iPon Hírek

Windows 7: marad a név

Dátum | 2008. 10. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Úgy tűnik, az eddigi gyakorlattól eltérően ezúttal nem lesz névváltoztatás, a Windows 7 nem csupán kódnév/munkacím lesz, hanem az új operációs rendszer végleges neve, jelentette be a hivatalos Vista Blogon Mike Nash, a Windows termékmenedzsment alelnöke.

Mint mondta, a cég eddig a legkülönfélébb megközelítéseket alkalmazta a termékei elnevezése terén, a verziószámoktól kezdve (Windows 3.11) a dátumokon át (95, 98, 2000) egészen az olyan "fennkölt" elnevezésekig, mint az XP vagy a Vista. Végső soron azonban úgy tűnik, ezek egyike sem vált be igazán.

A verziószámok hibájára nem tért ki, viszont a dátumozást azzal utasította el, hogy mivel nem jön ki minden évben újabb Windows, így ennek a megközelítésnek nincs sok értelme - ami pedig a "fennköltséget" illeti, azt már a Vista név is tökéletesen kifejezi (számukra, legalábbis), abban benne van minden, amit el szeretnének érni, és továbbra is ezt a látomást akarják megvalósítani.

Ezért tehát maradt az egyszerű generációszámozás; lévén ez lesz az NT kernel hetedik inkarnációja, így végső soron a Windows 7 elnevezés egész egyszerűen logikus és helyénvaló.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. sol
2008.10.14. 14:17
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zotya
2008.10.14. 21:39
Érdekes elnevezés, tudván, hogy a verziószáma 6.1 lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!