iPon Hírek

WiMAX-mobilt tervez az Art Lebedev

Dátum | 2008. 09. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Ezúttal egy mobiltelefon-tervezettel állt elő az eddig leginkább az OLED-es billentyűzeteiről elhíresült orosz gyártó, a szintén orosz Scartel hálózatszolgáltató számára.


A leendő új készülék ráadásul WiMAX-os lenne, csatlakozva így az egyelőre még igen csekély létszámú 4G-s netelérést biztosító mobilok táborához (de egyébként rendelkezne még Wi-Fi-modullal, és háromsávos GSM-hívásra is lehetőséget adna).

További különlegessége, hogy amint az látható is, minden eddiginél nagyobb, 850x480-as felbontású érintőképernyővel tervezik ellátni, amit ráadásul megtámogatnak még egy ötirányú nyomógomb-vezérlővel, valamint híváskezdeményező/fogadó és befejező gombokkal - plusz hangerőszabályzókkal az oldalán.

Kap továbbá két integrált kamerát (egyet-egyet mindkét oldalára), és felvértezik 3,5mm-es fejhallgató-aljazattal, USB-csatlakozóval és microSD-rekesszel - és nem hiányozhat az A/V csatlakozás lehetősége sem.


A Scartel nemrég indította el a moszkvai és szentpétervári hálózatát, így ha a tervezett mobil ténylegesen gyártásba kerül, úgy várhatóan ezen a két piacon is bukkan fel majd elsőként - és az sem zárható ki, hogy kizárólagosan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.09.28. 14:02
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!