iPon Hírek

WiFi-s microSD memóriakártya adapter a PQI műhelyéből

Dátum | 2012. 05. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A PQI Air Card tulajdonképpen nem más, mint egy SD kártya méretű, 802.11 b/g/n WiFi támogatással ellátott microSD memóriakártya-adapter, amely 4 GB és 32 GB közötti kapacitásban fogadja a MicroSDHC memóriakártyákat – akár még a Class10-es példányokat is. A 32 x 24 x 2,1 milliméteres mérettel érkező újdonság mindössze 2 grammot nyom a mérlegen. A termék segítségével könnyedén használhatjuk microSD memóriakártyáinkat SD memóriakártyákat fogadó eszközeinkkel – mindezt WiFi támogatás mellett.

Hogy mégis miért olyan érdekes a PQI Air Card? Azért, mert segítségével néhány beállítás elvégzése után instant módon oszthatjuk meg a memóriakártyán tárolt fájlokat különböző eszközeinkkel úgy, hogy sem PC, sem memóriakártya-olvasó alkalmazására nincs szükség – a PQI Air Card kártyát még csak ki sem kell venni az adott eszközből.


Az AirCard+ alkalmazásnak köszönhetően – amely iOS és Android alapú eszközökre egyaránt elérhető – a digitális fényképezőgépünkkel készített fotókat azonnal továbbíthatjuk táblánkra, vagy okostelefonunkra, ahonnan aztán könnyedén feltölthetjük a különböző közösségi oldalakra, illetve fénykép és videó megosztókra. A microSD adapterben lévő WiFi támogatás azonnal életre kel, ahogy az adott fényképezőgépet vagy videokamerát bekapcsoljuk, sőt, a rendszer automatikusan csatlakozik az AirCard+ alkalmazáshoz is. Egyszerre maximum három csatlakozás egyidejű kezelésére képes egy-egy ilyen Air Card.

Az egy év garanciával érkező PQI Air Card hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A sajtóközlemény sajnos nem rántotta le a leplet a termék várható ajánlott végfelhasználói áráról. A PQI ígérete szerint a nem is oly távoli jövőben tovább bővül az Air termékcsalád.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. KaiotEch
2012.05.24. 08:45
Ez a sok wifi-s cucc biztos nagyon jó az agynak... Sőt még ki kéne találni a wifi-s vízforralót, kenyérpirítót, wifi-s A4-es lapot... Ja ez utóbbi már így is vezeték nélküli...

Szóval ezek a wifi-s dolgok k1baszottul fontosak, mert nem tudjuk azt a sz@r usb-t bedugni a gépbe, amikor az újabb lapokhoz már 10-20db-ot adnak, biztos nem fér el...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szerzetes
2012.05.24. 10:09
KaiotEch, ne aggódj, senki nem fog pisztolyt nyomni a fejedhez, hogy vegyél ilyent és használd!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. legyes
2012.05.24. 10:18
@KaiotEch : Mert állatira lusták vagyunk kinyújtani a kezünket azért, hogy egy kábelt bedugjunk vagy felálljunk a fotelből megnézni hol tart a mosógép a programban. Megnézem az okosTV-men/táblagépemen/okostelefonon, hogy:
- 1 óra 12 perc múlva megsül a kenyér
- 42 perc múlva végez a mosógép
- nem érek haza a kedvenc sorozatomra(, ezért a settop box vegye fel nekem)
- mire végez a mosógép (42 perc van még hátra), addigra intézzek otthonra kis fagyit az asszonynak, mert különben nem lesz este CoD party engedélyezve
- ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.05.24. 10:46
Wi-fi-s micro SD van e mar?Annak orulnenek a tabletesek szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gbrgraphix
2012.05.24. 13:06
igazából androidra elég felrakni egy ftp szervert. És a kártyát sem kell kibányászni / unmountolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2012.05.24. 14:22
Azért az usb2/3 sebessége jobb mint ennek a wifi-s kapcsolattal megvalósított adatátvitel, de ez csak az egyik. Enegria is szükségeltetik hozzá, folyamatosan sugároz. Ami azt illeti hogy milyen káros, stb. hát, illete tisztában lenni az ehez a hullámhosszhoz tartozó elektromágneses hullám energiájával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!