iPon Hírek

Windows 7 hat helyett öt változatban

Dátum | 2009. 02. 04.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

Eleint úgy nézett ki, hogy mindenhol legalább hat különböző verzióban fog megjelenni a redmondi vállalat új operációs rendszere, azonban elsősorban két változatra fognak koncentrálni, a Home Premium-ra és Professional-ra, mivel valószínűleg ez a két változat fogja kitenni az eladások 80 százalékát.

Ha a Microsoft csak két változatra fókuszál, akkor egyáltalán miért törődik egyáltalán a maradék néggyel? - tehetnénk fel a kérdést. Bill Veghte, a Microsoft alelnöke ezt azzal indokolja, hogy a vállalat sok helyen ad el Windowst így több helyen is meg kell felelnie egyszerre. A fejlődő piacoknak például olcsóbb Windows-ra van szükségük, nekik szánjuk a Starter és Home Basic változatokat - nyilatkozta Veghte.

A Starter csupán három alkalmazást futtathat egyszerre, a Home Basic-et pedig kifejezetten a fejlődő országoknak szánják mivel ez gyakorlatilag egy olcsó alapkiszerelés. A következő lépcsőfok a Home Premium, itt már megtalálható az Aero felület, Media Center valamint képes érintőképernyővel is együttműködni a rendszer. A Professional változatra már távoli asztali kapcsolattal tudunk csatlakozni, illetve megtalálható benne a Mobility Center valamint tartalmaz egy Prezentációs módot is. Az Enterprise csak volume licenccel lesz megvásárolható, tehát elsősorban iskolák és nagyvállalatok fogják előszeretettel alkalmazni. A fent felsoroltakon kívül ez a változat rendelkezik még a BitLocker titkosító képességgel is. A piramis legtetejét az Ultimate foglalja el, ez gyakorlatilag mindent magában foglal.

UPDATE
: A Microsoft most jelentette be, hogy a Home Basic változatot nem fogja piacra dobni, valamint azt is közölte, hogy az egyes változatok piramisszerűen fogják egymást követni a képességek szempontjából (a fentebb lévő változat teljes mértékben tartalmazni fogja az alatta lévő változatok összes funkcióját). Így például a Professional, Enterprise és az Ultimate is tartalmazni fogja a Media Centert csak úgy, mint a Home Premium.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.05. 17:04
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. efi99
2009.02.05. 20:30
Bőven elég lenne 3, nem tudom minek aprózzák mindig. 1 sima felhasználóknak, 1 a vállalatoknak, meg egy olcsó teljesen lecsupaszított.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zozi21
2009.02.05. 23:49
Hehh
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2009.02.07. 02:34
Sztem nekem ebből is elég lesz a Home Premium...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!