iPon Hírek

WiFi hatótáv kiterjesztés okosan, ASUS módra

Dátum | 2013. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

Az ASUS egy új hálózati eszközt mutatott be, amely a vezeték nélküli hálózati kapcsolat (WiFi) hatótávolságának kiterjesztésére használható. Az eszköz segítségével meglévő vezeték nélküli hálózatunk használata mellett a lakás, illetve a ház olyan területein is biztosíthatunk eszközeink számára vezeték nélküli hálózati és/vagy internetkapcsolatot, ahová eddig nem ért el routerünk jele.

Az RP-N53-as WiFi Extender egy tetszetős dizájnnal érkező, rendkívül hasznos kiegészítő, ami nem csak a 2,4 GHz-es, hanem az 5 GHz-es frekvenciatartományban is működik, így kétsávos megoldásnak minősül.
A termék a WPS támogatás jóvoltából egyetlen gombnyomással meglévő vezeték nélküli hálózatunkhoz csatlakoztatható, és nem csak az ASUS, hanem más gyártók WPS kompatibilis routereivel is használható. Persze kézi konfigurálásra is van mód.

Az újdonság a 2,4 GHz-es sávon maximum 300 Mbit/s-os, az 5 GHz-es sávon pedig ugyancsak maximum 300 Mbit/s-os sávszélességet kínál. Mivel a két frekvenciatartományban egyidejűleg is működhet a WiFi Extender, így összesen 600 Mbit/s-os sávszélesség áll rendelkezésre. A 2,4 GHz-es frekvenciatartomány kiváló internetezésre, a közösségi oldalak felkeresésére és egyéb átlagos tevékenységekre, míg az 5 GHz-es frekvenciatartomány online játékok alkalmával és a HD tartalmak streamelésekor jöhet jól. Az 5 GHz-es frekvenciatartomány tisztább, zavartalanabb jeltovábbítást biztosít, hiszen nem olyan zsúfolt, mint a 2,4 GHz-es tartomány. A stabil, jó minőségű vételről MIMO antennák gondoskodnak. Utóbbiak a nyomtatott áramköri lapra integrálva foglalnak helyet a rendszerben és kettő darab van belőlük. A 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciatartomány éppen aktuális jelerősségéről a routeren elhelyezett LED-ek árulkodnak, ami a WiFi Extender elhelyezésekor különösen jól jöhet. A termék WEP, WPA-PSK és WPA2-PSK adattitkosítással egyaránt képes a WiFi hálózat védelmére.

Az RP-N53-as WiFi Extender az adott routerhez USB porton keresztül kapcsolódó külső adattárolókon található zenéket is képes lejátszani, és a 3,5 mm-es jack audió kimenetére kapcsolt hangszórókon, vagy házimozi erősítőn keresztül megszólaltatni is.
A funkció vezeték nélkül, mobil eszközökkel is használható, azaz okostelefonunkról és táblánkról is küldhetünk zenét az RP-N53-ra, ami a rendszerhez kapcsolt audió eszközö(kö)n keresztül azonnal meg is szólalhat. Utóbbihoz az ingyenesen elérhető AiPlayer alkalmazást kell használni. A router grafikus felhasználói kezelőfelületén keresztül internetrádiók is elérhetőek.

A routeren található érzékelőt megérintve elindítható és leállítható a zenelejátszás, de érintéssel más funkciók is elérhetőek. Ezzel a módszerrel például ki- és bekapcsolhatjuk a router éjjeli fény funkcióját is. A szenzor beállításai természetesen testre szabhatóak.

Maga a WiFi Extender egyébként 4,5 x 3,1 x 8,5 centiméteres mérettel érkezik és egy Ethernet port, illetve egy 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet található rajta. Az ASUS RP-N53-as WiFi Extendere május végétől lesz elérhető hazánkban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 19 900 forint lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. arin
2013.05.13. 11:11
Két dolog: a videó elején a zene, mint valami crack csapat szlogen zenéje. A másik meg, hogy első ránézésre én bíztam benne, hogy szappant is adagol ez a cucc, és akkor még fürdőben is jól jöhetne

Amúgy nem is tűnik olyan rossznak, mint otthoni kis mindenrejó multimédiás vacak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hauserjoci
2013.05.13. 15:05
20k? ez most vicc az ASUS-tól vagymi? DDD egyik ismerősöm kb 2000ftért vett hasonló kis dobozkát (nem zenelejátszós meg mittudomén), egy sima wifi jel továbbítót, kb akkora körben növeli meg a hatótávot, mint egy jobb 2 antennás wifis router. Szerintem +18 ezret nem ér az, hogy most wifin tudj zenét lejátszani ha rá van dugva. Egyébként erre is létezik megoldás, egy kb akkora dobozka mint egy beltéri (vagy akár kombózva is biztos létezik), abból is vannak olcsóságok, amiken még filmek is mennek, meg képernyőt lehet megosztani tv-n stb. Ez sincs több 3-4 max 5 ezernél, és sokkal többet tud. Szerintem 20 ezret nem ér az, hogy rá van írva, hogy ASUS...nincs semmi bajom velük, de néha olyan ökörségeket ki tudnak találni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2013.05.13. 15:45
Olyan, mint egy feje tetejére állított nyitott cigarettás doboz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!