iPon Hírek

Windows 10 Creators Update – Főszerepben a kreativitás

Dátum | 2016. 10. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Picivel több, mint két hete írtuk meg, hogy a Microsoft hamarosan frissíti a Windows egyik régi kellékét, a Paint alkalmazást, méghozzá nem is akárhogy: az új változat akár 3D-s modellek kezelésére is képes lesz. A tegnap megtartott Surface rendezvény alkalmával néhány extra információ is napvilágot látott a szóban forgó alkalmazással kapcsolatban, ami a Windows 10 következő nagy frissítésében, a Windows 10 Creators Update-ben kaphat helyet.
A Microsoft ígéretei szerint a frissítés érkezésével minden eddiginél több lehetőséget kapnak a felhasználók arra, hogy alkossanak, ugyanis számos új eszközzel bővül a Windows 10 repertoárja, sőt, akár a Windows Phone platformra támaszkodó okostelefon is bevonható lesz a munkába. A Paint 3D segítségével a cég mindenki számára szeretné elérhetővé tenni a 3D-ben történő alkotás élményét, a sikerhez pedig nem szükséges képzett professzionális felhasználónak lenni – bárki elsajátíthatja az újítás kezelését, ahogy az a lenti videóból is kiderül.
Érdekes lehetőség, hogy egy Windows Phone alapú mobileszköz birtokában akár a különböző tárgyak „beolvasása” is megoldható lesz, azaz könnyedén készíthetünk majd róluk szerkeszthető háromdimenziós modellt, ugyanis a „felvételeket” közvetlenül be lehet importálni a Paint 3D-be. Hogy ezt mégis miként kell elképzelni? Az alábbi videó megmutatja.
A demó a korábban bejelentett HP Elite x3 segítségével zajlik, ami ugye az idén kissé mostohán kezelt Windows Phone platformra támaszkodik. Hogy miért ilyen fontos a kreativitást segítő eszközök és szoftverek fejlesztése? Mert egyes felmérések szerint a 12 és 24 év közötti fiatalok 80%-a az egyik legfontosabb tulajdonságnak tartja a kreativitást, ez az új „platform” pedig újszerű módokat kínál nekik, hogy kiéljék kreativitásukat és különleges dolgokat hozzanak létre. A Windows 10 Creators Update a tervek szerint 2017 tavaszán válhat elérhetővé a nagyközönség számára, de a Windows Insider Program résztvevői már hónapokkal előbb is kipróbálhatják a benne rejlő lehetőségeket – igaz, cserébe el kell viselniük a béta szoftver különböző nyűgjeit, de valamit valamiért, ugye. Aki kíváncsi a Windows 10 Creators Update hivatalos bemutató videójára, amely a Microsoft Surface rendezvény alkalmával is megtekinthető volt, az alábbiakban nézheti meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. dbelam
2016.10.27. 14:39
A fiatalok kreativitása kimerül a fotós "szűrők" alkalmazásán, hogy kutyafüleket rakjon fel magára vagy kicserélje az arcát egy szoboréval...

De jó hallani hogy a mobil platform nincs elhanyagolva.


Az "alábbi videó" viszont nem mutatta meg, hogy lesz a 3D modell telóval beszkennelve! Az eggyel lentebb van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. grrrgo
2016.10.31. 12:55
Csak ne lenne ilyen ocsmány a GUI!
Világos egyszínű vakító hátterek. Kicsit sötétebb egyszínű, ingi-fingi absztrakt ikononok, amiről az égvilágon semmi sem jut az eszedbe! És közben gondolkozni kell kiguvadt szemekkel, hogy ez most a pendrive ikonja vagy a hálózati eszköz ikonja, vagy mi a szösz! Nemsokára valószínű az lesz a nagy innováció, hogy lecserélik a hamburger menü ikont három pöttyre! (Mert most az a trendi a Goolge-éknél is.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!