iPon Hírek

Windows 7-előzetes: Éljen a többérintés!

Dátum | 2008. 05. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Bill Gates és Steve Ballmer felfedtek pár apróságot a Windows 7 várható képességeiből az All Things Digital-konferencia alkalmával, leginkább a többérintéses technika különböző alkalmazási lehetőségeire fókuszálva.


Ennek jegyében szemléltették egyrészt azt, hogyan festhet az ember egyszerre több ujjal a Paintben, hogyan forgathat, nagyíthat és méretezhet át fényképeket néhány egyszerű mozdulattal, és miként kivitelezhet számos további iPhone-szerű műveletet. De ugyanígy előkerült a Microsoft Virtual Earth is, ahol is az érintéses navigációs- és helyszín-megjelölési lehetőségeket szemléltették különböző nézetekből.


A fényképek esetében a már említett forgatáson, nagyításon és átméretezésen túl láthatták még a résztvevők a képelhelyezési lehetőségeket is - amelyek keretében a képeket lényegében úgy kezelhetjük, mintha tényleges, "fizikai" fotók lennének egy asztalon, amelyen ide-oda tologathatjuk és csúsztathatjuk őket. Persze ez sem mondható már igazán áttörő újdonságnak, de nyilván így is kellően látványosnak találtatott.


Előkerültek továbbá képernyőn játszható hangszerek és más hasonló apróságok is, azonban Gates elejtett utalásai szerint mindez csupán a kezdet, mivel a jövőben a Microsoft még fel kívánja tárni a beszédben, gesztusokban, látványban más hasonló, közeljövőbeli technikákban rejlő lehetőségeket is.

Interfész-elemek terén a Windows 7 várhatóan egyre inkább a Mac OS X-re hajaz majd; lesz például egy Dokk is, amelynek pontos működését azonban egyelőre nem részletezték, de vélhetőleg hamarosan erről is lehull majd a lepel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Multitask
2008.08.31. 19:41
Ez meg mi???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.31. 23:19
tüff
vki megint alkotott...(de minek??)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!