iPon Hírek

WiFi-kapcsolat a Volánbuszokon

Dátum | 2010. 10. 28.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Vodafone újabb lépést tett a mobilinternet népszerűsítése érdekében: a Volánbusz Zrt.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően szeptember utolsó napjától 80 távolsági járaton térítésmentesen használható a WiFi internetkapcsolat utazás közben.

"A mobilinternet népszerűségét ma már senki sem vitatja. Mind a munkában, mind pedig a szórakozásban kitűnő társ lehet, gyors és egyszerű internetelérést biztosítva a felhasználóknak. Szeretnénk minél jobban kibővíteni a felhasználás módját, ennek érdekében a reptéri minibuszok után most a Volánbusz távolsági járatainak több mint hatvan százalékát is elláttuk WiFi-kapcsolattal, amelyek HotSpotként funkcionálva izgalmas útitárssá válnak a mindennapokban" - mondta el Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Az újításnak köszönhetően 2010. szeptember 30-tól az utasok térítésmentesen internetezhetnek útközben notebookjaikon vagy egyéb WLAN-elérésre képes eszközükön. A ma kapható összes hordozható számítógép és a legtöbb okostelefon képes WiFi technológiával kapcsolódni a világhálóhoz.

"Társaságunk folyamatosan keresi azokat a szolgáltatásbővítési lehetőségeket, amelyek az utazók kényelmét szolgálják. Nagyon örülünk annak, hogy a kor technikai lehetőségét és az utazók inter nethez való jutásának igényét összhangba tudtuk hozni úgy, hogy ez semmilyen pluszköltséget nem jelent az utasok számára" - tette hozzá Fajcsák Lajos, a Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi igazgatója.

Az ingyenes internetkapcsolat számos lehetőséget ad az utazóknak. A Budapestről Sopronba látogatók például végigolvashatják azokat az e-mailjeiket, amelyekre hétközben esetleg nem jutott idejük, de a nyaraláson készült fotóikat is közzé tudják tenni a közösségi oldalakon a közel négyórás utazás alatt. Az internetes szolgáltatás 34 vonalon érhető el, többek között a bécsi, a soproni, a zalaegerszegi, a nagykanizsai, a szekszárdi, a pécsi, a bajai, a szegedi, a battonyai és az egri járatokon vehető igénybe a WiFi-matricával ellátott autóbuszokon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Dice
2010.10.28. 23:34
Nem új dolog, az Agria Volán járatain is van egy jó ideje. De ők nem reklámozzák, csak helyi rádióknál (fura is lenne ha máshol is...).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. batis88
2010.10.29. 00:06
Zala Volánnál is már kb egy éve van. Szóval ez nem negy újdonság, inkább a volánbusz van lemaradva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2010.10.29. 00:40
12v-os aljzatok se jönnének rosszul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!