iPon Hírek

Wii: Jövő héten jön a Rune Factory

Dátum | 2010. 03. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Rising Star Games (európai terjesztő) jövő csütörtökön, azaz április 1-én adja ki új RPG(szerűségét) Nintendo Wii-re, Rune Factory: Frontier címen. Ez lesz az első konzolos változata az RF szériának. Vagyis már nem is annyira lesz, inkább van egy ideje, csak lassan ért el hozzánk.


A Neverland Co. által fejlesztett játék 2008-ban jött ki Japánban, 2009-ben az USA-ban, hozzánk pedig most csúszott be. Nem ez volt a várakozási listánk csúcsán, de azért nézzük miről is van szó. Ha Facebookról rögtön a Farmland jut az eszetekbe, akkor ez a ti játékotok, a Frontierben ugyanis a játék egy jelentős részét kertészkedéssel kell tölteni. 4 évszakot különböztetünk meg, ültethetünk epret, zöldséget, gabonaféléket, virágokat majd eladhatjuk őket. A játék maradéka már jobban közelít egy hagyományos RPG-hez, dungeon crawler stílusú. 4 féle dungeon van, ezekből 3 az évszakokat képviseli (az uccsó ősz és tél egyben), a negyediken, 'Whale Island'-en pedig egyszerre jelen van az összes, aminek köszönhetően minden fajta növényt ültethetünk benne. Fontos elemek továbbá a rúnák, amik 4 variációban vannak jelen: víz, kő, fa és fű. Ezek hatással vannak az ökoszisztémára, ha harmóniában vannak, akkor gyorsabban nőnek a növények.


A sztoriban hősünk (Raguna) egy eltűnt lányt keres. Aztán minden féle izgalmas dolog történik, Whale Island, a lebegő sziget le akar esni városkánkra, bejön a képbe egy másik csaj is, közben meg termesztjük a répát, nna.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!