iPon Hírek

Waveface: az Asus jövőterve

Dátum | 2010. 01. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Futurisztikus terveket mutatott be az ASUS, amelyeket állítólag szándékában is áll megvalósítani - legalább részlegesen -, legkésőbb öt éven belül. Ami persze egy tág időkeret, de ha az eredmény tényleg olyasmi lesz, amit elképzelnek, akkor arra érdemes lesz várni.

Az új koncepció a Waveface névre hallgat, lényege pedig abban áll, hogy a technológiát minél rugalmasabbá és "természetesebbé" tegye. Utóbbi célt a "szerves" formatervezés szolgálja - vagyis a hajlékonyság, lekerekítettség, valamint az élénk, eleven színek.Waveface Light
Ennek az elgondolásnak legfőbb szemléltető darabja a Waveface Light, egy hajlékony OLED-tábla (lásd előbbi három kép), ami notebook-szerűen is összehajtható, és amin akár ketten is dolgozhatnak egyszerre. Még ennél is hordozhatóbb lenne a - szintén hajlékony, szintén OLED-alapú - Waveface Ultra, ami karóra (csukló köré hajtva), mobiltelefon és számítógép is lenne egyben.

A Waveface Ultra.
Otthoni felhasználásra pedig ott lenne a Waveface Casa - egy tévészerű "információs terminál", amin éppúgy lehet nézni bármit, mint ahogyan adatfeldolgozás céljára, számítógépként is használni.

A Waveface Casa.
Természetesen maga az ASUS az első, aki elismeri azt is, hogy konkrétan ezeknek a termékeknek az ebben a formában való megjelenése egyelőre még finoman szólva is több, mint bizonytalan, viszont azt mindenképp szilárdan állítják, hogy ezt a fajta megközelítést, tervezési hozzáállást mindenképpen vállalják és hosszú távon is tartani szándékozzák. Annál is inkább, hogy reményeik szerint az elkövetkező évek során a hajlékony OLED-ek egyre olcsóbbá is válnak majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Greathoof
2010.01.10. 15:50
Egész jó ötlet, nekem tetszik, bár megvalósításnál tuti lesz egy 'kevés' probléma.
Sok sikert nekik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cavalli87
2010.01.11. 12:41
Én erre csak ennyit mondanék: http://tech.hu/cikk/A_jovo_mobilja_Nokia_Morph-395.html

Ők kicsit már továbbgondolták, meg kicsit előbb, meg kicsit komolyabb a technológia, meg kicsit......NOKIA!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!