iPon Hírek

Wii U - Online lehetőségek

Dátum | 2011. 07. 07.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo támogatja majd az egyes kiadók saját hálózatait online játékok frontján. A Wii U rendszere nagyon rugalmas lesz, tudhattuk meg a Nintendo America fejétől, Reggie Fils-Aime-től.

"Láttuk mit csináltak a versenytársaink és megértettük, hogy sokkal jobban rá kell feküdnünk az online részre, kezdve a saját eShopunk elindításával a Nintendo 3DS-en. Ezen az úton fogunk továbbmenni, a Wii U-val még egy lépést haladunk és egy sokkal felixibilisebb rendszert alkotunk, ami a lehető legjobb megoldásokat teszi lehetővé a független fejlesztők számára."

Tekintve, hogy mennyi nehézséget vetett már fel az Xbox 360 zárt rendszere (MMO és online játékok terén különösen), ez nagyon előremutatónak hangzik. A PlayStation Network mondjuk jóval nyitottabb, oda érkeznek is 3rd party online játékok, példának okán jön a Dust 514. A fejlesztő CCP elmondása szerint a Sony lazított a szabályain.

A Wii U rendszerének működéséről egyelőre még nem sokat tudni, csak azt, amit múlt hónapban Staouru Iwata mondott: a japán cég igyekszik minden kiadónak megadni a szabadságot, hogy azt csináljon online a játékaival amit akar. Jelenleg ott tartanak, hogy rengeteg kiadóval tárgyalnak az igényeikről.

A Wii U 2012-ben jelenik meg, valamikor április után...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. csigabigaf
2011.07.07. 16:26
"A következő generációs konzolunk utoléri végre a jelen elötti generációt! Jó mi?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!