iPon Hírek

WiFitörés videokártyával

Dátum | 2008. 10. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A WiFi többé már nem biztonságos, a WPA és a WPA2 ideje lejárt - jelentette ki a Global Secure Systems, arra az új fejleményre reflektálva, miszerint egy orosz csapat nem kevesebb, mint 10.000%-al gyorsította fel egy WiFi hálózati jelszó megfejtésének folyamatát egy NVIDIA kártya felhasználásával.

David Hobson, a GSS ügyvezető igazgatója szerint a veszély leginkább a cégeket fenyegeti, lévén a szabványalapú WiFi-adásokban többé már nem bízhatnak, és hogy az adatok megfelelő védelme érdekében így gyakorlatilag kötelezővé válik a VPN-ek (virtuális magánhálózatok) valamilyen fomájának alkalmazása a kellő biztonság helyreállításához.

Rámutatott arra is, hogy a WPA és a WPA2-rendszerek kódfejtésének megvalósítása már korábban is csak idő kérdése volt - az pedig, hogy mint most bebizonyosodott, ilyen félelmetes hatékonysággal meg is valósítható egy olyan egyszerű eszköz alkalmazásával, mint egy NVIDIA kártya, már messze több, mint ijesztő. Komolyan kell venni tehát a figyelmeztetést.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. leviske
2008.10.12. 13:39
Én az ilyenekhez nem értek... De elgondolkodtató, hogy védeni nem lehetne GPU-kkal a hálózatot? Vagy ez nem ilyen egyszerű? :mellow:

Ugyan ezen a vonalon maradva az is elgondolkodtató, hogy magukat a vírusirtókat és tűzfalakat nem-e lehetne a GPU-kra fektetni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2008.10.12. 13:53
Gonosz: Ha már az Audik kijelzőjét is egy GT200 fogja kiszolgálni, akkor nem látom akadályát, hogy routerekbe is bekerüljön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. leviske
2008.10.12. 14:53
Casillas: A Havok-hoz még nincs fejlesztőkörnyezet? :mellow:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2008.10.12. 15:42
Már hogyne lenne fejlesztőkörnyezet az ATI-hoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.10.12. 19:39
e1f8c: De rossz neked, hogy tudsz olvasni, de nem tudsz értelmezni... Én pl csak azért emeltem ki, hogy megint az nV neve van kiemelve, mivel tényleg nem tartom lehetetlennek egy GT200-al szerelt router létrejöttét.

Az nV-nak pedig pont az lenne az érdeke,hogy több GT200-at tudjon eladni... Egy újabb térhódítási lehetőség volna számukra. És nem rosszindulatból írtam.

Na és persze még azért emeltem ki, hogy miért nV, mert az RV770-nek akkora, vagy nagyobb a számítási teljesítménye, mint a GT200-nak... csak egy G92-es VGA árán. Az oroszok meg nem arról híresek, hogy tele a zsebük pénzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!