014.05.27. 19:36
A 30 fps ert nem fogok venni konzolt, ami jobb esetben 30 fps mert sokszor lemegy 23 fps-re is, hala az amd framepacingnek. Mind ez konzolon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. siriq siriq
2014.05.27. 19:54
Azt tegyuk hozza, hogy egy mezei FHD felbontast sem tud rendesen 30 fpsel. Szepen le kell csokkenteni a felbontast, hogy ez kivitelezheto legyen. Szep "uj" vilag. Teszunk egy lepest hatrafele lassan. Lehet kesobb mar a SHD(1280x720) lesz az alap. http://bgr.com/2014/05/14/watch-dogs-ps4-xbox-one-resolution/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Gerg_19 Gerie...
2014.05.27. 20:15
http://www.maximumpc.com/nvidia_closes_5_million_deal_ubisoft_2013
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. siriq Gerg_...
2014.05.27. 20:19
http://hexus.net/gaming/news/pc/60729-amd-spent-much-8-million-eadice-battlefield-4-deal/

Meg kellene erteni itt egyik ceg sem jobb a masiknal. Mindegyik a sajat pecsenyejet sutogeti MAGANAK es nem a masiknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Gerg_19 siriq
2014.05.27. 20:22
A bf 4ben nincsenek olyan opciók tudtommal, amit egyik másik gyártó kártyájánál be sem lehet kapcsolni. És egyetértek, ezzel csak mi szívunk. Én büntetném ezt, csodálom h Amerikában nem perelnek ilyenekért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. ltg.ltg001
2014.05.27. 20:25
Összes Nvidia kártyán optimális beállítás játékhoz
[geforce.com]
alján van grafikon

SweetFX beállítás
[LINK]
Tanulmányozzátok a fényképeket aki érdekel szebb kép teljesítmény csökkenés nélkül használja
(Játék Bin mappájába kell bemásolni
szöveg alatt a link az oldalon "All Required Files Here"

Játékhoz közepes beállítás felett kevés a 8gb memória!
Kifagyás, erős fps ingadozást eredményez!
csak a minőség van felrakva Ultrára semmi más élszűrés nélkül is megeszi a 10 GB memóriát.

Ha nem megy az AMD-nek VGA vonalon akkor már mindenki hibás és úgy érzi hogy keresztbe tesznek neki...

WHQL drivert nem képesek kiadni csak félévente,támogatás egyenlő a nullával.

BF4 AMD-re van optimalizálva mégis jobban fut Nvidián...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. siriq Gerg_...
2014.05.27. 20:26
Mantle-t nem tudom bekapcsolni. Ergo van olyan opcio. Mantle meg csak most lepett be igazan a beta fazisba. Hol lesz az attol hol nyitott legyen..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Asagrim siriq
2014.05.27. 20:29
Én csak azt nem értem hogyan lehetnek ennyire hülyék a játékfejlesztők hogy belemennek egy ilyen üzletbe, mikor nagyjából fele-fele arányban van az AMD és NV grafkari tulajok száma, tehát mikor elkészül egy játék, a célpiacuk felének intenek be!

Kötve hiszem hogy 5 (vagy 8 ) millió dollár kárpótolja őket az eladatlan játékokért, ha egyszer berág x játékos és azt mondja hogy soha többet nem vásárol Ubi vagy EA játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. tekken38
2014.05.27. 20:47
Én már csak azt nem értem hogy miért kell másra fogni a hibákat.
Én az AMD driver miatt váltottam Nvidia kártyára.
És lám csodát minden normálisan működik.
Nem mondom hogy nem jók az AMD kártyák,de a driver egy rakás trágya.
Egyszerűen képtelenek normális drivert csinálni az AMD kártyákhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. patrik2991 Asagr...
2014.05.27. 20:51
Mit értesz x játékos alatt?
8 millió dollárt sztem úgy ~300.000 játékos termel ki. Szerinted 300.000-n kijelentik, hogy akármilyen überkirály játékot csinálnak nem veszik meg csak azért mert Ubi és pl. NV-re mert optimalizálni egy játékot? Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Mert pl. a bugokért, meg szerver leállításokért még megértem, de azért mert 1-el erősebb graf kártya kell hozzá, hát ez nekem elég hülye indoknak tűnik.

tekken38:
Tudom mit érzel, egyszer vettem AMD-t (még megvan) de nincs az az isten, hogy mégegyszer ezt meglépjem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. siriq Asagr...
2014.05.27. 20:53
Az "innovacio oltaran" aldoznak fel mindent. Az egyik elkezdi a kis jatekat majd a masik is beszal. Az amdnek es az nvidianak is mashogyan kellett volna meglepni az egesz dolgot. Mind a KETTO ugyan olyan hibas. Mindegyik gyartonak vannak hianyossagai, ezeket probaljak kompenzalni, marketing rizsat feltalaljak es megetetik az emberekkel, majd eltetik a gyartokat. Holott amit mar leirtam, a hw nem szerelem kozpont, csak hat a fun emberkek ezt nem nagyon ertik meg.
En szemely szerint nvidiat hasznalok mert nekem pillanatnyilag ez jo PONT . Nem azert hasznalom mert szerelmes vagyok bele.

Amd/ati kartyanal en is szivtam eleget a driver miatt. A nyavalyas dxva tamogatas hol mukodott hol nem. Potom 2 ev alatt sikerult normalisra megoldaniuk. Koszonom, nekem annyi eleg volt a tobbit meg nem reszletezem inkabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Egedke
2014.05.27. 21:14
Akinek gondja volt AMD driverrel, kérlek titeket részletezzétek már, mert komolyan mondom elég nagy ismerősi körömből sokan AMD-t használnak, de ég egyadta világon nem volt semmi drivergondunk.
Talán nekem egyszer az egérkurzor meghülyült, de azt gyorsan javították.
Nem trollkodok tényleg kíváncsi vagyok, mert mindenhol az megy, hogy az AMD drivere szar (volt/most is) de senki sem ír konkrétumot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. siriq Egedk...
2014.05.27. 21:17
Dxva mukodes hol ment hol nem. Ez majd 2 even keresztul. tele volt vele a web. Nem egyedi problema hanem tobb szazezres vagy millios. Konkretan x driverrel mukodott majd masik y driverrel nem. Ati 4850 vga-m volt/van(meg meg van de nem hasznalom).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Lala333 siriq
2014.05.27. 21:39
Mikor volt ez? 2008/2009? Ennyi erővel MOST nem veszek Intelt, mert az Athlon idejében jobb volt az AMD.

Megjegyzem én is már nagyon régóta szeretnék rájönni erre a rossz driver legendára.

Egyébként a NVidia "csodadriver"ének az up to 64% performance increase része is abból eredt, hogy kijavítottak egy régóta fennálló bugot az egyik játékban és felhozták normális szintre az FPS-ét. Tehát ha bugos drivert keresel, mind a két oldalon találsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Asagrim patri...
2014.05.27. 21:41
"8 millió dollárt sztem úgy ~300.000 játékos termel ki. Szerinted 300.000-n kijelentik, hogy akármilyen überkirály játékot csinálnak nem veszik meg csak azért mert Ubi és pl. NV-re mert optimalizálni egy játékot?"

Olvasd el rendesen amit írtam. Ha egy játékos azt mondja hogy soha többet nem költ Ubi/EA játékra, az az összes játékra vonatkozik ami attól a pillanattól megjelenik, tehát nem 300.000 játékos, hanem játék eladás. EA-nek évente hány játéka jelenik is meg? Elég csak 50 ezer játékosnak azt mondania hogy ebből elég, egy fillért nem adnak EA-nek, innentől torrent. 8 millió elég nagy üzlet, tehát nem kap minden játék milliós hátszelet, szóval ennyi EA-t bojkottáló játékos mellett is már rögtön azonnali kiesésről beszélünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. siriq Lala3...
2014.05.27. 21:55
Kerdest tettek fel, valaszoltam. Teljesen mindegy mikor volt. En nekem (es meg rengeteg embernek)kellett azt a majd 2 evet sz@@ni vele, nem neked. Az nv driver nalam masziv fps emelkedest hozott bizonyos jatekoknal, +15(neha 25 is megvolt) fps a 35 helyett maximumra, minimumnal pedig +20 fps Thief jatekban. BF4 ben pedig 20% emelkedes a minimum fpsnel. Mind ez egy gtx570-s vgaval. Teljesen ingyen es bermentve. Tobb jatekkal nem neztem, mivel 1-2 jatekot jatszok. Titanfallnal pedig nem csinaltam osszehasonlitast de 160 korul volt legutobb amikor neztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. siriq
2014.05.27. 22:55
Erdekes cikk, melyben nem kifejezetten vedik az amd allaspontjat: http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/05/26/why-watch-dogs-is-bad-news-for-amd-users-and-potentially-the-entire-pc-gaming-ecosystem/
http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/05/26/watch-dogs-pc-benchmark-results-multiple-amd-and-nvidia-cards-tested/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Egedke siriq
2014.05.27. 23:51
A dxva támogatás hiánya mit okozott? Nagyobb processzorterheltséget videóknál? Nem lefikázni akarom a probléma mivoltát, de ez egy elég szerény hiba... (Meglátásom szerint. Viszont hibának hiba, amit javítani kellett volna.)

Kicsit off: Titanfall megéri az árát? Sokan játszanak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. siriq Egedk...
2014.05.28. 00:30
Jelentosen megnott a terhelese a cpu-nak. Normalis dvd-t akartal megnezni mar problemas volt ha gyengebb volt a cpu. Foleg bizonyos kodolasu videoknal volt problema. Nem tudtam lejatszani konkretan(slideshow volt az egesz). Szoval igen. A masik, ha mukodik is a dxva 450 mhzrol nem vette le az orajelet, nos ez nv nalam t@kegyszeruen megoldhato. Szoval 51 mhz fut a gpu es vigan nezem a filmeket. Tudom ez csak egy apro kellemetlensegnek tunik de amikor felebred az ember es ezerrel teker a huto mar nem tunik annak.
Nem tudom, ritkan jatszok titanfallal. En olcson vettem. neha multizok aztan ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. umi92
2014.05.28. 00:44
Én már 3. AMD kártyát használom, és semmi bajom nincs a driverekkel. Hogy ti miket vesztek észre, hogy mi a rossz, én nem értem...tény nem hetente adnak ki drivert, de ezért lenne szar?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. weri siriq
2014.05.28. 01:23
Nekem ugyan abban az időben
(08-09) NVidia vga-m volt. Cod 2 random befagyott map toltes kozben, fable szinten, aztan kikapcsolt a driver, sot mikor meg vettem a vga-t, a cd-s drivert fel se tudtam tenni, csak betoltotte es de nem kerult fel a driver, le kellett toltenem internetrol (akkor meg nem volt netem se). (Gainward Bliss 8600GT volt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. siriq weri
2014.05.28. 01:25
En a battlefield bad company 2 vel nem tudtam jatszani 15 percnel tovabb. Siman drivert frissitettem, hiaba volt netem. En is sorolhatnam. Miutan kikerult a gepbol es ment helyette masik gtx 570, problema megoldva.
A dxva meg ettol is jobban zavart, mert az napi szinten hasznalta az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. nedcoleman Egedk...
2014.05.28. 09:50
Én megvettem a játékot...
Szétesett a kép AMD-n, pedig friss driver van fent és minden rendben... 2560x1440-ben ultrán egyszerűen minden szellemképes lett és lehetetlen volt játszani vele.
Erre szépen fogtam magam és letöltöttem egy torrentet. Aztán install után elindítottam a játékot és minden tökéletesen ment, csak egy crack kellett hozzá... Ez miez?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Ashface
2014.05.28. 09:58
Nalam is eredeti a game. R9 270x-el minden highon vagy magasabban fut, megy akadasmentesen. (reggel egy felorat jatszottam vele) Nalam egy vekonyka "jegfilm" szeru szellemkep maradt meg minden egyes mozdulat utan ha egy kicsit nem mozditottam a kepet. Kikapcsoltam az elmosodast, azutan egyaltalan nem jelentkezett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. predike07 nedco...
2014.05.28. 10:30
És még azt mondják ne torrentezzen az ember
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. nedcoleman Ashfa...
2014.05.28. 10:50
Igen ez nálam is volt.
A tört verzióval upgradeltem az eredeti játékom és megszűnt ez az anomália (is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. nyunyo19
2014.05.28. 10:50
Nézzétek, akinek problémás volt az AMD kártyája az vegyen Nv-t, akinek az NV-vel gyűlt meg a baja az vegyen AMD-t. Nekem pc-ben mindig AMD karim volt, és nekem sem volt soha semmi bajom vele, egy nagyon jó barátomnak viszont volt sokszor NV-je, sőt a notebook-omban is NV van és azokkal sincs bajom... a legnagyobb baj szerintem a user-ban van, akinek halvány lila fingja sincs általában hogy mire is kell neki egy konfig, és úgy vásárol be. Aztán ha valami baja van, felhív, szidja a rendszert, te elmész, megnézed neki, aztán a fejed fogva állsz fel... ez az általános tapasztalat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gery84
2014.05.28. 11:27
Mivel az AMD kártyákon több ram van és a játék zabálja, ilyen eredmény jön ki:Nekem bekajál a VGA memóriából 2900Mb-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. 5hR3kY
2014.05.28. 16:43
Ez a játék amúgy valami büdös nagy katasztrófa: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Asagrim 5hR3k...
2014.05.28. 17:58
Több hibajelenség ezekből PC-n elő sem fordul. Például bármilyen lift, vagy konténer ami gombnyomásra megy azonnal megáll ha akadályt észlel (akárcsak a villamos), így nem tol textúra alá autóstól. Kapuval sem találkoztam még, ami mellé odaállok autóval és az autóra felmászva nem tudok átugorni rajta (még töltőképernyő tipp is van, hogy ezt meg lehet csinálni).

Amúgy egyes dolgok amiket a videó kritizál kifejezetten előnyösek. Mondjuk nekem marhára nem hiányzik autós üldözés közben az, hogy oldalba kenjen egy villamos, vagy felhívja a 911-et egy járókelő, mert éppen azzal voltam elfoglalva hogy minél gyorsabban vegyek be egy kanyart, ahelyett hogy ne üssek el senkit.

Én inkább olyan dolgokat figuráztam volna ki, hogy 54 másodperc alatt kell az egyik kerület egyik sarkából, a másik kerület másik sarkába leszállítani egy autót (szerencsére mellékküldetésben), ami még légvonalban is teljességgel lehetetlen azzal az autóval.

Azt sem értem hogy honnan kapják vidéken, egy árva kijelző nélkül a brékingnyúzt az emberek, hogy köröznek, pont akkor mikor vásárolnék, aztán kereshetek gyorsan egy autót amibe elbújhatok pár percre, ha meg nem akkor üldöznek a rendőrök (ami ellen mindenkor problémamentes megoldás vízbe ugrani, megkeresni a legközelebbi csónakot aztán elhajózni, mert motorcsónakos rendőrök nincsenek).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.28. 18:03
dat fizika
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. BReal
2014.05.28. 18:57
Megértem azokat, akik egy (régebbi) rossz tapasztalat miatt nem szeretik az ATI vagy az Nvidia kártyáit. Azonban jelen állapotban elég viccesen hangzik, hogy a sok évvel ezelőtti driver problémákat hozzuk fel. Decemberben vettem a gépet, sokat nyüstölöm. 270x kártya van benne i5 4570-nel, 8 gb ram társaságában. Ahogy olvastam, ultrán ez az első játék, ami 16 gb ramot igényel, mindenesetre teszek majd egy próbát vele. Bár nekem erős a gyanúm, hogy a Ubisoft nagyon meg akarta lovagolni a GTA-k sikerét, hogy egy alapjaiban eléggé hasonló játékot raktak össze.
Lényeg a lényeg: az AMD jobb ár/érték arányú kártyákat készít, ez tény. És ezt mint kb 8-9 évig Geforce 3-at használó mondom, szóval AMD pártolással nehezen lehet vádolni. A 270x-szel kb egy új 8800Gt-t sikerült csinálni.
Azt pedig, hogy mesterségesen hogy befolyásolják a másik gyártó kárára a játékok teljesítményét (mindkét irányban igaz ez), évek óta jellemző a játék ill. vga piacra. Ezt le kell nyelnünk, idővel majd kitalál rá valamit a kárvallott fél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim BReal
2014.05.28. 19:12
"Ezt le kell nyelnünk, idővel majd kitalál rá valamit a kárvallott fél."

Mondjuk kijelenti, hogy mivel X fejlesztő szándékosan rontja az ő tulajdonában levő eszközzel a játékélményt, nem lesz hajlandó emiatt teljes áron venni a játékot. Ott a Humble Bundle.

Komolyan még én voltam az aki egy korábbi hírnél ezt a mocskos bandát védte, hogy ugyan már, HBAO+ nélkül sem lesz szar a grafika, közben anélkül a játék grafikai szintje sokkal közelebb áll a GTA4-hez, mint az NV kártyákkal készült videókéhoz, screenshotokéhoz.

De most őszintén, ha az AMD nem szándékozik GCN-re korlátozni a Mantle-t, tehát gyakorlatilag szabadon felhasználható dolgokat fejleszt, és mellette van egy Nvidia, akiktől lehet "licenszelni" dolgokat kérésre, akkor a vásárlónak melyik kártyát éri meg jobban venni?

Ár/teljesítmény tényezőt felejtsd el, az ember nem benchmarkkal játszik hanem játékkal, az AMD grafikus megoldása open source, az Nvidia meg tunkolja a pénzt a fejlesztőknek, hogy az ő kártyájukon fusson jobban egy játék, akkor innentől a jövőre nézve no brainer Nv kártyát venni, kényszerből mert mocskok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. BReal
2014.05.28. 19:31
Nem tudom, én csak annyit látok, hogy 57e-ért sikerült beszereznem egy olyan kártyát, amin a mai játékok meg tudják mutatni a csodás grafikájukat. Mint írtam, 2001 vége óta Geforce 3-at használtam közel 9 évig, utána egy ideig Geforce 6200-at, majd egy Radeon 2400 Pro-t előző év végéig, szóval gondolhatod milyen ugrást tapasztaltam minőség terén. Bízom benne, hogy sokáig fog szolgálni még ez a 270x (persze nem 9 évig azért... ), és sok-sok örömet fog okozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim BReal
2014.05.28. 19:42
Ja, értem, bízzunk benne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mikej95
2014.05.28. 21:00
AMD-s konzolokra írt játék és egy érintésnyi "meant to be shit" programmal mégis az AMD-sek kerülnek szopósorra. Nem csalódtam az nV-be. Most már 4 éve zöld videokártyám van, mert az AMD még eddig nem élt ilyen aljas módszerekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. siriq BReal
2014.05.29. 01:09
Vannak emberek akik ritkan cserelnek vga-t mint en is. Igazabol a pc-s tortenelemben nem az elejen kezdem(nagyon retro lenne emlitenem az elso vga-t, kozben kolcson vga-bol volt boven szoval igazan kulonleges peldanyokat probalhattam ki). Vegyuk az nvidia TNT-t. utanna ati 9800 pro. Ezek utan 7900GT Majd ATI HD 4850. Ez lett cserelve GTX 570-re. Lathato, ritkan cserelek vga-t. Igy nagy benyomast tesz ram az aktualisan hasznalt kartya tamogatasa. Remelem igy mar erthetobb.
Ezek utan viszont ertekelem, hogy a vga-m meg ha csak reszlegesen is de tamogatja a DX12-t. Ha AMD vga-t vettem volna(5 vagy 6-s sorozatbol), meg lennek love, mivel nincsen semmilyen tamogatas DX12-re. Nagy semmi lenne ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sanyix
2014.05.29. 01:32
Az nvidia nem azért fizet hogy az ő cuccain jobban menjen a játék (tehát hogy nv-re optimalizáljanak), hanem azért hogy a konkurencia cuccain rosszabbul menjen. Óriási a különbség. Olyan mintha egy autóversenyen a saját kocsijának javítása helyett inkább éjszaka megbütykölné az ellenfélét, és elállítgat rajta mindent. (mafia 1 autóversenyes küldetés )

Persze optimalizálni nehezebb és több idő mint belassítani más hardverrel, utóbbi ugyanis 5 perc kódolás, előbbi meg sok sok óra, és nap.
Akár a fő kódban is be lehet lassítani, akár gyártóspecifikus shaderkóddal is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. siriq sanyi...
2014.05.29. 02:13
Ez igazabol teljesen nem igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. siriq siriq
2014.05.29. 02:27
A proamdhardver szosszeneteit nem biztos, hogy mindig helyen kezeli az ember. Javaslom az ujra gondolasat. Elofordult mar, hogy a fo guru egy forumteman belul ketszer is meghazutolta magat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. siriq
2014.05.29. 08:27
Erdekes cikk pont a temaval kapcsolatban: http://www.pcper.com/reviews/Editorial/NVIDIA-and-AMD-Fight-over-NVIDIA-GameWorks-Program-Devil-Details
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. predike07
2014.05.29. 09:03
Én az egészből csak annyit látok,hogy amit művel mind két fél az valami leirhatattlan gusztustalan.Kezdik az emberrel megutáltatni (legalább is velem ) az egészet.Kiadnak egy játékot,amit állítólag szándékosan butitottak,de azért szándékosan nagyobb vas kell hozzá,feltördelik sok-sok DLC-re és mindért külön pénzt kérnek.
Azt csinálnak ezek amit akarnak és ugye játszani jó a "gyerek" meg ugy is megszerzi ami kell.Elhintenek itt a népnek itt valami kitalált sztorit,hogy legyen min nyammogni,közbe senki se foglalkozik azzal,hogy mindkét gyártó röhög a markában.
Ha a marió most jelenne meg tuti i7 proci kellene neki,16 giga ram meg egy csúcskategóriás videokari társaságában.Na jó ez csak vicc,de elnézve a mai játékokat,több évvel lemaradva de gépigényben hozva a mai szintet.Ehez értenek csak mindannyian.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller predi...
2014.05.29. 11:24
Akkor szard le őket, ne vedd meg a játékot megjelenéskor, hanem várj vele 5 évet, amikor is egy 30.000 forintos kártya vinni fogja ful grafikán, és az össze DLC-t tartalmazó pakk fog 10 dolcsiba kerülni.

2007-2008-ban mindenki a Crysisért volt meghalva, most veszel egy 7770-t mondjuk, és szinte maxon elviszi fullHD-n, vagy az alatt, magát a játékot én meg pár éve 2ezer forintért vettem a Warhead-el együtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. predike07 kisko...
2014.05.29. 12:46
Le is sza....elhiheted
Ez csak magánvélemény.csak kicsit boszsantó,hogy lehuzzák az embert,aztán meg ködösitenek,mindenféle kamu sztorikkal vezetik félre a népet.Holott meg mindkét kártya gyártó nagyot profitál azon,hogy a játékokat a gyártó direkt ne mjól optimalizálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. siriq
2014.05.30. 01:54
Ez az egesz egy amd vihar a biliben. Majd megunjak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. atti2010 predi...
2014.05.30. 09:25
Igen biztos az AMD azért csinálta a Mantle API-t mert azt szeretné hogy minél sz@rabbul menjenek a játékok a kártyáin, az is érdekes hogy mindig az Nvidiát kapják rajta ilyen trükközéseken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cannapeace
2014.06.01. 05:01
Fel van fujva ha az FX4100 és egy HD7770 elég + 8GB ram bőségesen hozza azt a grafot minden szaggatás nélkül mint a videon láttunk & ráadásul ha butitom a procot 1,7GHzre akkor kezd csak mikro laggolni akkor hol is van az a bizonyos hiba amit a cikk emleget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2014.06.01. 15:22
Amúgy megint át lett ejtve a játékostársadalom. Ennél a játéknál is sokkal jobban nézett ki az E3-as demó, mint a kész produktum: [LINK]

Nem tudom ki hogy van vele de én inkább maradok a Mafia-nál: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cannapeace 5hR3k...
2014.06.01. 20:41
Ez egyszerüen azért történt hogy gyengép gépeken is elfusson szimpla butitás minus effektek mert hát a játékos társadolmom kérte őket és ők megtettek mindent ez lett az eredmény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cannapeace 5hR3k...
2014.06.01. 21:20
Amugy meg a videóra vissza térve a grafikát High -ra rakod akkor a golyo foltot hagy az aszfaltban de a tűzcsap effekt az maradt és vicces hogy feltör a kocsinkeresztűl de nem is az igazán zavaró hanem hogy az autó és a fizika nem férnek össze se hogy felfele gurulsz és alig lassulsz olyan mintha enyhe lejtön haladnál de ez igaz mindenholra vagy a kocsi eleje ripitya de a hátulja ami épp fütöl farmotoros kocsoknál borzalmas a gta 4 is jobb fizikával bír de égés föld a kettő a kézifék olyan mintha havaspályán mennék kanyarodás borzalmas leirhatatlan a fry cry 3 ban jobb volt azóta valamit elfelejtettek vagy mitom én. amugy közepesen jó a játék csak vezetni ne kellene adtak volna sofört a küldikhez és nekem csak lönöm kéne az már zsír lenne mondjuk ugy hogy beszállok egy autóba amiben ülnek és megtervezem az utat gpsel majd odavisz az emberke akit "megfenyegettem " elvégre hacker vagyok nem pedig egy sofőr hamár a vonatot is tudom hackelni vagy tettek volna be egy jatpackot az első küldetés ez lett volna hogy betörök egy szuper titkos laborba és elhozom azt ennyi ha már ugyis van a digital tripben repülős game.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atti_2012 Canna...
2014.06.04. 18:20
Egyébként a játék lehetett volna olyan, mint az első videóban. Csak ugye le kellett butítani hogy az új "next gen" konzolok vigyék. Azt meg nem engedte az amd. hogy pc-n jobban nézzen ki, hát ez lett belőle, és hogy ne legyen balhé ráfogták az nvidiára aki a gameworkson keresztül belerakott 2 effektet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!