iPon Hírek

Windows 10: kiszivárgott új build, szó esik a játékokról

Dátum | 2014. 12. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft alig több, mint egy hónap múlva tart újabb bemutatót Windows 10 témakörben, ahol sok érdekességre fény derül. Szóba kerülhet, milyen felhasználói élményt, illetve szolgáltatásokat kínál majd az új operációs rendszer a táblákon és a konvertibilis noteszgépeken, de ezzel együtt a legfrissebb értesülések szerint a játékosokat is megszólítják majd. Újítások a 9901-es buildben Paul Thurrott jóvoltából most az újdonságok egy részéről lehullhat a lepel, ugyanis kiszivárgott a legújabb, 9901-es build újításainak listája. Ahogy azt korábban már többször említettük, a vállalkozó szellemű tesztelő közönség – hivatalosan – nem kap már új buildet idén, de a bennfentesek a jelek szerint kipróbálhatják a 9901-es buildet, ami elvileg januárban válhat szélesebb körben elérhetővé. Hogy mit kínál? Az alábbi felsorolás elmeséli.
• Jön a Cortana, a beszédből értő digitális asszisztens új, kidolgozottabb változata, amelyhez immár tálcára helyezett keresőmező is jár.
• Érkezik egy egységesített Store app, amely dokumentum stílusú navigáció segítségével tárja elénk az alkalmazásokat, játékokat, zenéket filmeket, illetve sorozatokat. • Megújul az Xbox és a Photos app (előbbiről tegnap már írtunk)
• Érkezik egy új Settings app, amely megmutatja, hogyan képzeli el a Microsoft a Control Panel és a PC Settings egyetlen felhasználói kezelőfelületen történő egyesítését, amelynek a neve simán csak Settings lesz. • Vizuális változások is fellelhetőek az új buildben, például a Modern UI ablakok új gombokat kaptak, a tálca fekete lett a címsorokkal együtt, plusz rengeteg új háttérkép is bekerült a repertoárba.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. tookmindeg...
2014.12.16. 18:08
Fekete tálca remélem állítható lesz. Egyelőre még nem temetőben vagyunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. j.panzer
2014.12.16. 18:12
A fekete tálca remélem azt jelenti, hogy témázható lesz az új OS, és hogy az Aero is visszatér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Behemoth
2014.12.16. 19:48
ez mind szép, de a magyar verzióban is fog működni mert a Cortana a magyar Windows phonon nem megy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. CyberPunk6... Behem...
2014.12.16. 20:24
Még. Elvileg lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. j.panzer
2014.12.16. 20:36
Annak idején mikor a GPS-ek elkezdtek terjedni, külföldön már komplett térképek voltak, full-full szolgáltatásokkal, Mo-n meg vagy 5 évig csak az autópályákat ismerték, meg a nagyobb városokban kb. 5 utat. Aztán most meg itthon is ugyanolyan fullos, mint bárhol. Ezekkel a szolgáltatásokkal is pont ez lesz. Eleinte csak a nagyon népes, vagy tollas országokban, aztán idővel megkapják a jelentéktelenebb/ruppótlanabb népek is. (Szóval mi is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. cNobody Behem...
2014.12.16. 22:26
miért ne menne? csak olyan nyelven kell neki beszélni hogy megértse. Ha angol a progi akkor jó hogy nem érti ha magyarul beszélsz neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Flegeton
2014.12.17. 13:14
Az a baj ezzel a hangfelismeréses rendszerrel, hogy szinte haszontalan.
Pl én azt várnám egy ilyen rendszertől, hogy netezek... adom ki szóban a parancsot, hogy indítsa x programot a háttérben 20%os erőforrást biztosítva neki, ezzel párhuzamosan indítsa a videólejátszómat és a betett blueray lemezről indítsa a filmet, másik kijelzőn... és már váltatok a programra megkattintom amit kell, közben bezáratok vele ezt azt. Megkérem, hogy a képek között keresse meg y című képeket és arról egy listát, eszembe jut valami, gyorsan keressen rá ebayen háttérben stbstb...
Amíg nem érti az összes utasítást és nem tud párhuzamosan háttérben is ténykedni, jól, kérten megosztani az erőforrásokat, addig számomra semmi haszna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Kirrr
2014.12.17. 13:40
Remélem végre választható lesz a fekete "tálca" és mellé színes ablakok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tomboy013 Flege...
2014.12.17. 19:24
Ez olyan mintha a Ford T modell idejében azt mondanád, hogy ez haszontalan mert neked egy S6-os Audira van szükséged amibe van fűthető ülés , GPS, stb. A fejlődésnek szakaszai vannak, nem azonnal jönnek ki a végtelenül profira csiszolt dolgok. Bizonyos időn belül lesz az amit te szeretnél de ahhoz elengedhetetlen ez a fázis. Örülj, hogy elkezdődött a folyamat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vighdavid
2014.12.17. 22:11
Remélem ez a control panelt csak viccnek szánták. Nagyon nem jön be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2014.12.18. 04:31
Ennek az egész ModernUI -nak semmi értelme asztalon, kiváncsi vagyok hogy végül hány év kell ahoz, hogy észrevegyék mekkora ostobaságot csináltak ezzel. Ha megnyitasz egy pdf -t a modern UI -ba nyílik meg, fölösleges minden programot kétszer feltelepíteni, sőt baromság. Ha meg feltelepítetted, harcolj a programokkal...

Belátták hogy a win8 egy elcseszett kísérlet volt, de ahelyett hogy az egészet kukázták volna ahogy volt, inkább kiszedik a felhasználókban jelentősebb feszültséget termelő újításokat, a többit meg finomítják miközben ők is nagyon jól tudják hogy még pár verzió és vissza fog jönni a Win7.

Ez a Control Panel meg... Valahogy soha nem értettem miért kell mindíg a legjobb ötleteiket szétbarmolni a következő generációs oprendszerükkel.

A tálca pedig... mint a ravatalozó sötét és rideg. Most nem azért, mert én is a Dark Mode -t használom Yosemite -n, de azon van egy alpha réteg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. CyberPunk6... mythb...
2014.12.18. 06:54
Biztos lehetsz benne, hogy ez ilyen béta verziós control panel, mert nem lesz mindennek egyforma ikonja az tuti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Flegeton tombo...
2014.12.18. 07:12
Azért nem teljesen jó a példád. A ford t azért lenyomta a lovakat és használható volt sok dologra, amire kitalálták arra jó volt. MS most kitalálja a hangvezérlést... Kb már 15éve (vagy régebben) volt a mobilokon hang tárcsázás... és most lépnek a fejlődési szakaszba.
Az hogy indítsd a programot és ráröccen vs. kettőt kattintok az egérrel vagy egér+enter kombóval, az azért nem valami nagy segítség.
Ne legyen igazam, lehessen már az általam leírt dolgokat használni. Sajnos reálisan elgondolva azon kívül, hogy eszi az erőforrásokat nem fog tudni sokat. Szép kiejtéssel utasítasz, a megfelelő hangerővel, akkor elindulhat a program. Lássuk be hogy az Ms nem a legjobb, hogy jól megcsinálja. Még a képernyő billentyűzet és a nagyítójuk se működik rendesen a saját rendszerükön belül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomboy013 Flege...
2014.12.18. 10:59
Ha használtál volna Cortanat akkor tudnád, hogy nem szükséges a szép kiejtés ahhoz, hogy megértse amit mondok neki. Abban egyet értünk, hogy lehetne ezt jobban is csinálni, de annyira nem használhatatlan a dolog. Emlékeztetők, naptárbejegyzések, interneten való kereséseket meg tudja gyorsítani, bár én inkább mobilnál látom cortana előnyeit. A lényeg, hogy folyamatosan fejlesztik és csak egyre jobb és jobb lesz. Egyébként se az apple se a google nem csinálja jobban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomboy013 mythb...
2014.12.18. 11:05
A Win 8 arra volt jó, hogy tabletre kapjon egy igényes használható felületet a windows, hiszen a jövő egy átlagfelhasznló számára nem az asztali gépekben van. Tejesen jó ötlet, hogy különböző felületeket meg tudnak egy rendszeren belül oldani, így a cégeknek is használható alterntíva marad a windows. Teljesen jó irányt indított el az MS a Win8-al hiába nem lett sikeres. Minden kezdet nehéz, de az út az jó. Ezt úgy mondom mint win-es tablet tulajdonosa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog Behem...
2014.12.18. 11:09
Cortana egyedul Amcsi lokacio kivalasztasa utan hozhato elo.
Szoval mas orszagokban sem megy hivatalosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!