iPon Hírek

Windows 7 - már jövőre...?

Dátum | 2008. 04. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Gyorsított eljárással jelenhet meg a Windows 7, amennyiben Bill Gates legújabb kijelentése aktuális marad - eszerint ugyanis az oprendszer új verziója "jövőre, vagy akörül" várható, ellentétben azzal a szintén nem is olyan régi kijelentéssel, miszerint egy három éves fejlesztési ciklust azért tartanának a Vista és a "Hetes" között.

Fény derült arra is, hogy az új Windows akkora törést jelent a Vista kódrendszeréhez és programozási interfészéhez képest, hogy egy külön kompatibilitási réteg beiktatására lesz szükség ahhoz, hogy a régebbi programokat is tudja futtatni. Ez lényegében egyetlen különálló, egyesített alkalmazás-interfész lenne, amit a Windows 7 minden egyes alkalommal előhívhat, amikor egy régi programot akarunk elindítani, hogy tökéletesen (remélhetőleg) emulálja a számára szükséges környezetet.

A jelentős eltérés részben azért is szükséges, mert így az új rendszer már nem "erőszakolja rá" a felhasználókra az Internet Explorer-t (a trösztellenes rendelkezéseknek megfelelően); a böngésző motorja jelen lesz ugyan (állítólag), de csak akkor kerül előhívásra, ha egy régi programnak van szüksége rá.

További részletek egyelőre még nem nagyon derültek ki, túl azon, hogy egyrészt sokat emlegették a minél jobb kompatibilitás feltétlen szükségességét, valamint szóba kerültek drámai technológiai ugrások is, így például a mobiltelefonokkal való fokozott integráció, valamint az érintéses és többérintéses vezérlés fejlettebb támogatása. Nos, meglátjuk, mi lesz majd mindebből.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások