iPon Hírek

Wildstar: forradalmasítja a CC-t

Dátum | 2013. 08. 28.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Crowd Controlra, vagyis az ellenfél/ellenfelek státuszának befolyásolására nincs pontos magyar megfelelő, ezért aztán mi is csak CC-nek fogjuk nevezni az altatást, megzavarást, lefegyverezést és kábítást lefedő játékmechanikát. Ennek minden MMO játékban óriási szerepe van, az alanti videóból pedig kiderül, hogy hogyan sikerült a Carbine-nak izgalmassá tennie a CC-t. A legfontosabb változtatás az, hogy ha CC-t kaptok, nem váltok tehetetlenné az alatt az idő alatt sem! Lefegyverezés esetén például látható helyre repül ki a fegyver a kezetekből, amit ha elég ügyesek és gyorsak vagytok, akár 1 másodperc alatt is visszaszerezhettek az 5 másodperc leteltének kivárása helyett. A kábításból egy gomb gyors nyomogatásával rázhatjátok ki magatokat, míg a földre lökésből egy gurulással tudtok ügyesen talpra állni. A legjópofább talán a megzavarás, jobbra-balra szédelgés helyett ugyanis itt teljesen a kezetekben marad az irányítás, ám mentális zavartságotokat jelezvén minden irányítógomb az ellenkezőjére vált. Nem elhanyagolandó az sem, hogy ebben a játékban a főellenfelek sem immúnisak a CC-re. Ám nem is egyszerű őket befolyásolni, összehangolt csapatmunkát kíván egy-egy óriási "boss mob" elkábítása. A Wildstar harcmechanikáit bemutató sorozat igen figyelemre méltó, mi is csak elismeréssel tudunk róla beszélni. Kíváncsian várjuk a folytatást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. gezu1025
2013.08.28. 16:26
Ezek mind kiválló ötletek, már-már zseniális.

Remélem általánossá válik, és lesz olyan játék ami értelmes kinézettel/stílussal (mert ez 1 fos a szememben, nem tehetek róla) is használni fogja ezeket a mechanikákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. raiden
2013.08.28. 16:35
már most várom, hogy mennyi hack lesz a játékhoz... másrészt meg ázsiai barátaink mindig ki fognak tudni jönni a cc-ből, viszont mi nem ők robotok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. croix
2013.08.28. 17:04
Crowd Control-nak nevezik a tömeges mob összehúzását és kordában tartását simán aggro-val mindenféle státusz változtatás nélkül, amíg a távolsági karakterek, pl sorceres/mage vagy archer területi skillekkel kivégzik őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Bzsolt
2013.08.28. 17:14
croix azt hívják "train"-nek, a cc valamilyen befolyásoló hatást jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim croix
2013.08.28. 17:25
Pont hogy nem azt hívják CC-nek, hanem a fennmaradó mobok "kordában tartását" amiket éppen nem aggrozik a tank. Ezek tipikusan vagy "add"ok vagy sima trash mobok amikkel tank nélkül is lehet végezni a CC időtartama alatt.

WoW-ban a rugó sap, a lock banish, vagy a mage polymorph tipikusan ilyen képességek, és egyiknek sincs köze aggrohoz, csak megvan az az idegesítő tulajdonságuk WoW-ban, hogy sebzésre elmúlnak, vagy a CC képesség idejére sebezhetetlenné válnak a hatásuk alatt levő mobok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. croix
2013.08.28. 17:25
"train"nek sosem hallottam, csak crowd control-nak vagy mobolásnak
amúgy meg ha már train, akkor csak egyenesen mész és nem körözöl vagy húzod magadra tank módban a mobokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. martinhw
2013.08.28. 17:53
Jaja a "train" tényleg mobok behúzása. Aion-ban mi PvP instákban (Dredgion) is alkalmaztuk ha az ellenfél csapata jól beásta magát rájuk húzott a tank vagy valamelyik evasive scout egy rakat mobot és amikor kinyírták az aggro az ellenfélre szállt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Magrathea
2013.08.28. 18:45
Meglehetősen pontos definicióját adtam meg a CC-nek, több mob összehúzása és betankolása vagy kite-olása egyáltalán nem definiálható úgy mint CC, ez biztos. A kite-olás az, amikor húzol magad után 1 vagy több mobot. Az meg hogy több mobot tankolsz egyszerre, az semmi extra, csak tankolás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Magra...
2013.08.28. 19:04
A kite-olás egy művészet!

Ismerek Arathoron egy vadállat frost mage gnómot, aki Lich Kinges időkben egyedül letankolta heroic VH-t kite-olással!

Szó se róla Natures Wrath tag, aminek a neve jelentett is valamit abban az időben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balikabo
2013.08.28. 19:46
Ez a játék nem szép, ez a grafika kb 7 éves.... Azért az ember szebbet várna kicsit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. madcaptain
2013.08.29. 05:31
Szerintem pedig nagyon hianyzik a piacra egy ilyen fun alapu MMO. A grafika miatt valoszinu gyengebb gepeken laptopokon is jatszhato lesz, amivel rengeteg potencialis felhasznalot nyernek.
Egy dolog aggaszt, ha ilyen konnyu kijoni a cc-bol egy jatekosnak akkor hogy megy majd a PVP, kivancsi leszek ezen CC killer kepessegeknek a cooldownjara.
A masik meg a bossok CCzese leheten kicsit Lotro stilusu, ahol tenyleg minden csapattagnak megfelelo gombot kell megnyomnia hogy sikeruljon az adott speci skill.

Ha eleg sok ingyen jatekos kiskolok raugrik akkor az egyik legolcsobb havidijas mmo lehet. (Mar csak a nehezseg a kerdes, amit eddig a legtobb MMO-ban elrontottak Vanilla-WoW ota.)
Mar regota varok egy olyan mmo-t ami havi 5 dollarbol teljes jatekot nyujt casual stilusban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!