iPon Hírek

WayteQ xTAB-70qci - vegyes érzelmek

Dátum | 2013. 07. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A WayteQ-nél most nagy a sürgés-forgás, ugyanis több új tablettel bővült a kínálatuk, és a szoftverfrissítéseken is folyamatosan dolgoznak. Vélhetően a jelenlegi alanyunkat is utolérheti a közeljövőben egy új rendszer, de ennyire ne szaladjunk ennyire előre, egyelőre lássuk, mivel próbál imponálni a 70qci.

A paletta legfrissebb tagjának 7 hüvelykes megjelenítője IPS technológiával dolgozik, a felbontása pedig 1280 x 800 képpontos. Az érintőpanel kapacitív, és a multitouch-nak köszönhetően öt független pontot képes nyomon követni. A rendszernek 1 GB-nyi DDR3-as memóriával kell gazdálkodnia, nekünk pedig 8 GB beosztását kell megoldanunk. Természetesen a mi feladatunk a könnyebb, hiszen microSD kártyával bármikor megtoldható a tárhely. Operációs rendszer tekintetében ezúttal is - akár csak az xTAB-100qcr megjelenésekor - az Android 4.1-gyel lesz dolgunk, ám remélhetőleg ez is hamar meg fogja kapni a Jelly Bean legfrissebb, 4.2-es kiadását. A Google oprendszere némi extrával is meg lesz fűszerezve: a fuso és WayteQ Táblamagazin szolgáltatás is különböző, hazai médiatartalmakkal igyekszik lebilincselni a figyelmünket.

Az aktuális sebességfelelős személyében a távol-keleti Actions chipje tetszeleg. Az ATM7029 egyre nagyobb népszerűségnek örvend, már egy kicsit talán nagyobbnak is, mint kellene. A gyártó által megadott Cortex-A9 magok helyett itt ugyanis valójában Cortex-A7 egységek teljesítenek szolgálatot kb. 1,5 GHz-es órajel mellett, a grafikus feladatok felelőse pedig egy Vivante GC1000 Plus lesz, amivel azért előfordulhatnak kompatibilitási hiányosságok. Az internetelérésre alapesetben az xTAB-70qci csak a 802.11 b/g/n WLAN modemet kínálja, de az USB 2.0 csatlakozó használatával megoldható egy külső egységgel a 3G HSDPA csatlakozási lehetőség is. Több kapcsolati képesség nem szorult bele, így sajnos még a Bluetooth-ról is le kell mondanunk. A táblagép két kamerát sorakoztat, melyek egyformán 2 megapixelesek - ez az aránytalanság mostanában sokszor visszaköszön sajnos, de legalább a videócsevegéseinket jó minőségben folytathatjuk. Az eszközzel felvett videókat és fotókat, vagy egyszerűen csak rajta tárolt dolgokat a mini-HDMI port miatt akár TV-n is visszanézhetjük.

A WayteQ aprósága valóban eléggé kicsi lett. Mindössze 187 x 113 x 8,2 milliméteres helyet foglal el, a tömege pedig 280 gramm alatt marad (278 g). A jó hordozhatóságnak viszont ezúttal is, mint szinte mindig, ára van. A hátlap mögé zsúfolt lítium-ion akkumulátor csak 3000 mAh-s kapacitású, így az üzemideje a legkevésbé sem lesz nívós - 5-6 óránál többet semmilyen terhelés mellett nem valószínű, hogy kibír, átlagos terhelés és fényerő mellett pedig jó eséllyel marad a dci-nél megszokott 3-4 óra.

A WayteQ xTAB-70qci-re már várni sem kell, felbukkant a boltok polcain. Csak fehér színben kapható jelenleg, de jó eséllyel ez nem is fog változni a jövőben. Az ára bruttó 37 ezer forint körül mozog.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gabesz7630
2013.07.24. 18:18
Ezt a márkát választani nem wayteq hanem főbűn..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. C4CH3
2013.12.26. 21:16
Sajnos csak 2 hónap után jöttem rá, hogy rossz választás volt. Már nem is kapható. Folyamatosan kikapcsolt egy egy app indításakor, vagy a képernyő lezárása után már nem éledt fel. Rgy feltöltéssel 20 perc facebook ot bírt. Ezek a problémák már az első hét után jelentkeztek, mostanra már el sem indul, csak töltőről villan fel, és a lógó képernyőn lévő kör szimbólum imitálja hogy valami történik. De hosszú órákon át képes ebben az állapotban maradni. Sőt addig, míg ki nem húzom a töltőt. Csak erősíteni tudom a főbűn fogalmát. Holnap szervíz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!