iPon Hírek

WiFi-s távirányítható konnektor, akár mozgásérzékelővel is

Dátum | 2012. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A WeMo Switch egy ötletes kiegészítő, amellyel könnyedén, vezeték nélkül vezérelhetjük konnektorhoz kapcsolódó eszközeinket iOS alapú okostelefonunkról, illetve táblánkról – akár még fejlett, időzítésen alapuló módszerrel is. A WeMo Switch közvetlenül a fali konnektorhoz kapcsolódik és WiFi kapcsolaton keresztül fogadja az okostelefonról és tábla PC-ről érkező utasításokat. Az eszköz csak iOS alapú termékekkel vezérelhető – ezekhez a gyártó ingyenes, WeMo névre keresztelt alkalmazást kínál, ami számos hasznos funkcióval rendelkezik. Az alkalmazás segítségével a konnektor időzítő funkcióval is ellátható, így az adott eszköz az általunk megadott időpontokon be-, illetve kikapcsolhat – igénytől függően.

WeMo Switch
A rendszert mozgásérzékelővel is felvértezhetjük (WeMo Switch + Motion), így mozgás alapú eszközvezérlésre is lehetőség nyílik. A mellékelt alkalmazás segítségével például beállíthatjuk, hogy ha az adott helységben nincs mozgás mondjuk 5 percig, akkor lekapcsolódik a világítás. A rendszer az esemény alapú vezérlést is támogatja, hála az IFTTT integrációnak. Utóbbi jóvoltából esemény alapú konnektorvezérlésre is van mód. Az esemény alapú vezérlés esetében az e-mail, az SMS, az időjárás, a telefonhívás, valamint a Twitter és a Facebook támogatása egyaránt jelen van. Jó példa erre a vezérlésfajtára a következő. A mozgásérzékelőt a bejárati ajtó közelébe kell helyezni, majd az IFTTT szolgáltatáson keresztül létre kell hozni egy szabályt, amelynek értelmében mozgás esetén SMS-ben értesít minket a rendszer.
 


A WeMo tehát rendkívül sokoldalú, hiszen az egyszerű távvezérléstől kezdve az automatizáláson keresztül a lakásvédelemig sokféle területen vehetjük hasznát. A rendszer moduláris, így szükség esetén akár több WeMo konnektor is telepíthető az adott háztartásban, amelyek az ingyenes WeMo alkalmazás, illetve az IFTTT szolgáltatás segítségével könnyedén vezérelhetőek.

WeMo Switch + Motion
Az újdonság használatához 5.0-s vagy újabb iOS mobil operációs rendszerrel ellátott iPhone, iPad, illetve iPod Touch szükséges. Maga a WeMo Switch 49,99 dollárba kerül, míg a mozgásérzékelőt is tartalmazó változatért 99,99 dollárt kérnek el. A mozgásérzékelő külön sajnos nem kapható.

Az újdonságok már előrendelhetőek a gyártó hivatalos weboldalán keresztül, sőt, június 26-tól kezdve az Apple áruházában is feltűnnek majd. A termékek egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén jelennek meg, európai forgalmazásukkal és várható megjelenésükkel kapcsolatban jelenleg nincsenek információk.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. dyro
2012.06.22. 09:42
ez milyen jó... vízmentes kerti változata is lehetne, no meg androidos vezérlő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2012.06.22. 12:43
Konnektoronkent szaz dodo az nem keves.A kulterire szerintem is sokan ugrananak ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nyerek01
2012.06.22. 14:27
Zseniális. Platform függőség szerintem rossz, persze meg lehet oldani mindent...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. berreg
2012.06.22. 16:25
Már csak az a kár, hogy a WiFi-s eszközök sokat esznek.
Egy ilyennek be kell dugva lennie 24 órán át.
Az havonta akár 200-300 Ft is lehet villanyban darabonként.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zaiko
2012.06.23. 16:20
dyro: A google a saját platformját tervezi. Kb egy fél évvel ezelőtt volt a konferencia ahol bemutatták az androiddal vezérelhető villanykörtét, meg pár ilyen apróságot De ha jól emlékszem az nem wifi-s lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!