iPon Hírek

White Night - művészi oldschool horror kaland

Dátum | 2014. 10. 03.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A White Night egy olyan külső nézetes kalandjáték, amely túlélő horror és fejtörő elemeket kombinál. Az játékot fejlesztő független csapat, az OSome Studio a klasszikus Alone in the Dark 1-et nevezte meg inspirációként, de számos referenciát soroltak fel a filmek világából is, olyan rendezők munkáit, mint pl. Alfred Hitchcock (Pyscho, A kötél, Elbűvölve), Roman Polanski vagy David Lynch. A német expresszionista mozi (The Cabinet of Dr Calligari) hatásait idéző fekete-fehér világ nemcsak erős vizuális alapokat ad a játéknak, de szorosan kötődik a történethez is, amely a 30-as évek elején játszódik Amerikában. A játékban a főhős rémálmában élhetünk, aki megsérül és csapdába esik egy régi nagy családi házban, ahol a sötétség állandó fenyegetést jelent. Ahhoz, hogy túlélhessük a hosszú éjszakát olyan fejtörőket kell megoldanunk, melyeknek alapjául a fény szolgál. A hatalmas házban különböző fényforrásokat találhatunk, melyek segíteni fognak utunk során - néhány ezek közül törékeny és gyenge lesz, mások erősebbek, de ezek megszerzése természetesen nehezebb lesz. Ha teljesen ránk borulna a halálos sötétség, lesz egy rejtélyes jelenlét, amely bevilágítja az éjszakát. A melankolikus pszichológiai horror tele lesz szimbolikus elemekkel, melyek főleg a fényhez, a sötétséghez, a holdhoz és a női nemhez köthetőek. Ahogy felfedezzük a házat, úgy bontakozik ki előttünk annak története is. A White Nightban utunk a sötétség szívébe vezet, egy olyan út, amelyről nincs visszatérés, és melyet léte során egyszer meg kell tennie az embernek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mikej95
2014.10.03. 20:33
White Day, most White Night, legalább addig biztosan lesznek horror játékok a világon, amíg ki nem fogynak a színekből és a napszakokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM
2014.10.04. 08:03
A napokban elővettem az 1993-as Doom I-et, még mindig több izgalmat rejt, mint a sok túlélőhorroros művészkedő buziság, ahol csak elfuthatsz és elrejtőzhetsz. Amikor az első démonnal összefutottam, szinte könnyeztem a nosztalgiától. Aztán szétlőttem a fejét egy puskával és ismét éreztem, hogy kezemben tartom az események irányítását.
És mindezt 6 GB-os videokártya nélkül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!