iPon Hírek

WildStar - Az új NCsoft MMO

Dátum | 2011. 08. 19.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A héten számoltunk be várakozásokkal telve a Carbine bejelentésre váró MMO játékáról. Amint az a címből is kiderül, megtörtént a nagy leleplezés, íme a WildStar.


Az ambiciózus projektet a játékosok elvárásaira építették, igyekeztek olyan elemeket belesűríteni, amilyeneket a legtöbb ember elvárna egy MMORPG-től. Nem a hagyományos harc általi szintlépkedős modellt kapjuk ismét az arcunkba, hanem szabadságot, a játék próbál majd hozzánk idomulni, nem nekünk kell hozzá. Legalábbis ezt ígérik, ennek a kulcsa pedig a játékstílus választásban rejlik, de ne szaladjunk ennyire előre.

A közeg egészen egyedi, bár nekünk egy kicsit Rachet & Clank fílinges a játék. Kalandjaink a Nexus bolygón játszódnak, indításkor 4 faj és számos kaszt közül választhatunk majd karakterünk megalkotásánál. Ez eddig a szokásos képletet látszik követni, lehetünk emberek, nyuszi fülű Aurin macák, vagy szekrény méretű Granok zsoldosok... Kasztok frontján megismerhettük a kardokkal aprító Warriort, a fegyvereit mágiával ellátó Spellsingert, a támogató jellegú Esperst, de idővel jóval többet is mutatnak majd nekünk. Nem ezeken van a hangsúly, hanem azon, hogy karakteralkotásnál kiválaszthatjuk a játékstílusunkat! Az Explorer, Soldier, Scientist vagy Settler életpályák közül választva egészen más gameplayt tálal nekünk a WildStar. Attól függően, hogy felfedezni, darálni vagy a világot kiismerni szeretnétek inkább jobban, igazodik hozzánk a játék. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha a harcost választjátok, akkor egész nap csak grindelhettek, hanem azt, hogy nagyobb szabású és intenzívebb csatákat kaptok, itt érnek majd nagyobb kihívások és többet harcolhattok. Akinek viszont a csatázás hamar egyhangúvá válik, az inkább kutakodhat titkos zugokban, vagy nyüzsöghet együtt a többiekkel a játék szociális terein.


Az Explorer lokátora segítségével sokszor olyan helyeket fedezhet fel a Nexuson, amiket a többi játékos egyáltalán nem is láthat. A játék ilyenkor azt jutalmazza, ha eljutsz egy nehezen megközelíthető desztinációra. A lényeg az, hogy mindenki kap saját kihívásokat, amikből tapasztalatot és lootot kaphat. A Collector stílus a maximalista játékosoknak lett dedikálva, míg a telepes különböző építményekkel gazdagíthatja a játékbeli településeket, küldetései pedig inkább közösségi irányultságúak. Hogy ez pontosan mit takar, még nem tudjuk, de a játék megjelenéséhez közeledve felfedik majd előttünk.

Egy fontos funkciót emelnénk még ki. A játék díjazza azt, ha növelitek a kihívások méretét. Ha például egyszerre több ellenfelet hívtok ki magatok ellen vagy bármilyen más módon növelitek a „néhézséget”, számíthattok valami plusz jutalomra. Mindennek tetejében pedig jöhetnek a teljesítményünktől és a közegtől függően felbukkanó kihívások is. Ha például különösen gyorsan öltök meg egy szörnyet, a játék kihívhat titeket, hogy tudtok-e ezen tovább javítani. Így még egy unalmasnak látszó ölős küldetést is fel lehet kicsit dobni. A lényeg, hogy igyekeztek a játék minden aspektusába extra kihívásokat rejteni, hogy bármilyen irányba mentek is, találjatok valami kedvetekre valót.

"A WildStar egy olyan termék, ami mögött hihetetlen mennyiségű kutatás és felmérések vannak, és ez abszolút meg is látszik rajta." Talán az NCsoft ezzel a játékkal akarja felvenni a WoW-val és annak milliónyi achievementjével a versenyt? Talán.

A hivatalos holnaphoz katt ide, a Facebook oldalhoz ide.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Avisto
2011.08.19. 21:04
Az a jelenet azért vicces ahol szembefutnak egymással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. CYril
2011.08.19. 21:21
Nekem kifejezetten tetszik! Ki fogom próbálni, ha marad a humor is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pctur
2011.08.19. 21:57
ncsoft. úgyis elcseszik mint eddig mindent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. noPublicFG
2011.08.19. 22:01
...ez a videó kész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. huskydog17
2011.08.19. 23:12
Na kérem, így kell hibátlan trailert csinálni, eddig messze ez a legjobb game trailer a GamesCom-on! Ha ilyen hangulata lesz a játéknak, akkor engem megvettek annak ellenére, hogy vagyok MMO rajongó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. bigtbk3
2011.08.19. 23:20
Nagyon bejött a trailer, bár én a GW2-t jobban várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Micromatic
2011.08.19. 23:23
Trailer 10/10 nagyon hangulatos! De majd kiderül ha a játék hozza a trailer hangulatot akkor baj nem lesz vele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Warmachine...
2011.08.19. 23:43
Hát ez ütős!!!!
Szívesen megnéznék egy egész estés mozit belőle, ilyen poénokkal fűszerezve .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Sr4c
2011.08.20. 00:22
ncsoft.... :[
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. patrik2991
2011.08.20. 00:58
Hát a leírás nem is lenne rossz, ha egy rpg-ről lenne szó, nem pedig egy mmo-rpg-ről. A videó jó lett, de a grafikájának nem sok köze lesz a játékhoz. És a világban amit az előbb láttunk belepakolva több ezer más játékost valahogy engem nem hat meg. Na majd meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester
2011.08.20. 01:19
Egy laza nyuszifüles kóbor mágus ifjonc férfiút még lehet indítanék is a "kőóriás" lopakodómester mellett.

A trailer engem is megvett maradéktalanul, csak nehogy ez legyen minden pozitívuma a játéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. digitalz
2011.08.20. 20:10
A trailer tényleg nagyon ütős lett, a cikk utolsó 1-2 sora még igaz is lehet, ha tényleg hozza ezt a humort és játszhatóságot. Minden esetre majd egy próbát megér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fuxy0322
2011.08.20. 22:47
Nagyon hangulatosnak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. wolfwood
2011.08.21. 11:43
Nekem is bejön ez a trailer. Ill. a NCsoft-nak is vannak jó játékai. A végén, majd kiderül milyen lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csx01
2011.08.21. 16:24
Jó a trailer, várós a játék, és attól hogy az ncsoft a kiadó, még lehet jó játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. minikahona
2011.08.21. 17:25
A YouTube-on már van gameplay video is róla. Keressetek rá. Elég jól néz ki az alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!