iPon Hírek

Windows 7 blogot indít a Microsoft

Dátum | 2008. 08. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Figyelembe véve a szándékaikat, ez egy nagyon jó és dicséretes kezdeményezésnek tűnik, és ha rendbeszedik, idővel biztos az is lesz, ám sajnos erre se lehet mást mondani, mint hogy nagyon Microsoftosan indult: nemrég ugyanis "kritikus adatbázis hiba" miatt a blog még nem volt elérhető, és csak nemrég üzemelték be újra.

No de lássuk, miről is fog szólni a blog a tervek szerint: Jon DeVaan és Steven Sinofsky, a tervezet rangidős vezető mérnökei szerint ezt egy "nyílt és őszinte" platform lesz, amely egyszerre szemlélteti majd a Windows 7 fejlesztésének menetét, másrészt pedig itt fogják bemutatni a rendszer újabb és újabb különlegességeit, amint azok erre megérnek - és persze érdeklődéssel várják az olvasók visszajelzéseit is.

Reményeik szerint ezzel elkerülhetik azt is, ami meglátásuk szerint sokat ártott a Vistának is annó: nevezetesen hogy nagyon sokmindent beígértek, még mielőtt a rendszer megjelent volna, de ezen ígéretek jó része még fejlesztés közben lemorzsolódott, vagy eljutott az XP-be is patch formájában, ezzel is csorbítva a Vista élét. Legfőképp természetesen az előbbi kategóriát kívánják a Windows 7 esetében egy az egyben elkerülni, ezért itt már csak arról szándékoznak majd beszámolni, ami ténylegesen be is kerül majd a Win7-be.

Hamarosan indul tehát a blogolás, az októberben esedékes WinHEC, valamint a Microsoft's Professional Developers Conference alkalmával pedig várhatóan további, mélyebb részleteket is megtudhatunk majd a rendszerről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Tyrel
2008.08.16. 19:48
A nyíltat szerintem inkább úgy értik hogy valami kávéfüggő szerencsétlenek fogják olvasgatni a blogra érkező válaszokat, hogy kiválogassák az értelmesnek tűnő javaslatokat, amiket természetesen a fejlesztők mind 1-től 1-ig elvetnek majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. leviske
2008.08.16. 21:55
ÁÁÁ Windows7-et akarok tesztelni!! :wacko: Hol lehet jelentkezni Alpha/Beta tesztelőnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. leviske
2008.08.16. 22:46
(Vendég_tibszi_* @ 2008 Aug 16, 21:10) írjuk be blogra hogy Linux forever!!!:-D

Vagy, hogy "hé jú! májkroszoft hez kózd tventifájv biljön hungarians forints dimédzs tu dö hángerien pípöl. giv det máni bek. Rájt náó!" B)

Xp: A DX10-et annyi munka lett volna kiadni az XP-re, hogy azzal kiadhattak volna egy újabb SP2 szint? szervíz pakkot.... Amugy a Vista nem rossz... csak a szoftverfejleszt?k nem voltak rá felkészülve és jó pár cég a Vistával vágta el a terméktámogatást, amit rákent a Microsoftra.

Részemr?l a Vistával egy orbitális probléma van... a kiforratlan UAC. Ezt nem lett volna szabad belerakni egy nagyközönségnek szánt op.rendszerbe, mert egyszer?en nincs kész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gamer123
2008.08.16. 22:50
(Vendég_Xp fan_* @ 2008 Aug 16, 21:44) Vagy, hogy "hé jú! májkroszoft hez kózd tventifájv biljön hungarians forints dimédzs tu dö hángerien pípöl. giv det máni bek. Rájt náó!" B)


hát ez az én szívemb?l is kipattanhatott voolna mert pont ugyanez a véleményem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Alamos
2008.08.17. 01:18
Jah, így igaz. Melyik játékot is adta ki M$ ami csak Vista-n fut. mert DX10-es?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2008.08.17. 12:24
Nrobesz97: A Crysis távol nem DX10-es... nagyon sok felesleges megoldást belepakoltak a motorba, ami csak lassítja a játék futását. Megdöbbentő, hogy pár apró marhaság cseréjével mekkorát javulna a játék sebessége. Kíváncsi leszek, hogy a Warhead-ben javítják-e a magyarok, ha igen, akkor még a cryengine is kelendőbb lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bszoke88
2008.08.18. 15:20
San Franciscóban összegyűjtött 140 PC-felhasználót, akik nem voltak túl jó véleménnyel a Vistáról.
Vistát még egyikük sem használt.

tehát ez nem azt mutatja, hogy a vista milyen jó, hanem azt, h az emberek többségének előítéletei vannak az ms termékeivel szemben. -> az ms az vistával (+ a win7-tel) együtt... ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dozsi
2008.08.19. 14:45
bszoke88: Ez hülyeség! Az MS hívta oda őket, ha velük szemben lett volna előítéletük, akkor le se mit mutatnak nekik... Ez azt mutatja, hogy ez a 140 ember úgy volt véleménnyel valamiről, hogy azt nem is használta...
XiX: ennek semmi értelme... Nem tudsz olyan rendszert mutatni, ami fut egy 20éves gépen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.20. 02:44
ms termékeivel -> vista
"Az MS hívta oda őket, ha velük szemben lett volna előítéletük, akkor le se mit mutatnak nekik..." ez szerintem nem igaz, miért ne próbálnának ki vmi 'újat', hátha az megváltoztatja a véleményüket.
mellesleg ezt az előítéletet szerinted honnan szedték? vmi oka csak kell h legyen.

különben meg lényegtelen. amerikában csinálták ezt a felmérést. kb annyi értéke van, mintha a főv. állatkertben élő majmoknak adták volna oda.
az is lehet, hogy volt 1 1/2 órájuk szórakozni vele, azalatt elég nehéz lehet bizonyos problémákat észrevenni, pl. rendszer-instabilitás hosszabbtávú terhelés során, stb.

-linux
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!