iPon Hírek

WDTV Live Plus HD, NetFlix támogatással

Dátum | 2010. 06. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Western Digital kínálatában egy új multimédiás asztali lejátszó jelent meg, amely a WD TV Live Plus nevet kapta. A termék a WD TV Live-hoz képest annyiban egészült ki, hogy NetFlix támogatást is tartalmaz, amelyhez előfizetésre van szükség. A szolgáltatást sajnos csak és kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban élő felhasználók vehetik igénybe, de érdekességként azért mi is beszámolunk a termék érkezéséről, mert lehet, hogy ez valaminek a kezdetét jelenti és a WD minden régióban szerződést köt majd valamelyik nagy online kölcsönzős céggel.


A WD TV termékcsalád az új modell érkezésével immáron négy tagból áll, amelyek legfőbb tulajdonságairól az alábbi kis táblázat ad némi képet. Az összehasonlító táblázat a Western Digital hivatalos weboldaláról, egészen pontosan innen származik.

A WD TV család tagjai
Az új készülék Ethernet porttal, két darab USB 2.0-s csatlakozóval, 1.3a szabványra épülő HDMI porttal, valamint komponens és kompozit videó kimenettel és optikai hangkimenettel érkezik csak úgy, mint a WD TV Live. A szerkezet minden tulajdonsággal rendelkezik, amivel a WD TV Live, azaz az előd által támogatott fájl formátumokat gond nélkül lejátssza.


A termék a YouTube, Flickr, Pandora és Live365 névre keresztelt internetes szolgáltatásokat ugyanúgy eléri, mint a WD TV Live, de ezeken kívül a MediaFly hálózatát is használni tudja, amely számos televízió adó műsorait tartalmazza (CNN, NBC, MTV, ESPN), ám ezt, vagyis a NetFlix szolgáltatást csak előfizetéssel, az Amerikai Egyesült Államok területén lehet használni. A hagyományos, NetFlix támogatással ellátott készülékekhez képest a WD TV Live Plus lehetővé teszi a felhasználóknak azt is, hogy saját digitális média gyűjteményűkhöz is hozzáférjenek. A WD TV Live Plus hálózaton keresztül, illetve USB 2.0-s adattárolókról is képes lejátszani a különböző fájlokat, amelyeket Full HD televízión is élvezhetünk. Beépített adattároló ennél a WD TV modellnél sem áll rendelkezésre.

A támogatott fájlok listája:

  • Videó - AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9  
  • Fotó - JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
    Audió - MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
  • Lejátszási lista - PLS, M3U, WPL 
  • Felirat - SRT, ASS, SSA, SUB, SMI  
     

A készülék digitális tartalomvédelemmel ellátott fájlok lejátszását továbbra sem teszi lehetővé (iTunes® Store, Cinema Now, Movielink®, Amazon Unbox™, Vongo®), viszont ahogy az a fenti összehasonlító táblázatból is látszik, a gép mostantól képes a DVD navigáció kezelésére is (DVD menü). Maga a szerkezet 40 x 100 x 125,5 mm-es mérettel és 303 grammos súllyal érkezik csak úgy, mint a WD TV Live. A termékhez a gyártó mellékeli a már jól ismert kompakt távirányítót.


A WD TV család legfrissebb tagja hamarosan megjelenik az üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig 149,99 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. bence192
2010.06.10. 16:04
Vajon a WD TV LIVE-ra megfogják oldani a dvd menü kezelést? egy frimw. frissítéssel?
Nagy mechanikus/elektronikus válotzásokon nem mehetett át szerintem maximum szoftveres téren.
Azért is izgat ez igazán mert nemrégiben vásároltam egy ilyen készüléket, nagyon meg vagyok vele elégedve, tudásához képest az ára is elég barátságos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zsolt501
2010.06.10. 16:06
A hardver ugyan az, csak a szoftver változott, ez csak szívatás azoknak akiknek már megvan az előző verzió.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zsolt501
2010.06.10. 16:17
Nem hogy a LIVE model szoftverének tökéletesítésével foglalkoznának, mert azon még volna mit foltozni, no meg jöhetne néhány funkció bővítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiki22
2010.06.12. 07:19
sziasztok!ilyen medialejatszobol letezik olyan ami tudd felvenni ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peekaboo
2010.06.14. 20:58
Az 1.03.22-es beta firmware-ben már működik a DVD navigáció. Reméljük a Blu Ray-t is megcsinálják egyszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!