iPon Hírek

Windows 10 rendezvényt tart a Microsoft januárban?

Dátum | 2014. 11. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft következő generációs operációs rendszere, a Windows 10 meglehetősen sokat szerepel a hírekben, hála annak, hogy nagy a nyüzsgés körülötte. Az új operációs rendszer bemutató kiadása a jelek szerint egyre sokrétűbbé válik: a visszatérő Start menü mellett számos kisebb-nagyobb újítás várja mindazokat, akik ki szeretnék próbálni a Windows 10-et jelenlegi formájában. Ahogy az a napokban kiderült, a Windows 10 natív FLAC támogatást is kapni fog, azMKV konténert pedig már most felismeri, így külső bővítmény nélkül is le tudja játszani a benne lévő tartalmat. Korábban a Microsoft már utalt rá, hogy 2015 folyamán lerántja a leplet a Windows 10 további újításairól is, ám azt eddig nem lehetett tudni, erre pontosan mikor kerül sor. Most a The Verge informátorainak köszönhetően erre is fény derült: ha hihetünk az iparági pletykáknak, a következő év januárjának végén egy külön rendezvény keretén belül mutatják be a Microsoft illetékesei, mi mindent tartogatnak még a felhasználók számára. Januárban rendszerint a CES-re, azaz a Consumer Electronics Show-ra irányul a figyelem, ami minden évben január első felében, Las Vegasban kerül megrendezésre. A Microsoft természetesen évről-évre jelen van ezen az eseményen, így a Windows 10-hez kapcsolódó rendezvényt nem túl meglepő módon január végére pozícionálták. Hogy mire számíthatunk a bemutató alkalmával? Egészen biztosan szó eshet az új érintő kezelőfelületről, amely a Continuum nevet viseli, és a vállalat minden bizonnyal az okostelefonokkal és táblagépekkel kapcsolatos terveiről is beszél, valamint az Xbox One felhasználói kezelőfelületét érintő változásokból is kaphatunk ízelítőt. Utóbbiak azért kapcsolódnak majd a témához, mert a Windows 10 nem csak egy asztali rendszer neve, minden új rendszert így fognak majd hívni, így például az okostelefonokra igazított variáns is elhagyja majd a Phone jelzőt. A Microsoft várhatóan az elkövetkező hetek folyamán, de még az idei év vége előtt bejelenti a rendezvény pontos időpontját. Nem lennénk meglepve, ha a a Windows 10 Preview következő buildje pont a rendezvény után jelenne meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. diablodr
2014.11.28. 14:08
A FLAC és az MKV miatt majd kapnak még a p*fájukra.
Korábban is már ki voltak borulva a törpecégek, mert a WMP rombolta a versenyhelyzetet... blabla. (Windows 'N' kiadások)
Vagy ez már megszűnt probléma lenni?
Nem értettem akkor sem, hogy milyen jogon szólnak bele más cégek abba, hogy egy komplett, fizetős szoftverbe a tervező mit rak bele, addig míg az nem szellemi tulajdon lopása. Nyilván egy winamp-ot nem fognak beleintegrálni.
*OFF Ugyanez a Google-nál most. Ha nem tetszik,hogy preferenciális lista alapján adja a találatokat, van millió más kereső, tessék azt használni, illetve van a találatoknak második meg harmadik oldala is, ha nem teszik az első 20 találat. A EU Parlament vagy mi meg persze rárepült, mintha nem lenne más égetőbb probléma...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kerty
2014.11.28. 14:28
Remélem rendeznek valami szerényebb magyar bemutatót mint régen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!