iPon Hírek

Webes játékkal az éhínség ellen

Dátum | 2007. 11. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

"Játszva segíthetsz!" - ez lehetne a mottója a FreeRice nevet viselő internetes angol szókincsfejlesztő játéknak, ahol egy-egy szó jelentését kell kiválasztanunk négy lehetséges válasz közül, és minden helyes válasszal 10 szem rízst adományozunk a fejlődő országoknak.

A képernyő alján természetesen szép csendben ott ülnek bizonyos reklámok és hirdetések (így például a Toshiba-tól, a Liz Claiborne-tól, a Radisson Hotels and Resorts-tól, az American Express-től és az Apple-től), ahogy az ilyenkor lenni is szokott, de a játékot nem zavarják, így az kellemes felüdülést és változatosságot nyújthat az eddigi passziánszjátszmák után - főleg, hogy azzal a jóleső érzéssel játszhatunk, hogy ezzel még jót is teszünk.

A FreeRice alig egy hónapja indult, de ez idő alatt már közel 2.2 milliárd szem rízst gyűjtött össze, amit az ENSZ Világélelmezési Programja (World Food Program - WFP) keretében kerül szétosztásra a rászorulóknak. Ennyi idő alatt ez valóban szép teljesítmény.

Fontos összeg továbbá a 195 milliárd dollár - becslések szerint ugyanis ennyibe kerülne az éhínség teljes felszámolása, valamint az éhínséggel és a szegénységgel kapcsolatos betegségek teljes kikúrálása világszerte. A FreeRice ezt az összeget is igyekszik előteremteni, méghozzá a "0,07%-os egyezmény" formájában, amelynek keretében 22 fejlett országot hívnak fel arra, hogy nemzeti jövedelmük 0,07%-át fordítsák nemzetközi segélyezésre - ez a 22 x 0,07% ugyanis pont elérné azt a bizonyos 195 milliárd dolláros összeget.

A FreeRice itt érhető el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.12. 14:43
"Játszva segíthetsz!" - ez lehetne a mottója a FreeRice nevet viselő internetes angol szókincsfejlesztő játéknak, ahol egy-egy szó jelentését kell kiválasztanunk négy lehetséges válasz ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!