iPon Hírek

Wii U vs. Unreal Engine 4

Dátum | 2012. 07. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Epic feje, Mark Rein közölte, hogy nem áll szándékukban az új Unreal motort Wii U-ra is ráhúzni, de az ezzel a technológiával készülő játékok legalább portolhatóak lesznek a gépre, köszönhetően a tech jó skálázhatóságának. Egy interjúban annyit mondott, hogy a Wii U-nak ott lesz az Unreal 3-as motor, szépen megy majd a gépen az Arkham City, meg az Aliens: Colonial Marines is.

"Kijelentem, hogy nem áll szándékunkban átvinni az Unreal Engine 4-et Wii U-ra, de a motor hihetetlenül skálázható. Fut majd mobiltelefonokon és számtalan más platformon, szóval, ha a vásárló úgy dönt, hogy átportol egy UE4-es játékot Wii U-ra, megteheti, de kétségtelenül az Unreal 3-as motor az, ami igazán jó arra a platformra."

Az új tech-hez egyébként még nem jelentettek be más támogatott platformot a PC-n kívül, bizonyára az újgenerációs nagy konzolok bejelentésére várnak. Az első játék mely a 4-es motort használja, a Fortnite lesz, ez egy 2013-ra várható PC exkluzív cím.


Visszatérve a Wii U-ra, igaz még mindig nem tudjuk mi lakik a gépben, a fejlesztők kellemesen elvitatkoznak egymással az erejét érintő kérdésben, ezúttal a 5th Cell feje, Jeremiah Saczka állt ki az új konzol mellett:

"A Wii U határozottan erősebb, mint az Xbox 360 és a PS3. Elég frusztráló olyan pletykákat és spekulációkat látni, amelyek folyamatosan azzal dobálóznak, hogy mennyivel erősebb vagy gyengébb. Határozottan állítom, hogy erősebb. Szerintem mi az első fejlesztőcsapatok között vagyunk, akik láthatták a Wii U-t."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. 5hR3kY
2012.07.15. 15:09
Szerintem ez így bukta lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Skorbut
2012.07.15. 16:29
Kit érdekel egy platform, amire szinte senki sem fejleszt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. janamo
2012.07.15. 17:32
szóval most verdessem a s*ggem a földhöz hogy erősebb lesz egy nagyon régi konzolnál? pár éven belül jön az új box meg a ps4, ezok lennének elvileg az ellenfelei, meg én hiszek a fejlesztőknek és nem egy mondta hogy többet várt... nem gyengébb egy xbox 360-nál de nem ezt várnák egy next gen konzoltól szerintem meg amit hallani hogy két érintőkijelzős kontrollert nem is tudd normálisan meghajtani.... hát necc, de szerintem is bukta, de hogy nagy sikere nem lesz hosszútávon az is fix
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Gyurkov
2012.07.15. 17:40
Ez már régi hír... egyelőre behozza a lemaradottságát a Nintendo, de ismét visszaesik egy lépést ha megjelennek az új vetélytársak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Mifune
2012.07.16. 13:09
Egy darabig biztos elég lesz a jelenlegi genhez. PS4 meg új Xbox se mostanában fog kijönni. Ps3-at a 2005-ös E3 mutogatták mint prototípust, hozzánk csak 2007 márciusán érkezett hótdrágán. Na most a PS4 még csak be sincs jelentve. Persze pletykák vannak, de azt max a hajunkra kenhetjük. Talán 2015 karácsonyra, az Xbox valamivel hamarabb. A lényeg, hogy Nintendóék addig megint megszedik magukat a fosukkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svindler
2012.07.16. 13:46
Egyik cég sem fog 2015 karácsonyáig várni szvsz. A 2013 karácsony/2014 eleje pletykák reálisnak tűnnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2012.07.16. 14:31
Mifune: Az hogy nincs bejelentve a PS4, az nem azt jelenti hogy a belsős stúdiók, már nem hegesztik rá a játékokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. slaf
2012.07.16. 16:19
Hát inkább wii mint ps3 vagy inkább 3ds mint psp izé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ungergabor
2012.07.16. 20:29
Az igazi keményvonalas Nintendo vásárlót az érdekli, hogy kapjon minden generációval egy szebb Zeldát egy ötletesebb mariot. Engem mint kevésbé keményvonalast az érdekel, hogy kapjak egy szebb Metroid Primeot és Battalion Warst amik fojtatják a történeteket. Talán néhány új exkluzív címet amire büszke lehetek és ezt egyenlőre a Zombiuval meg is kapom. Valamint hogy néha multiplatform címekkel is játszhassak amik nem hányadék rondák. Valószínűleg ez is teljesülni fog ahogy az induló címeket elnézem.

A vas még nincs kint tehát változtatni még lehet rajta.
Van egy 4 magos 768 MB ramos változatról híresztelés és egy 3 magos 1.5GB ramosról aminek a devkite 3Gb rammal van ellátva. Mindenesetre ha nagyon akarják felnyomják a memória mennyiségét.

Biztos, kevesebb fog fogyni belőle mint az elődből. Nem is olyan ötletes mint az előd és a tabletek is elvisznek valamennyi vásárlót.

Biztosan erősebb lesz nála a ps4 és a következő xbox mondjuk kétszer ez tagadhatatlan. Sokkal erősebb vasat is lehetne készíteni persze de a hűtés, fogyasztás és az ár beleszól.
Vajon a két konkurens gyártónak megéri, hogy a Wii Ut sokszorosan agyonverő konzolt hozzon ki ami közel olyan drága, közel annyit fogyaszt és két év múlva olyan a hanga lesz mint egy gamer pcnek. Ami az előbbi okok miatt senkinek sem kell csak a Hc játékosoknak.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!