iPon Hírek

Webre megy a Facebook Stories

Dátum | 2017. 08. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | EGYÉB

Kiszivárgott információk szerint a Facebook azt találta ki a Stories szolgáltatás népszerűségének felpörgetésére, hogy böngészőn keresztül, webes felületen is használhatóvá teszi. A 24 órás videó- és képmegosztási lehetőség ezzel az újítással már akár asztali és hordozható számítógépekről is kényelmesen és könnyedén használhatóvá válhat. Erre pedig eddig egyik nagyobb felületen sem volt még lehetőség, szóval ezen a területen egyedülállót nyújtana a Facebook.
Már egy képernyőmentés is van arról a funkcióról, amit egyelőre még csak tesztel a Facebook, vagyis most csak egy szűk felhasználói réteg láthatja élesben. Az okostelefonok esetében a Stories felületen átmenetileg megosztott dolgok a felhasználók hírfolyamja felett helyezkedik el, a böngészős nézetben azonban nem így alakul majd. Ha valaki számítógépről használja a Facebook Storiest, az kevésbé tolakvóan szembesül majd az ideiglenes megosztások felületével. A weben a jobb felső sarokban kaptak ezek helyet, ott, ahol például az eseményekkel kapcsolatos információk, vagy éppen a hirdetések szoktak megjelenni. A formában nincs változás, gyűrűkbe lesznek foglalva az előnézeti képek, ahogy azt a Facebook applikációban és az Instagram Stories esetében is megszokhatták az emberek.
A Facebook azt követően hozta létre a 24 órás kép- és videomegosztást a termékeiben, hogy a Snapchatet nem bírta felvásárolni. A vállalat előbb az Instagramnál indította el a Stories funkciót tavaly nyáron, és ez mostanra megjelent a WhatsApp esetében (igaz, Status néven), valamint a Facebooknál is. A Facebook Stories márciusban indult el, de egyelőre nem hozza azt, amit a vállalat várt volna az Instagram Stories szárnyalása után, márpedig a Facebook felhasználói bázisa sokkal nagyobb, mint ami az Instagram mögött áll. Az Instagram Storiest napjainkban már 250 milliónál is több ember használja havi rendszerességgel, ami egészen elképesztő adat, hiszen a Snapchatnek – ahonnan származik a funkció –, közel nincs még ennyi regisztrált felhasználója sem. A klón tehát lekörözte az ötletgazdát. A Facebook viszont szemmel láthatóan nem elégszik meg ezzel, és addig mehet, amíg a Facebook Stories is százmilliók mindennapjaiba gyűrűzik be. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Facebook mikor vezetheti be széles körben a Stories böngészős változatát. Valószínűleg már nem kell sokáig várni erre. Hogy beváltja-e a közösségi oldal reményét? Nos, ezt egyelőre nehéz megítélni, de mindenképpen jobbak lesznek az esélyei, mint eddig pusztán mobilon. (Persze azt azért be kell látni, hogy ennek a szolgáltatásnak kifejezetten „jobban áll” egy okostelefon, mint egy asztali számítógép – már ami a megosztás részét illeti, a tartalomfogyasztás már biztos kényelmesebb egy noteszgépen.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!