iPon Hírek

Windows 7 2010-ben

Dátum | 2008. 03. 14.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

A Windows Vista sikereiből és hibáiból okulva a Microsoft egy sokkal jobb operációs rendszer kiadásán fáradozik.

A redmondi vállalat minél előbbre tolja ki újgenerációs operációs rendszerének, a Windows 7-nek a kiadási időpontját. Miközben a Vista kiadása az XP után 5 évvel történt (2001. október - 2007. január), addíg a Windows 7 esetén csak 3 évig kell várni, közölte a Microsoft. Kiderültek olyan információk is, miszerint a vállalat már az év elején küldött tesztváltozatot (Milestone 1) különféle partnereinek.

A Microsoft szóvivője e-mailben megerősítette a 2010-es Windows 7 kiadási dátumot. "Jelenleg a Windows 7 állomásait tervezzük, a fejlesztés pedig a 2010-es dátumra van ráhangolódva. A pontos kiadási dátum akkor lesz megállapítva, amikor az operációs rendszer megfelel a vállalat minőségi elvárásainak."

A Windows 7 új szolgáltatásai közé tartozik a multi-touch technológia, amit korábban már láthattunk például az iPhone telefonnál.
A Microsoft talán már elérte a második mérföldkövet (Milestone 2) a fejlesztésben, ami március/április-ra van kitűzve, azonban a vállalat nem adott ki semmilyen információt a haladási ütemükről. A Microsoft az Egyesült Államok kormányának kiterjedt felügyelete alatt áll, így egy Igazságügyi Hivatalból kirendelt technológiai szakértőkből álló bizottság már kapott egy másolatot a Windows 7-ből.

A Microsoft még kevés információt osztott meg arról, hogy a Windows 7 mennyire alapul a Windows Vista-ra. Bill Gates egy korábbi interjújában azt közölte, hogy forradalmi fejlődés várható a hangfelismerésben és egyéb interfészekben. Emellett a rendszer tartalmazni fogja a Windows Live Wave 3-mat, ami a Microsoft e-mail/üzenetküldő szoftverének legújabb változata.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!