iPon Hírek

WD SiliconDrive N1x: új üzleti SSD-k

Dátum | 2010. 03. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital a tegnapi nap folyamán mutatta be első SSD családját, amelyet átlagfelhasználóknak szán: a SiliconEdge Blue névre keresztelt modellek hosszas tesztelés és fejlesztés után kerülnek a boltok polcaira, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínálhassák. A gyártó most az üzleti szegmens szereplőinek is kínál friss SSD meghajtókat, amelyek a SiliconDrive N1x nevet kapták.


Ezek a termékek már kifejezetten olyan feladatokra készültek, amelyeknél létfontosságú a folyamatos, gyorsa adatelérés a nap 24 órájában, a hét minden napján. A vállalati kommunikációs rendszerekhez, megfigyelőrendszerekhez, adatbázis szerverekhez és automatizálással foglalkozó konfigurációkhoz készült meghajtók a szokásos 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkednek és MLC helyett a tízszer több írási ciklust, így hosszabb élettartamot kínáló SLC típusú NAND Flash chipekre épülnek. A meghajtók 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülnek forgalomba és SATA 3 Gbps-os csatlófelület segítségével kapcsolódnak a rendszerhez. A TRIM és NCQ támogatásokkal is felvértezett egységek a gyártó állítása szerint 1,4 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül üzemelni, maximális olvasási sebessségük pedig 240 MB/-os, míg maximális írási sebességük 140 MB/s-os értéket képvisel.


A SiliconDrive N1x sorozatú meghajtók mindegyikére öt év garanciát vállal a WD. A termékek várható árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de SLC NAND Flash chipekkel szerelt meghajtók lévén biztosan nem lesznek olcsóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. anzani
2010.03.05. 21:34
na pont ez lesz az, amit venni fogok majd egyszer [wd is meg slc.. perfekt]... igaz majd ha az ára nem lesz több max 30nál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!