iPon Hírek

WD külső merevlemezek WiFi-vel, akár 3 TB-os kivitelben is

Dátum | 2016. 06. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital egy új külső merevlemez családdal rukkolt elő a minap, amelyben WiFi vezérlővel ellátott, akkumulátort és SD memóriakártya-olvasót egyaránt tartalmazó külső merevlemezek lapulnak. A termékeket a gyártó kifejezetten fotósoknak, illetve olyan felhasználóknak ajánlja, akik kényelmesen, vezeték nélkül szeretnének adatokat mozgatni, majd ezeket különböző eszközeikről ugyancsak kényelmesen, gyorsan el is szeretnék érni.
A My Passport Wireless Pro sorozat tagjai egyebek mellett a fentiekre is lehetőséget adnak, adattároló kapacitásuk pedig modelltől függően 2 TB vagy 3 TB lehet, azaz meglehetősen sok tartalom fér el rajtuk. A külső merevlemezek meglehetősen sokoldalúak, hiszen egyrészt WiFi kapcsolaton keresztül digitális tükörreflexes fényképezőgépről, különböző mobileszközökről, valamint akár még noteszgépekről is fogadnak adatokat, ezek az adatok pedig többféle készüléken is elérhetőek. A tápellátást egy beépített, Micro B típusú USB 3.0-s kapcsolaton keresztül tölthető akkumulátor biztosítja, egyetlen teljes töltéssel pedig nagyjából 10 órányi üzemidő nyerhető – ez az adat 720p-s, 3 Mbps-os bitrátájú videó streamelése esetén érvényes, amennyiben a 2,4 GHz-es frekvenciatartományt használjuk. A WiFi vezérlő egyébként 802.11ac támogatással érkezik és maximum 433 Mbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhat, a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig egyaránt működik. Egyszerre maximum 8 eszköz kiszolgálására van mód, méghozzá maximum HD felbontásban, 8 Mbps-os bitrátával.
A beépített akkumulátor 6400 mAh-s kapacitását akár mobileszközök töltésére is használhatjuk, hála az USB 2.0-s portnak, sőt, az eszköz akár vezetékes módon, USB 2.0-s kapcsolaton keresztül is elérhető – igaz, ekkor 30-35 MB/s körüli maximális adatátviteli tempóval kell beérni –, viszont ez a port biztosítja a DSLR fényképezőgépekkel vagy a CF memóriakártya-olvasókkal való tökéletes kompatibilitást. A gyorsabb vezetékes adatátvitelt Micro B alapú USB 3.0-s kapcsolat segíti. A fedélzeten még egy SD 3.0-s memóriakártya-olvasó is helyet kapott, így a memóriakártyán tárolt fotók egyszerűen és gyorsan átmozgathatóak a külső háttértárra, ami sok esetben jöhet jól – legyen szó nyaralásról, üzleti útról vagy egyéb olyan élethelyzetről, ahol sokat kell fotózni. A külső merevlemez Plex támogatással érkezik, valamint az Adobe Creative Cloud szolgáltatását is támogatja, sőt, tartalma a gyártó My Cloud mobilalkalmazásán keresztül is elérhető, így okostelefonról vagy tábláról is kényelmesen hozzáférhetőek a fájlok.
A DLNA és UPnP támogatással egyaránt ellátott My Passport Wireless Pro Mac OS X és Windows operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis – előbbieknél a Mountain Liontól felfelé, utóbbiaknál a Windows 7-től felfelé biztosított a kellő támogatás. Az eszköz 126 milliméter hosszú, 126 milliméter széles és 24 milliméter magas, tömege pedig 450 gramm. Az újdonság rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, méghozzá 2 év gyártói jótállással karöltve. A 2 TB-os modell 199,99 dollárba, 3 TB-os társa pedig 229,99 dollárba kerül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. j.panzer
2016.06.23. 12:54
Elképesztően drágák ezek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. markcoldbe... j.pan...
2016.06.23. 13:12
fittyfenét!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rottenbull
2016.06.23. 13:53
Ha kifejezetten fotosoknak szanta ezt a WD, akkor miert nem tett ra CF kartya olvasot az SD helyett ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim rotte...
2016.06.23. 17:27
Hol olvastad hogy kifejezetten nekik szánták? Én csak egy kósza gondolat erejéig látok fotósokat említve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pandion Asagr...
2016.06.24. 12:43
"A termékeket a gyártó kifejezetten fotósoknak,... ajánlja..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!