iPon Hírek

WiFi-s mandzsettagomb 2 GB-nyi tárhellyel

Dátum | 2012. 01. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Különleges USB 2.0-s eszközökből szinte Dunát lehetne rekeszteni, ám olyan érdekességről, amelyről legfrissebb hírünk szól, eddig nem igazán olvashattunk – vagy csak nekünk kerülték el a figyelmünket az ehhez hasonló különlegességek.

A Brookstone kínálatában egy szép mandzsettagomb jelent meg, amely polírozott ezüst felületével szinte vonzza a tekintetet. Az érdekes kis kiegészítőnek megjelenése miatt egyáltalán nem kell szégyenkeznie, tudása miatt pedig pláne nem. A mandzsettagomb-forma egy USB 2.0-s pendrive-ot rejt, amely összesen 2 GB-nyi NAND Flash tárhelyet biztosít felhasználója számára. Ez a tárhely mennyiség manapság már megmosolyogtatóan kevés, de ha hozzátesszük, hogy a parányi kiegészítő PC-hez, vagy noteszgéphez csatlakoztatva WiFi hotspotként is alkalmazható, egyből másképp fest a helyzet.
 

A mandzsettagombot noteszgéphez vagy asztali géphez csatlakoztatva nem csak a 2 GB-nyi tárhely tartalmához férünk hozzá, hanem a beépített WiFi adapter szolgáltatásaihoz is. A gyártó a különlegességhez egy szoftvert is mellékel, amivel könnyedén hotspotot varázsolhatunk az adott konfigurációból, így ahhoz okostelefonok, táblák és egyéb, WiFi adapterrel ellátott eszközök csatlakozhatnak. Maga a noteszgép, illetve asztali gép is csatlakozhat a különböző média kiszolgálókhoz és egyéb konfigurációkhoz – mindezt vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül.

A cég illetékesei szerint a kis kiegészítő ideális lehet üzletemberek számára tárgyalások alkalmával, de akár az átlagfelhasználók is hasznát vehetik. A pici újdonság egyébként 19,05 x 19,05 x 6,35 milliméteres mérettel rendelkezik, ára pedig 250 dollár. Az említett összegért cserébe természetesen nem egy, hanem két darab USB 2.0-s WiFi-s mandzsettagombot kapunk. A pici kiegészítőkkel a geek/nörd haverok előtt mindenképpen villoghatunk, bár arra a célra ez egy kissé drága móka.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. boogie84
2012.01.24. 08:36
007. Ez nem vicc!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HUNKharon
2012.01.24. 08:40
Segítsen valaki!

Mit jelent, hogy "WiFi Hotspot"? (mármint ebben a kontextusban...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. cNobody
2012.01.24. 08:47
Csak olvasd el a cikket újra. Várj segítek:

"A mandzsettagombot noteszgéphez vagy asztali géphez csatlakoztatva nem csak a 2 GB-nyi tárhely tartalmához férünk hozzá, hanem a beépített WiFi adapter szolgáltatásaihoz is. A gyártó a különlegességhez egy szoftvert is mellékel, amivel könnyedén hotspotot varázsolhatunk az adott konfigurációból, így ahhoz okostelefonok, táblák és egyéb, WiFi adapterrel ellátott eszközök csatlakozhatnak. Maga a noteszgép, illetve asztali gép is csatlakozhat a különböző média kiszolgálókhoz és egyéb konfigurációkhoz – mindezt vezeték nélküli hálózati kapcsolaton keresztül."

Ezt jelenti a hotspot, jelen esetben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vendég-Ven...
2012.01.24. 11:43
"a geek/nörd haverok előtt"

Szerintem légy következetes: vagy gík/nörd, vagy geek/nerd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. rastawicc
2012.01.24. 11:58
Ez egy igen fölösleges dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomazolika
2012.01.24. 14:53
Mikrobi
És a titkosügynököknek itt hirdetik ?
Szerintem inkább a fizetett fórumozóknak lesz !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!