iPon Hírek

WiFi-s lézeres egér, WiFi-s GamePad-es egér

Dátum | 2011. 09. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A napokban két különleges vezeték nélküli egérről is lehullott a lepel: a Targus megoldása lézeres érzékelővel, és WiFi támogatással érkezik, míg a Shogun Bros megoldása egy játékosoknak szánt vezeték nélküli optikai egeret ötvöz egy GamePad-del.

Érkezik a Targus AMW58US

Az újdonság megalkotásához a cég szakemberei együttműködtek az Ozmo Devices csapatával. Az így létrejött egér WiFi-n keresztül csatlakozik az adott asztali számítógéphez, vagy noteszgéphez. Hasonló megoldást korábban már láthattunk.A 8,25 x 5,71 x 2,54 cm-es mérettel rendelkező újdonság zongoralakk fekete festéssel érkezik és lézeres érzékelőt használ. A termék a szokásos gombok mellett két oldalsó funkciógombbal is rendelkezik, görgője pedig négyutas vezérlést kínál. A termék két normál alkáli elemmel akár 12 hónapon át is képes üzemelni, igaz, az üzemidő nagyban függ attól is, hogy napi szinten mennyit „egerészünk” vele.


Az egy év garanciával rendelkező különlegesség ajánlott végfelhasználói ára 49,99 dollár. Az új WiFi-s egér még ebben a hónapban az üzletek polcaira kerül.

Frissítésen esett át a különleges Chameleon X-1

Ezzel egy időben a Shogun Bros kínálatában is új vezeték nélküli egér jelent meg, amely már nem WiFi kapcsolatot, hanem hagyományos, 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatot és USB 2.0-s nano vevőegységet használ. Az 5 gombbal ellátott egér tulajdonképpen a Chameleon X-1 Wireless Mouse Gamepad Combo frissített változatának tekinthető. Az újdonság koncepciója ugyanaz, mint az első generációs megoldásé: ötvözni a játékosoknak szánt vezeték nélküli egeret egy GamePad játékvezérlővel, ami történetese az egér alján lapul.


A frissítés hatására az eszköz rengeteg gumi bevonatot kapott, hogy még kényelmesebb és biztosabb fogása legyen, de a mérnökök elektronikai szinten is módosították a terméket, amely így az előző változatnál sokkal energiatakarékosabban üzemel, így az elemek mostantól tovább bírják majd.


Az 1600 DPI-s optikai szenzorral ellátott egér 5 gombbal rendelkezik és kifejezetten jobbkezesek számára készült, azaz nem ambidextróz dizájnnal érkezik. Az egér és a GamePad funkció között egy kapcsoló segítségével válthatunk: GamePad módban az egérgombok és az optikai érzékelő kikapcsol, de az egér oldalán elhelyezett gombok továbbra is használhatóak maradnak. Maga az egér alján elhelyezett GamePad egy klasszikus felépítésű megoldás, de hogy mennyire kényelmes használni, azt majd a tesztek eldöntik (Fogjuk meg egerünket, és taperoljuk kicsit az alját. Hát igen, ráférne egy kis tisztítás, ugye?).

A különleges kis periféria október elsejétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban. A Chameleon X-1 ára 59,99 dollár lesz.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. danidobos
2011.09.20. 15:36
A gamepad egér igen jól néz ki bár nem hinném hogy hasznos vagy kényelmes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2011.09.20. 16:37
Hasznos hasznos lehet, de a kényelmességét én is kérdésesnek találom. Az én kezemnek lehet ez a "gamepad" már túl kicsi lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!