iPon Hírek

WattUp, az ígéretes vezeték nélküli akkumulátortöltő eljárás

Dátum | 2015. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A CES-en WattUp névvel egy ígéretes vezeték nélküli akkumulátortöltő technológia mutatkozott be, ami egyszerűen és hatékonyan működik. A WattUp lelke egy falra szerelhető akkumulátortöltő "router", amely vezeték nélkül tölti a hatósugarában tartózkodó kompatibilis eszközöket. Ez a központi egység egyszerre maximum 12 mobileszközt tud tölteni, hatótávolsága pedig nagyjából négy és fél méter, ami kényelmes használhatóságot eredményez. Az eszköz vezeték nélküli akkumulátortöltő-teljesítményére jellemző, hogy négy darab, 4,5 méterre elhelyezett eszköz esetén eszközönként 1 wattnyi teljesítmény leadására képes. Amennyiben 12 eszközt helyezünk el a töltőmezőben, egy-egy eszközre 0,25 wattos teljesítmény jut. Minél közelebb helyezzük el az eszközöket a fali egységhez, a töltőteljesítmény annál nagyobb lesz: ha a "routertől" mért távolság kevesebb 1,5 méternél, akkor négy eszköz esetén eszközönként 4 wattos töltőteljesítményre számíthatunk. A WattUp mellé egy szoftver is jár, amellyel szabályozható az adott eszköz, illetve a többi eszköz töltése. Beállítható például, hogy a vezeték nélküli akkumulátortöltés csak 5%-os töltöttségi szintnél aktiválódjon. A küszöbérték megadásával garantálható, hogy nem fogja folyamatosan tölteni a rendszer az adott eszköz akkumulátorát, ahányszor csak belépünk a szobába. Az appon belül persze manuálisan is kiválaszthatjuk, mely eszközöket szeretnénk éppen tölteni. Az 5,7-5,8 GHz-es frekvenciatartományon belül működő technológia a WiFi-hez hasonlóan a roamingot is támogatja, azaz akkor, ha több szobában is található WattUp router, az adott eszköz azt a töltőmezőt választja majd, amelyik az aktuális pozícióban erősebb. Az appon belül a kiválasztott eszközhöz töltőteljesítmény-szint is beállítható, méghozzá negyedwattos lépésközzel. Az app arról is értesíti a routert, ha az eszközt vezetékes töltőre csatlakoztatták, így a router nem bombázza tovább a készüléket vezeték nélküli töltőhullámokkal. A lenti videó alapján a technológia alkalmazásához a kiszemelt eszközt speciális tokkal vagy fedlappal kell ellátni, de univerzális töltő is készülhet, ami dokkolóállomásként funkcionál – így tölti a hozzá csatlakozó eszközt vagy eszközöket (bár így elveszik a lényeg).
A WattUp technológia iránt a Foxconn és a Haier egyaránt érdeklődik, így van rá esély, hogy az eljárás idővel kereskedelmi forgalomban megjelenő eszközökben is használható lesz. A WattUp technológia nem csak otthon, hanem irodákban, éttermekben, kávézókban, illetve egyéb helyeken is jó szolgálatot tehet a jövőben, ha szélesebb körben is elterjed.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. gombabacsi
2015.01.10. 21:24
és vajon mennyi a veszteség?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Bloodx
2015.01.10. 21:47
Jo nehany evvel ezelott meg mosolyogtam, ha megkerdeztek vajon veszelyes-e a wifi az egeszsegunkre. Ennek kapcsan azonban mar en leszek az, aki felteszi a kerdest. Ti aludnatok egy ilyen hatosugaraban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog Blood...
2015.01.10. 21:57
Johogy,meg ultetnek is nehany rezpalcat a gerincembe elotte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. alfamate89
2015.01.10. 23:24
+1 (erős) elektroszmog forrás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jonos
2015.01.11. 00:10
Szerintem mondjuk, ha egy rézhálós szekrényben lenne egy ilyen, ahová este csak bedobálnám a laptopot telefont, vezetéknélküli fülest stb. mindent. Sokkal kényelmesebb mint dugdosni és szmog se lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.11. 00:36
70% kos hatékonyságú más oldalak szerint

Másoknak... Elektroszmog...
Ezen a témán már annyiroszor rágta már magát át az emberiség. Jelenleg is csilliónyi elektromos eszköz által gerjesztett sugárzás hatol át rajtunk.

"Az elektromos berendezések okozta sugárzás nem ionizáló sugárzás, vagyis nem képes az atomokat ionizálni és kémiai kötéseket felbontani. Az ilyen sugárzások legjelentősebb élettani hatása a dielektromos fűtés (ezen az elven működik például a mikrohullámú sütő), ami azonban néhány ipari alkalmazást leszámítva az elektromos berendezéseknél nem jelentős."

Természetesen, ha ez a féle vezeték nélküli töltés elterjedne és minden házban melóhelyen sőt nyilvános helyen is lenne akkor azért nevezhetnénk más szitunak... Azonban szerintem jelenleg is már annyi minden halad át rajtunk másodpercenként, hogy k mind 1. Szerintetek, egy cég gyártana olyat majd kivinné a CES re amiről a tesztek alatt kiderült, hogy egyébként káros az emberi szervezetre? Ja aztán majd a gatyájukat is kiperlik. Viva amerika.

Maga az áram... porszívó, TV, mikro, mobil... Mind mind olyan eszközök voltak amiktől az emberek paráztak mert biztos rákot okoz... Attól persze nem paráznak, hogy csilliárdnyi szart tömnek magukba...
Érdekes az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim Blood...
2015.01.11. 00:43
Johnny Mnemonic jut róla eszembe, ha továbbra is ilyen ütemben fog burjánzani a vezetéknélküli mizéria, hamarosan megtudjuk mi milyen mértékben káros (ha egyáltalán az).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2015.01.12. 00:13

Gyártanak olyan dolgokat, amelyek veszélyesek. Fakonzerváló festéktől kezdve, fejfájáscsillapítókon keresztül a műanyagadalékokig minfenféle veszélyes dolgot forgalmaztak már.

A szabad piac a jelen profit érdekét sokkal tisztábban látja, mint a jövő érdekét, beleértve az alattomos egészségügyi problémákat.

Ionizáló sugárzás, vagy dielektromos fűtés az csak két lehetséges baj. Ha tehát ezek itt nem lennének, akkor még sok más lehet.

Például ilyen vad terek hatására picit MÁSHOGY játszódnak le biokémiai folyamatok, ... nem túl vészesen máshogy, ... így a CES-en hanyattvágódó szaksajtó még nem észlel semmi vészjóslót.

Abnormális gondolat az életterünket FÖLÖSLEGESEN terhelni további energia áramlásokkal. Ami van, azt is hajmeresztőnek tartom.

Lehet megmosolyogni a mobil, mikrohullám és egyebeket gyanakvással nézőket.

De én azt mosolygom meg, hogy szinte még alig tud valamit a tudomány az emberi elme, értelem, lélek és akarat működéséről, de lakatlan területektől eltekintve az egész világot beszennyezik mindenféle frekvencián, ... és ennek tényleg semmi hatása a testünkre?

Nem azt kérdem, hogy tudtak-e hatást mérni, hanem hogy de facto semmi hatása nincs?

Számomra az a megmosolyogtató, hogyha valamit nem lát a tudomány 2015 január 12-ig, akkor 2015 január 12-én egyesek azt HISZIK, hogy az nincs is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!